V75 tips/info tidlig Åby 28/9

BANE   Startsida – Åbytravet (abytravet.se)

Program   Travprogrammet – Åbytravet (abytravet.se)

 

ATG    Spela V75 – Se startlista, tips och resultat | ATG

RIKSTOTO   Norsk Rikstoto – Fyll ut selv

 

########################################################
Daniel Berglunds tidiga tankar
Stor SM-dag på Åby och på V75 är det blandat med några lopp som ser lättlösta ut och några mycket öppna. Great Skills och San Moteur blir inte lätta att besegra i sina respektive lopp, men annars ser det öppet och spelvänligt ut överallt.

 

V75-1: 

SM för ston bör innebära hög segerchans för 3 Great Skills som vann loppet förra året och då slog flera av dessa hästar trots spår elva. Daniel Wäjersten är säkert också revanschsugen efter att Great Skills inte fick chansen i EM för ston näst senast när man blev fast på innerspår. Senast i Sundsvall Open Trot räckte hon inte riktigt mot Francesco Zet och Borups Victory efter att ha gått i andraspår hela vägen i stenhårt tempo, men höll bra ändå. 4 Felicia Zet visade fin form senast och är värst emot.

 

V75-2: 

Monté-SM vanns både 2021 och 2022 av 2 Mindyourvalue W.F., men nu har elvaåringen bara gjort tre starter sedan juni 2023 och i dessa har det varit blandade insatser. Frågan är om han kan tända till ännu gång under sadel? I så fall ser inte uppgiften allt för tuff ut. 8 Beat Generation har vunnit två montélopp på Vincennes och får vasse Jonathan Carre i sadeln. Där är dock formen ett frågetecken efter en blek insats i guld i somras. 9 Devs Definitif löpte jämnt med Beat Generation i juni och gillar monté.

 

V75-3: 

SM för yngre kuskar och starke 7 Koup Droit T.F. lär bli hårt betrodd efter sina fina insatser i somras. Han såg däremot inte lika formstark ut som tvåa senast och har inte startat på en dryg månad efter det. Formen? Snabbe 5 Patriot Zon såg fin ut i skymundan i ett derbykval näst senast, men senast blev det startgalopp i voltstart. Tufft inne i loppet, men blir farlig om han får bestämma i ledningen. Det kan nog ändå bli bra fart här och då gynnas starka spurtare som 3 Steady One och 4 Good Moments.

 

V75-4: 

Ett stolopp med spårtrappa som är med på V75 för att öka svårighetsgraden och man får säga att det fyller sitt syfte väl. 5 Panthere d’Inverne är bara tre år och orutinerad, men har visat fin talang och gick starkt efter galopp mot äldre hästar näst senast. Seger från utvändigt ledaren senast och verkar tåla att göra jobbet själv. 11 Kind Of Silver fick vinna ett billigt lopp senast efter att ha haft en hel del otur i tuffare sällskap än detta. Måste duga bra om det löser sig vettigt från lurigt läge.

 

V75-5: 

SM för lärlingar håller bra klass och är ett spelvänligt lopp. 10 Lexus B.R. är kapabel och såg bra ut igen vid seger senast efter en sämre insats gången före. Bra kusk dessutom. 6 Cameron har utvecklats kraftigt och gör starka lopp varje gång. Inte lätt att slå om han kommer till tät. 11 Humanity Pellini såg mycket bra ut vid seger i lördags och har vunnit med kusken förut. Den gången var 1 Chanel Trio tvåa och hon såg också väldigt formstark ut som fastlåst i lördags och kan bli farlig på open stretch.

 

V75-6: 

Stolopp över lång distans och 5 Ecstasy vann ett liknande lopp enkelt i första starten på svensk mark, men sedan blev det två startgalopper innan hon skötte sig senast och vann lätt från dödens. Bra uppgift här och fin chans felfri. 12 Monalisa B.R. var tvåa i det norska Stoderbyt från dödens och är en rejäl sort. Bra häst, men minst rutinerad och sämsta läget. 8 Caia var fyra i det svenska Derbystoet, står bra inne i loppet, är startsnabb och har Magnus A Djuse i sulkyn. Bra form på flera andra också.

