V75 info/tips Färjestad 29/6-24

 

Bane   https://www.ftrav.se/

Program   https://www.ftrav.se/sport-och-spel/spel/travprogram/

 

ATG               https://www.atg.se/  //     https://www.atg.se/hedlunds/spel/254679_V75_2024-06-29_15_5

ATG-Tips    https://www.atg.se/V75/tips/240627-stallsnack-v75-farjestad

Rikstoto  https://www.rikstoto.no/Nyheter/Tips/2024/Juni/29/Farjestad/5-tipper-v75-farjestad

Rikstoto Tips    https://www.rikstoto.no/Nyheter/Tips?page=1

 

Svenska Trav       https://svenskatrav.n.nu/v75-tips

Travmsden          http://www.travmasen.com/text2_7.html

Travportalen     https://www.travsider.com/gratis-travtips/

 

DATARANKER

Kingenranken        https://www.travkungen.com/kingenranken-35667242

Travankan            https://travankan.se/trav/ATGRank

TrotterLorentzen  http://trotter.lorentzenconsult.com:1000/trotter_web/index.jsp

 

VG                    https://www.vg.no/annonsorinnhold/rikstoto/travguiden/

Nettavisen   https://www.nettavisen.no/trav/stor-internasjonal-v75-omgang-pa-f-rjestad-du-kan-vinne-24-millioner-kroner/s/5-95-1895121

———————————————–

EXPRESSEN

https://www.expressen.se/sport/trav/

 

BÄSTA SPIKARNA

V75-1: 5 Dea Sprint Bar

Har nästan 1,8 miljoner på kontot och har kvalat in till lördagens final i bronsdivisionen efter att ha vunnit ett försök som det var fördel för ston i. Hon var toppfin från ledningen på Mantorp och spår lite längre ut på vingen är ingen nackdel. Hon öppnar snabbt bakom bilen och det troliga scenariot är att Dea Sprint Bar sitter i tätpositionen efter första sväng. Hästen är inte beroende av ledningen för att vinna och kan även duga från andra positioner. Alessandro Gocciadoro har flera starka kort i omgången och blir svårslagen i V75-1.

V75-6: 2 Oriana Boko

Sjätte avdelningen är E3-finalen för ston och Oriana Boko står en inför en passande uppgift. Hästen har vunnit tre av fyra starter på svensk mark. Hon toppade Breeders Course-finalen under elitloppshelgen efter finfin avslutning och löste försöket till lördagens final på rejält sätt. Nu gynnas treåringen av framspår och hon öppnade fullt godkänt från just spår två bakom bilen i Svensk Uppfödningslöpning i fjol (slutade trea). Oriana Boko har sin starkaste bit till slut och sitter direkt i andraspår från det här läget.

 

SPETSDRAGEN

V75-2: 5 Ready West

Hästen höll fullt godkänt över 2 640 meter på Solvalla i förra loppet och lite kortare distans är ingen nackdel. Hästen trivs allra bäst med tidig tätkänning och har goda möjligheter att fronta från ett perfekt spår. Värsta konkurrenten riskerar att hamna på vingel och på en snabb sommarbana kan Ready West hålla undan från ledningen.

V75-5: 1 Kilgore

Innerspår på Färjestad är inte helt optimalt men fyraåringen är rapp bakom bilen och under stark utveckling. Hästen vann på fint sätt från spets i Östersund senast och full väg i stället för sprinterdistans är inget stort minus. Kilgore har bra chans på ledningen och är ett tidigt segerbud i en ganska öppen final i näst lägsta klassen.

V75-7: 1 Triton

Blev över från innerspår i silverfinalen under elitloppshelgen och det är inte givet att han frontar men hästen var sylvass bakom bilen när Erik Adielsson vann bakom Triton på Romme i slutet av mars. Nu får lånekusken åter chansen bakom Mats Gunnarssons nioåring och hästens värsta konkurrenter missgynnas av bakspår.

 

SKRÄLLBUDEN

V75-3: 4 Dream Mine 

Har bara gjort fyra starter och är orutinerad men hästen har inlett lovande och vann med krafter sparade från ledningen i uttagningarna till långa E3-finalen. Nu får han svårt att komma till spets men Dream Mine vann efter rejäl avslutning näst senast och kan få en fin smygresa om favoriterna kör för tufft emot varandra.

