Salford – Swindon

Salford kjempet godt for å få med seg ett poeng borte mot Crewe sist lørdag, etter at de tok ledelsen i det 12. minutt, mens hjemmelaget utlignet i det 26. minutt. De var det beste laget i perioder, og presset på i store deler av den andre omgangen, men tok ikke sjansene når de kom. De fikk heller ikke satt Crewe på plass på noe tidspunkt, men nå begynner det å ligne noe for Salford, for det var nok en god defensiv prestasjon fra dem i denne kampen.

De tapte jo 1-2 hjemme mot Grimsby i forrige hjemmekamp og det var et litt uheldig resultat for dem ettersom de presset i store deler av kampen og kunne ha vunnet på en annen dag. xG fra kampen viste 1.41 vs 0.71 i favør av hjemmelaget, så de hadde heller ikke hell med seg.

I hjemmekampen forut, startet Salford litt svakt hjemme mot Wimbledon, men de kom raskt inn i kampen, og presset ble belønnet med to sjanser på rad til Cole Stockton, men spissen klarte ikke å finne målet. Hjemmelaget tok ledelsen mot slutten av kampen og  Wimbledon hadde sjanser til å utligne på overtid, men det standhaftige Salford-forsvaret holdt bortelaget unna, og kanskje litt ufortjent vant kampen 1-0.

Salford har 3-0-3 og 5-7 på hjemmebane så langt denne sesongen der alle tapene har kommet mot topp-10 lag (Grimsby, Walsall og Port Vale) og de har ennå ikke spilt mot noen av bunn-6 lagene, så Swindon blir det første.

I forrige kamp tapte Swindon 2-1 hjemme mot Doncaster etter at forsvareren Miguel Freckleton handset etter en corner og bortelaget scoret på det påfølgende straffesparket etter 90+4. Doncaster så ut til å score i første omgang da keeper Dan Barden mistet ballen etter en corner, men Joel McGregor klarte på en eller annen måte å blokkere Joseph Olowus skudd på streken, og det sto 0-0 til pause. Men Barden klarte ikke å holde unna Olowus heading ved lengste stolpe i det 58. minutt. Hjemmelaget hadde knapt truet Doncaster etter pause, men etter 75 minutter kom utligningen da Harry Smith scoret fra kloss hold, før bortelaget altså scoret på straffe på overtid.

Etter to strake tap spilte Swindon to strake uavgjorte kamper før de vant igjen for en drøy uke siden med 3-2 borte mot Cheltenham. Det var deres andre seier for sesongen etter at de vant 4-0 hjemme mot Newport i midten av september, og det betyr at de har 1-2-3 på deres seks siste kamper.

I kampen mot Cheltenham må man helt klart stille spørsmålstegn ved forsvarsspillet til hjemmelaget, og mens xG var relativt jevn med 1.05 vs 1.30 så skapte Swindon hele fire store sjanser mens hjemmelaget bare skapte en. Cheltenham var nok det beste laget den første halvtimen, men falt sammen etter at bortelaget scoret det første målet og to minutter ut i andre omgang sto det allerede 3-0.

Helgen forut ble det 0-0 hjemme mot Harrogate i noe som var en kamp med få sjanser, og før den kampen holdt de Tranmere til 1-1 på bortebane, i noe som også var en jevnspilt kamp. Swindon har allerede spilt mot alle lagene som per i dag ligger som topp fire, og tre av dem på hjemmebane, men har tapt alle disse kampene. De to kampene de har vunnet er mot lag som per i dag ligger bunn-10.

Det er om lag 275 km for Swindon å reise opp til Salford, og jeg hadde faktisk satt ca 45 % sjanse for hjemmelaget til å vinne her, og spiller 4/10 enheter på H til odds 2.45 hos Epicbet.