Målrikt i Parken

To lag som ikke har sett gode ut defensivt møtes søndag til derby og det bruker å komme mål når disse møtes. 5 av de siste 6 innbyrdes med minst 3 mål.

Det er ofte bortelaget som kommer best ut av disse innbyrdes, hvor siste hjemmeseieren kom i 2022 og Brøndby har og sett hakket passere ut enn FCK denne sesongen og med FCKs returkamp i Skottland torsdag kveld, så er det nok et optimistisk Brøndby mannskap som gleder seg til kampen i Parken.

Mens FCK forsøker å hastespille inn et nesten helt nytt defensiv som har sett vaklende ut, så har Brøndby gang på gang rotet seg bort i sine kamper.

Selv med 3 mål mot Viborg reiste de bare hjem med et poeng. Flere gode kamper i Europa som likevel endte med for tidlig og unødvendig exit og sist rotet de bort ledelse mot Randers hjemme.

FCK med kollaps sist og 3-0 HT mot FCN. Hjemme har de ligget under i hver ligakamp og til og med Magpies fra Gibraltar tok ledelsen i Parken.

Mens Brøndby etterhvert har sine beste spillere med igjen etter skade, så sliter de mere i FCK med flere spillere som ikke er i form eller er ny i klubben.

Melling som har fått mye kritikk er siste spiller som er skadet, men de har reist uten alltid skadet Corner og Boilesen til Skottland, mens også Huesca, Delaney, Rooney(ute lenge), Larsson, Clem og altså Melling. De kan derfor ikke rotere så mye som ønsket og her kan de få kjørt seg i perioder selv om disse derby gir noe ekstra energi.

FCK har med Orri og Mo mye mål i seg, mens spesielt Bischoff og Kvistgaarden har vært målfarlige for bortelaget. Brøndby med minst 2 mål i sine 5 siste bortekamper. FCK ikke holdt nullen i 7 siste ligakamper hjemme.