V75-4: 5 Denali Doc

Flyttade till Markus B Svedbergs stall i slutet av förra året och sexåringen har kommit i gång ordentligt på sistone. Stoet vann tvåa raka lopp från ledningen i maj och i förra starten fullföljde hon starkt som tvåa bakom en duktig vinnare. Från passande spår har vettig chans att fronta och hon kan duga både från spets och vinnarhålet.

V75-5: 10 Caughtredhanded

Blev pigg och drog undan i ledningen i förra loppet och förmodligen var det segern som rök när han galopperade i början av målrakan. Från bakspår kanske han hushåller bättre på krafterna och fyraåringen har tidigare vunnit med Örjan Kihlström i sulkyn. Caughtredhanded har fart för att runda samtliga om han fungerar.

 

TÄNK PÅ ATT

V75-3: 1 Free Time Jeps.

Håller Alessandro Gocciadoro högt och hästen svarade för en bra debut på svensk mark i uttagningarna till långa E3-finalen. Formkurvan pekar uppåt och han kan förmodligen öppna ännu kvickare än han visade i försöket. Från spets är det bra segerchans.

V75-7: 9 Don’t Say Gar

Står billigt inne i silverdivisionen och vann efter sylvass avslutning i förra loppet. Hästen gynnas av lite tätare starter och Örjan Kihlström i sulkyn för första gången är ingen nackdel. Don’t Say Gar har bra ryggar i starten och gynnas om det blir högt tempo. Hon har fin segerchans med vettig resa.

 

     SYSTEMFÖRSLAGEN
STORA SYSTEMET

V75-1: 5 Dea Sprint Bar (4, 1)

V75-2: 4, 5, 6, 8 (1, 3)

V75-3: 1, 2, 3, 4 (5, 6)

V75-4: 5, 7, 8, 15 (6, 3)

V75-5: 1, 2, 4, 6, 10 (3, 9)

V75-6: 2 Oriana Boko (5, 9)

V75-7: 1, 7, 9, 10, 12 (8, 5)

1 600 rader/800 kronor

 

LILLA SYSTEMET

V75-1: 5 Dea Sprint Bar (4, 1)

V75-2: 4, 5, 6, 8 (1, 3)

V75-3: 1, 2, 3, 4 (5, 6)

V75-4: 5, 7, 8, 15 (6, 3)

V75-5: 1, 2, 4, 6, 10 (3, 9)

V75-6: 2 Oriana Boko (5, 9)

V75-7: 9 Don’t Say Gar (1, 10)

320 rader/160 kronor

 

————————————————-

AFTONBLADET

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/trav365

 

Nils Larssons V75-tips:
 
Snabbanalysen

Lördagens V75-omgång från Färjestad bjuder på högklassiga lopp med STL-finaler på menyn.

Dessutom ska E3-finalerna över 2 140 meter avgöras och där spikar jag ett stort löfte.

Det är en spännande lördag som väntar och vi kommer säkerligen få se flera vassa prestationer.

Jag spikar redan i V75-1 där Alessandro Gocciadoros 5 Dea Sprint Bar har en väldigt bra uppgift. Hon borde kunna komma till ledningen och då förlorar hon knappast loppet, men även från andra positioner är segerchansen hög.

I E3-finalen för hingstar och valacker (V75-3) har jag blivit väldigt imponerad av 2 Magic In. Det är ett stort löfte som mycket väl kan visa sig vara en kommande stjärna. Han har ett bra utgångsläge och kan öppna bra om man väljer den taktiken. Han blir svårslagen trots tuffa konkurrenter.

I E3-finalen för ston (V75-6) får man inte missa 11 Scarfo Pellini som har väldigt hög kapacitet.

Insatserna på slutet har varit okej utan något extra, men levererar hon på topp duger hon väldigt långt och nu är det dessutom snack om att rycka skorna. Det kan ge en växel till, men oavsett balans tycker jag hon ser ut att bli lite väl bortglömd på spelet. Se upp!

Spetsstriden

V75-1: 1 Make it Schermer blir svår att ta en längd på från start och han utmanas främst av 3 Behind Lord5 Dea Sprint Bar får troligen överta i ett andraläge.

V75-2: 5 Ready West kan öppna rejält den första biten och är spetsfavorit.

V75-3: Jämn spetsstrid. Knapp fördel 2 Magic In om han laddas för fullt.

V75-4: 2 Honey Dun Girl och 4 Dino Cream kan öppna bra den första biten och gör upp inledningsvis. Båda borde var intresserade av att få ryggen på 7 Esperia Font.

V75-5: 1 Kilgore har bra chans att hålla upp ledningen. 7 Ajlexes Hans utmanar.

