Accrington – Port Vale

Tabellen viser 0-2-4 og 6-14 for Accrington etter seks kamper, og begge uavgjortkampene på hjemmebane kunne de ha vunnet. Først i 3-3 kampen mot Harrogate, og deretter i 1-1 kampen mot Colchester. Men i forrige hjemmekamp mot Crewe tapte de fortjent 1-0. Nelson Khumbeni hadde et par avslutninger for Accrington, men de gikk på sitt første ligatap på hjemmebane etter en sen scoring i mot fra forsvarsspilleren Zac Williams.

Accrington så ikke så veldig dårlige ut i de første 3-4 kampene og borte mot Doncaster var de godt med i kampen i 65 minutter. Men i de to siste kampene har de vært under par. Problemet til tider har ganske enkelt vært håndteringen av ballen, og de har slitt med å sette sammen pasninger.

Generelt er de et lag som er godt organisert og fungerer som en enhet, og de kan være farlige på både kontringer og dødballer, men nå for tiden er det lite som fungerer for dem.

Port Vale var det beste laget hjemme mot Chesterfield, og kanskje spesielt i de første 20 minuttene. Det høye presset deres skapte store problemer for bortelaget, og de tok tidlig ledelsen da Chislett avsluttet alene med Ryan Boot. Chesterfield klarte ikke å registrere en eneste avslutning på mål gjennom hele kampen og seieren var fullt fortjent… for Port Vale som var robuste og virkelig ønsket å vinne kampen.

I forrige bortekamp mot Newport vant de 4-1, og det var også en helt fortjent seier. Newport måtte riktignok avslutte med ni mann etter røde kort til Ciaran Brennan og Kyle Jameson, men Port Vale hadde allerede kontroll på kampen når utvisningene kom.

De ledet 2-1 til pause etter scoringer fra Jayden Stockley og en heading fra Aaron Wildig. Ethan Chislett og Lorent Tolaj scoret så tidlig i andre omgang før utvisningene kom.

Det var en god og solid prestasjon på bortebane, og glimtvis fikk man se hva laget er i stand til. Selv da det sto 1-1, gjenvant de roen og vant kampen fortjent.

Port Vale skal så klart være favoritter i denne kampen, og trolig en god del mer enn de drøye 40 % som Bet365 satte dem til og som andre bare har kopiert. Mitt grytidlige spill blir 4/10 enheter på B til odds 2.30 hos Epicbet.