Peterborough – Blackpool

Peterborough har så langt spilt mot seks av de sju lagene som per i dag ligger topp-7 på tabellen, og de har 1-1-4 på disse kampene. Mot resten av lagene har det blitt 3-2-1 der tapet kom borte mot Wigan på månedens første dag. Videre har det blitt 2-2-0 i deres fire siste hjemmekamper.

I bortekampen mot Wycombe sist helg tok de ledelsen ved Ricky-Jade Jones, men et hat-trick av innbytter Richard Kone i løpet av ti minutter i andre omgang ga hjemmelaget alle tre poengene. De mislykkes med forsvarsspillet for øyeblikket, og antall mål de slipper inn er ikke godt nok, og noe de selvsagt må forbedre. De har i skrivende stund sluppet inn flest mål denne sesongen, med 24, og har ennå ikke holdt nullen. Men på den annen side er det ingen lag som har scoret flere enn dem.

I forrige hjemmekamp spilte de 3-3 mot Rotherham der manager Darren Ferguson var stolt av karakteren de fremviste, og de tok også ledelsen i kampen, men lå under 3-1 til pause da Rotherham utnyttet flere defensive feil med scoringer fra Sam Nombe, Mallik Wilks og Jonson Clarke-Harris. I andre omgang kom de tilbake etter et selvmål av Joe Rafferty og en heading av Emmanuel Fernandez. Etter utligningen hadde Peterborough en sterk periode, men ingen av lagene klarte å score i resten av kampen.

Rotherham hadde fire avslutninger på mål i første omgang og scoret på tre av dem. Målene Peterborough slipper inn er akilleshælen deres for øyeblikket og å slippe inn fra corner rett etter å ha tatt ledelsen var et avgjørende øyeblikk i kampen, men taktisk var de overlegne og de dominerte med et lag som i gjennomsnitt var åtte år yngre enn hva Rotherham hadde.

De kjempet de seg til en 2-1 seier mot Stevenage hjemme for to og en halv uke siden, men prestasjonene var likevel under det man kan forvente. De fremviste også der en del slapt forsvarsspill som ga gjestene sjanser, og var nok litt heldige som vant med kampens siste spark på ballen.

I hjemmekampen før denne ledet de 3-0 mot Bristol Rovers og måtte være vitne til et nesten usannsynlig comeback fra bortelaget, men kampen endte 3-2. Vertene var det klart beste laget i første omgang, da scoringer fra Kwame Poku og Ricky-Jade Jones satte dem i en komfortabel posisjon før Malik Mothersille scoret det tredje målet i det 63. minutt. Men to mål fra gjestene i løpet av ett minutt ca et kvarter før slutt gjorde at de nesten tapte to poeng.

Blackpool hadde en rekke på syv kamper ubeseiret før de tapte 2-0 i bortekampen mot Mansfield tidligere denne måneden. De levde ikke opp til den siste tidens standard i manager Steve Bruce sitt første nederlag siden han tok over forrige måned , og dermed tok den fem kamper lange rekken med ubeseirede kamper under hans ledelse slutt.

Han kunne ikke lede laget i deres siste hjemmekamp mot Barnsley på grunn av et dødsfall i familien, og det var hans assistent Steve Agnew som hadde ansvaret for laget. De så imidlertid ut til å spille uavgjort da Oliver Casey utlignet i andre omgang, men Barnsley-forsvareren Marc Roberts sikret til slutt alle tre poengene med en scoring på overtid.

Blackpool måtte klare seg uten både James Husband og CJ Hamilton – begge på venstresiden – i kampen mot Barnsley, og de er nok ute til denne kampen også, noe som svekker laget. Men flere spillere slet med å komme i gang mot Barnsley, og det kan kanskje skyldes at tre av deres yngre spillerne hadde vært på landslagsoppdrag?

I mitt hode ser dette ganske så jevnt ut, men tror Peterborough kan utnytte hjemmebanefordelen til å påføre Blackpool sitt tredje strake tap og spiller H til 2.70 med 3/10 enheter i innsats hos Epicbet.