V75-6: 4 Unique Princess är snabb och har bra chans att hålla ut 5 S.G.Empress och sedan överta från 6 Captiva som troligen är allra kvickast första biten. 1 Kilimanjaro Face är tänkbar från innerspåret och 3 Screen Time Limit är osynad.

V75-7: 1 Triton är spetsfavorit även om innerspåret är lite lurigt på Färjestad.

Hetaste snacket

Det låter fortsatt bra från Gocciadoro på spiken 5 Dea Sprint Bar (V75-1) och där siktar han på att komma till ledningen.

Man har varit lite besvikna på 1 Stens Rebell (V75-2) och nu provar man att rycka skorna runt om. Barfota runt om blir det även på 8 Heavenly Zet i samma lopp för första gången.

Det låter bra på 2 Magic In i V75-3 och mest intressanta ändringar kan det bli på 11 Greetings som eventuellt tävlar barfota runt om och med amerikansk vagn.

Peter Zadel låter uppåt på 6 Peter Pan (V75-5) och tror han kan bli svår att stå emot om han gör samma avslutning som senast.

I avslutningen låter det bra på 1 Triton som får Erik Adielsson i sulkyn.

Tänk på att …

 12 Keyword (V75-2) är under spännande utveckling och trots bricka tolv går han inte att räkna bort. Blir det lite körning fäller han många.

 6 Peter Pan (V75-5) var riktigt bra senast och visade kvalitéer som borde räcka en bra bit även nu när det handlar om en final. Hittar han ett vettigt slagläge så kommer han avsluta starkt.

 1 Triton (V75-7) gjorde ett mycket bra lopp senast och nu låter det som att han kommer vara ännu lite vassare. Erik Adielsson är en mycket vass startkusk och lyckas man hålla upp ledningen kan det bli tufft att ta sig förbi honom.

Spiken

5 Dea Sprint Bar (V75-1) imponerade senast vid segern på Mantorp och hon kommer med full form till den här finalen. Utgångsläget blev bra och förmodligen kommer hon tidigt placeras i ledningen. Därifrån är det en toppchans och skulle det bli svar om spets blir hon ändå svårstoppad. Hon känns som en mycket stark spik i inledningen!

Luringen

11 Scarfo Pellini (V75-6) såldes för 1,8 miljoner kronor på Elitauktionen som ettåring och har alltid omgetts av ett bra rykte. Hon inledde karriären med två imponerande segrar och även om hon har gjort det bra i senaste två loppen har det ändå varit lite sämre än förväntat. Nu rycker man skorna och det kan göra skillnad. Se upp!

Bästa spelet

2 Magic In (V75-3) har inlett karriären strålande och ser ut att vara något alldeles extra. Trots bricka åtta och ett tufft lopp var han bara bäst i uttagningsloppet och nu har han ett mycket roligare utgångsläge. Motståndet är givetvis också mycket hårdare, men som han såg ut senast är han helt klart hästen att besegra för övriga.

SYSTEM   https://www.atg.se/torpatips/spel/137646_V75_2024-06-29_15_5

——————————————————-
Andelsspel   https://www.atg.se/torpatips/V75_2024-06-29_15_5

——————————————————-

SKRÄLLKOLLEN V75, FÄRJESTAD Experternas miljonguide inför V75 l

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/trav365/a/rPlpAA/v75-tips-farjestad-lordagen-29-juni-basta-skrallarna-andelssystem

——————————————————–

Nybrinks V75-krönika • Analys • Bästa spelen • V75-systemet

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/trav365/a/258Rna/v75-tips-29-juni-farjestad-micke-nybrinks-analyser

 Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 5–4–1 (res 8–7)

V75-2: 6–1–8–3–4–5–11–12 (res 2–10)

V75-3: 2–1 (res 4–3)

V75-4: 7–8–15 (res 9–14)

V75-5: 6–1–2–3–4–11–10–7 (res 9–8)

V75-6: 2–5 (res 4–9)

V75-7: 1 Triton (res 7–9)

2 304 rader/1 152 kronor

 Nybrinks hetaste:

1 Triton (Färjestad, V75-7)

Form, läge, kusk, bana, årstid. Allt stämmer. Spik.

6 Peter Pan (Färjestad, V75-5)

Dunderbra på slutet. Hemmaplan. Hett vinstbud.

1 Make it Schermer (Färjestad, V75-1)

Jepson från toppspår. Får drömresan. Passas.

