Crawley – Mansfield

Det var vanskelig å finne noe positivt i Crawleys 3-0-tap hjemme for Barnsley like før landslagspausen, for det var en sjokkerende første omgang der deres xG viste 0.00. De spilte ganske enkelt «ukontrollert fotball», noe som resulterte i en total mangel på sjanser.

De klarte ikke å komme tilbake på vinnersporet for drøye to uker siden hjemme mot Stockport, men de unngikk i det minste et nytt nederlag takket være Junior Quitirnas straffespark i det 68. minutt. Ser man bort fra straffesparket tapte Crawley xG med 0.52 – 1.40, men likevel virket 1-1 som et rettferdig resultat.

I siste hjemmekamp mot Bolton tapte de 2-0 der bortelaget scoret det første målet etter bare fem minutter fra en godt innarbeidet corner. Josh Sheehan spilte et smart innlegg til Kyle Dempsey, som fyrte av på første touch og der ballen smøg seg gjennom et overfylt straffesparkfelt og mellom beina på Jojo Wollacott.

Til tross for en god andre omgang fra Crawley, doblet innbytter John McAtee ledelsen for gjestene med en fantastisk avslutning i det øverste hjørnet, og sikret alle tre poengene. xG i kampen var 0.24 vs 0.67 med tre avslutninger på mål for hjemmelaget og seks for bortelaget, så utfallet virket helt greit.

Mansfield har vist at de har kvaliteten til å konkurrere på dette nivået, og så nok på 1-1 kampen mot Stockport like før landslagspausen som oppmuntrende og noe de kunne bygge videre på. De forsvarte seg veldig godt fra start, og det var en god prestasjon. Flere av spillerne har spilt på dette nivået før og vet hvordan det er, og det lover godt med den erfaringen.

De var kanskje litt heldige som tok alle tre poengene hjemme mot Cambridge i 2-1 seieren for drøye to uker siden for bortelaget gjorde mer enn nok til å klare uavgjort og de kunne nok ikke ha gjort mye mer på bortebane enn hva de gjorde.

Shrewsbury spilte godt i de første 35 minuttene av kampen borte mot Mansfield for en drøy uke siden, der Leo Castledine hadde scoret tidlig og gitt dem ledelsen. Hjemmelaget var veldig sløve de første 30 minuttene, noe som ikke er likt dem i det hele tatt, men Shrewsbury gjorde feil senere, og til tross for ganske godt spill endte de opp uten poeng. Straffesparket som forsvarer Toto Nsiala ga bort etter bare fire minutter ut i andre omgang, ble nok avgjørende. xG fra den kampen viste 2.08 vs 1.33, så resultatet var ikke urettferdig

I deres siste bortekamp på lørdag, vant de 2-0 over Northampton, og det var et fortjent resultat selv om de må takke keeper Christy Pym for en fantastisk prestasjon som holdt dem inne i kampen til pause. xG fra den kampen var 1.73 vs 3.17.

Etter tre strake seirer ligger Mansfield på sjetteplass på League One-tabellen og møter altså Crawley som ønsker å bygge seg opp igjen etter å ha mistet manager Scott Lindsey til MK Dons. Etter å ha vunnet sine to første kamper, har Crawley bare tatt ett poeng på de fem forutgående ligakampene, og kan få det tøft her. Mansfield hadde den nest beste bortestatistikken i League Two forrige sesong, og vant tilsvarende kamp 3-1 da. Mitt spill blir B med 3/10 enheter i innsats hos Epicbet til odds 2.45.