 

V75-7: 

Olle Goops Pokal avslutar och vi kan utgå från att Björn Goop är väldigt sugen på att vinna loppet. Hans 7 San Moteur fick inte aktionen att flyta i två starter barfota runt om, men såg bättre ut med skor i enklare gäng senast. Även fast loppet innehåller bra guldhästar så är ingen på San Moteurs högsta nivå och fungerar han som han ska är det toppchans. 6 High On Pepper slog däremot favoriten i Åby World GP och över den här distansen är han nog värst emot. 10 Bedazzled Sox blir också spännande att se.

Daniel Berglundidag kl. 15:00   Travronden

————————————————–

5 TIPPAR V75 Åby    5 Tippar V75® Åby 28 september – Kanal 75

————————————————-

TRAVNET – Tips/Analyse

Inför V75: Spaningar till morgonkaffet Åby

På lördag är det dags för Svenskt Mästerskap på Åbytravet utanför Göteborg och jag har precis slagit upp startlistorna för en första anblick.

Inför V75: Spaningar till morgonkaffet Åby (travnet.se)

V75-1

SM för ston inleder lördagens kupong och efter spårlottningen är det mycket som talar för Wäjerstens pansarvagn 3 Great Skills. Hon mötte Franscesco Zet och gänget senast på Bergsåker och att det enbart är ston emot här ser jag som ett jätteplus. Hon är allround och ska ses med bra segerchans. 4 Felicia Zet försöker ta sig förbi från början men med start sida/sida kan det bli svårt. 1 Queen Belina har ett smaskigt smygläge och hon kommer vinna lopp inom kort. Kan det bli redan på lördag?

V75-2

Monté på V75 är väldigt ovanligt men här har ATG lagt in SM vilket jag kan tycka är okej men loppet känns tyvärr skiktat. 8 Beat Generation blir säkerligen hårt betrodd då han gjort fina insatser nere på kolstybben för sadel under året. Carré upp är nästan fusk och trots spåret ska man ses med goda möjligheter. Kämpen 2 Mindyourvalue W.F. skördade fina framgångar i monté och vann just monté-SM både 2021 samt 2022. Christina A Hande får chansen på Berghs herre på lördag och dem är obesegrade ihop efter ett tidgare försök.

V75-3

Ungdoms-SM känns som ett öppet race på förhand och med flera startsnabba hästar bakom bilen lär det bli högt tempo hela vägen. 7 Koup Droit T.F. har haft en fin sommar och Zeb är en duktig kusk. Biken åker på igen och även om inte hästen är den enklaste ska man räknas tidigt. 1 Bull Lock felade bort sig direkt från start senast men autostart är ett klart plus. Får vi jänkarvagnen på nu? 5 Patroit Zon håller Dante högt och han lär inte ta upp den första biten från ett perfekt spår.

V75-4

Häftigt spellopp med 15 ston bakom bilen i en spårtrappa. Känner direkt att här kommer det behövas ett par timmar i arkivet för att bena ut loppet. Jag gillar Andrés märr 5 Panthere d’Inverne och även om hon bara är tre år så ska hon med tidigt på kupongen. Lättning i balansen och bike är fina grejer från spår fem bakom bilen.

V75-5

Lärlings-SM håller fin klass detta år och jag är inne på att William Ekberg kommer servera norska 10 Lexus B.R ett fint lopp trots bakspår. Hästen har visat riktigt fin kapacitet och han kommer flyga lågt över upploppet. 6 Cameron fortsätter att utvecklas och senast som trea på Eskilstuna visade han fortsatt fin form. 11 Humanity Pellini fick jag betalt på denna helg som var och nu ser uppgiften klart tuffare ut men han blir bara bättre och bättre.

