Coventry – Swansea

Coventry spilte en fantastisk god kamp borte mot Watford der Ellis Simms ga dem ledelsen etter bare fire minutter, og kampen burde ærlig talt ha vært avgjort til pause. De var veldig gode fra første minutt hvor de løpte og jobbet hardt, og viste at de har kvalitet i rekkene sine. De spilte strålende fotball og skapte noen gode sjanser, men klarte bare ikke å utnytte dem så de kan bare klandre seg selv for at de ikke fikk med seg alle tre poengene. Når man bare leder 1-0 vil det andre laget alltid ha muligheten til å komme tilbake i kampen, og det var det Watford gjorde da Tom Dele-Bashiru utlignet midtveis i andre omgang.

De gikk på sitt første hjemmetap denne sesongen mot Norwich, og den kampen endte 0-1. De misbrukte sjanser i første omgang da både Ellis Simms og Haji Wright brøt inn i 16 meter feltet for å teste Angus Gunn, men gjestene tok deretter ledelsen tidlig i andre omgang da høyrebacken Jack Stacey, som hadde fått alt for mye frihet og rom i første omgang, sendte inn et innlegg som Borja Sainz dunket i mål.

Coventry har manglet spillere i nøkkelposisjoner, men de var uproduktive på slutten av overgangsvinduet og må nå klare seg med det de har frem til januar. Akkurat da alle pustet lettet ut med Ben Sheafs retur i andre runde av ligacupen, om enn bare for et 20-minutters innhopp, ble han skadet igjen og er nok ute her. De fikk også en ny skade på Tatsuhiro Sakamoto mot Norwich etter at han ble utsatt for en aggressiv takling av Callum Doyle, og han vil heller ikke spille denne kampen.

Swansea vant 1-0 hjemme mot Norwich i deres siste kamp, men på en annen dag kunne dette resultatet lett vært i favør av Norwich. Det var en veldig jevn kamp, og begge lag kunne ha scoret mål, noe vi også ser av statistikken som viser to store sjanser til Swansea og hele fem til Norwich.

Statistikk over ballbesittelsen fra denne kampen viser noe som er uvanlig for Swansea da gjestene vant med 54-46. Det betyr at de begrenset pasningsspillet sitt der tanken var å få ballen raskt fremover, presse og forstyrre motstanderen, og det fungerte i første omgang. I andre omgang var Swansea mer tilbakeholdne, og de trenger definitivt en spiss til som kan bidra med matchvinnende mål.

Å bygge bakfra er der de har vært trege og frustrerende denne sesongen, og det vi så mot Norwich, vitner om en endring i taktikk og tankesett.

I runden forut dominerte West Brom i første omgang og kunne lett ledet med fire mål til pause. Spillerne så veldig begrenset ut i måten de spilte på, og ble kanskje litt skremt? De klarte egentlig ikke å takle West Brom, men frem til målet forsvarte de boksen sin veldig bra.

Swansea har flere spillere med ganske begrenset Championship-erfaring og unge spillere som har lite erfaring, generelt. Likevel har de bare sluppet inn tre mål på fem ligakamper denne sesongen, men sliter foran mål, og har gått målløse av banen i begge kampene der de tapte. xG i disse kampene var 5.26 – 0.93 i deres disfavør. Tre av de fem målene de har scoret kom i hjemmekampen mot managerløse Preston, noe som betyr to mål på de fire andre kampene.

Jeg mener Coventry skal være klar favoritt her og spiller 3/10 enheter på H til odds 1.80 hos Unibet.