V75-6

Ännu ett stökigt stolopp med 15 hästar. Gocciadoros hästar går inte lika bra som de brukar när vi närmar oss hösten men 5 Ecstasy såg klart bättre ut senast än vad hon gjort tidigare i travet. Bålgetingen lär vara offensiv och skulle han kunna överta spets efter en bit är mycket vunnet. 8 Caia gjorde ett riktigt bra lopp i derbystoet senast och snacka om att hon kan flytta på sig den första biten. Magnus upp i jollen och känslan är att det är omöjligt att man kan spetsa trots spår längst ut på vingen. Jag måste dock granska spetsstriden nogrannare under veckan för att få en klarare bild av det hela.

V75-7

Huvudloppet avslutar med 7 San Moteur som grädde på moset. Goops stjärna vann senast i Halmstad med en gäspning och även om motståndet är klart tuffare nu ska han ses med hög segerchans. Spårlottningen öppnade dock upp loppet för det kommer inte blir någon behaglig inledning för favoriten. 10 Bedazzled Sox såg ut som en retad tiger senast i gulddebuten och här kommer många spelare hamna trots bakspår. 12 Oracle Tile gillas skarpt men han hade inte någon tur med lotten och trots gynnsam distans är det tufft att tro på seger härifrån.

Det blir en häftig lördag från Åbytravet och innan V75-spelet drar igång har vi en grym sportslig V4-omgång med försök till Europaderbyt. Nu laddar vi för en ny härlig vecka i travets tecken!

——————————————

TRAVCASH  – (Tidiga tankar)

V75 Tips Lördag Åby 28/9 (Tidiga tankar) | Travcash

——————————————–

AFTONBLADET

V75 tips: • Lördagen 28 september på Åby: Analys, spikar, skrällar och system (aftonbladet.se)

 Tidiga V75-systemet

Avd 1: 3–4–6 (5–10)

Avd 2: 2 Mindyourvalue W.F. (8–9)

Avd 3: 5 Patriot Zon (7–12)

Avd 4: 5–11–4–15–13–3–9–14–7–2 (8–1)

Avd 5: 9–10–1–11–6–7–4–2–5 (8–12)

Avd 6: 5–3–8–10–7–15–14–12 (11–9)

Avd 7: 7 San Moteur (3–6)

2 160 rader/1 080 kr

 DD-systemet

DD-1: 5–3–8–10–7

DD-2: 7 San Moteur

5 rader

——————————————–

TRAVSTUGAN

V75 tips » Gratis V75-tips & analyser varje lördag » Travstugan.se

——————————————

HorsePointSystem

https://7bystats.se/v75-analysen/#ner

——————————————

https://spelatrav.se/poolraceday/28983/compact

———————————————-

Här är några tidiga tankar och tips för V75 på Åby den 28 september 202412:

  • V75-1: 3 Great Skills har visat god form och kan vara överlägsen i Sto-SM.
  • V75-2: 2 Mindyourvalue W.F. har en toppchans att upprepa sin seger från 2022.
  • V75-3: Ungdomar tävlar om SM-guldet, vilket gör loppet svårt att förutse. Bred gardering rekommenderas.
  • V75-4: 5 Panthere d’Inverne får förstarösten, men 1 Com Bella kan skrälla.
  • V75-5: 1 Chanel Trio kan få ett optimalt lopp och är vass på kortspeed.
  • V75-6: 8 Caia ser formstark ut och kan nå ledningen trots spåret.
  • V75-7: 6 High On Pepper kan öppna bra och bli svårpasserad med barfotabalans.

Lycka till med dina spel!

———————————————

UPPSNACK https://www.atg.se/play/video/1902117957460/2024-09-23_v75uppsnackaby289del1?kategori=start   DEL 1

https://www.atg.se/play/video/1892390469043/2024-09-12_v64uppsnackaby129del2    DEL 2

EXPERTTIPS    https://www.swedishhorseracing.com/newstips

 

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/trav365/a/GyB7J9/v75-tips-lordagen-28-september-pa-aby-analys-spikar-skrallar-och-system

https://nastagangare.se/startlista/2024-09-28/V75/aby/v75-7/