———————————————–

Lördag 29/6: Tips till V75® på Färjestad

TR Medias tips till lördagens V75

https://www.atg.se/V75/tips/240626-lordag-296-tips-till-v75-pa-farjestad

1  5 DEA SPRINT BAR      R4,8

2  4,5,6,8      R 1,11

3  1,2,3,4,9,11    R 5,10

4  7,8           R15,14

5  1,2,3,4,6,9,10,11     R5,7

6  2,4,5,9,10       R11,12

7  1,7,9     R10,12

5760 rader = 2 880,00 kr

1  5 DEA SPRINT BAR    4,8

2   8 HEAVENLY ZET     4,5

3   1,2,3,4,9,11          5,10

4   7,8                    15,14

5   1,2,4                    11,3

6   2,4,5,9,10            11,12

7   1,7,9                 10,12

540 rader= 270,00 kr

————————————————

Travcash    https://travcash.se/v75-tips/v75-tips-farjestad-29-3/

Team Uhrberg  https://thomasuhrberg.se/v75-farjestad-29-juni/

Thomas system

V75-1: 5, 7, 8, 10. Res: 4-1

V75-2: 1, 4, 5, 6, 8. Res: 11-3

V75-3: 2 Magic In. Res: 1-3

V75-4: 4, 5, 7, 8, 9, 15. Res: 14-3

V75-5: 1, 2, 4, 11, 12. Res: 6-3

V75-6: 2, 4, 5, 9. Res: 11-3

V75-7: 1 Triton. Res: 7-9

Spelförslaget är på 2 400 rader och kostar 1 200 kronor
att lämna in. Om man spikar 1 Kilgore i den femte avdelningen
blir systemet på 480 rader och kostar 240 kronor.

————————————————-

Andelsspel    https://www.atg.se/spelhornansurahammar/V75_2024-06-29_15_5

Andelsspel   https://www.atg.se/andelsspel?gameIds=V75_2024-06-29_15_5&searchText=Nickas

Travronden     https://www.youtube.com/watch?v=UVa0oxMqCo4

Högkvarteret  https://www.youtube.com/watch?v=geDzKpZK6jg

Fan TV           https://www.youtube.com/watch?v=wxRzQzD8YQk

Jokersystemet  https://www.youtube.com/watch?v=PcPVizskQTg

Travcash           https://www.youtube.com/watch?v=ZrMpTL8yL_4

Näsets Spel & Tobak    https://www.youtube.com/watch?v=iPRCaSSoAeo

 

Nästagångare trav     https://nastagangare.se/infor-v75-gocciadoro-stekhet-infor-finalerna/

TravsnackForum   https://travsnack.se/d/1473-v75-farjestad-lordag-2024-06-29

Webranking   https://trav-v75.webnode.se/  //  https://trav-v75.webnode.se/veckans-rankning/

Travnet Tips    https://travnet.se/travtips/  // Andelsspel  https://www.atg.se/hogkvarteret/V75_2024-06-29_15_5

Dharp     https://www.sharps.se/forums/

AlltOmTrav    https://www.alltomtrav.info/

Rekatochklart    https://www.rekatochklart.com/trav/v75-tips/

———————————————–

AlltOmTrav

V75 avd 1-3 i samarbete med SPELGUIDEN AB

V75-1: 8 POLEPOSITION såg lysande ut före loppet senast och hade lekstuga utan att visa botten. Redén låter ÄCKLIGT nöjd när 5-åringen äntligen börjat leva upp till högt ställda förväntningarna och dags för MAD att steppa upp på V75. 4 IMPERATOR F.I. räknas från bra läge! RANKING: A: 8-4-5 B: 1-6-7 C: 2-10-12-9-3-11

V75-2: 1 STENS REBELL fick bästa tänkbara startspår och Johan rycker samtliga skor för att optimera snabbheten. Stallets bästa chans men vi garderar och 6 COMPETIVO från Team Wäjerstens armada börjar att visa sin höga kapacitet i loppen. Urstark som tål tuffa race!
RANKING: A: 1-6-12 B: 8-4-5 C: 3-11-7-9-2-10

V75-3: 1 FREE TIME JEPSON visade klass i försöken och impone- rade storligen. Italienska Bålgetingen rycker samtliga skor till finalen vilket ger en extra växel och ensam A-häst men ingen spik när det kan häxa från bricka ett. 9 J.KAGAN BRICK kan svepa allt och städa rent! RANKING: A: 1 B: 9-2-4-3-11 C: 5-10-6-12-7-8

https://www.alltomtrav.info/infor-v75-gocciadoro-stekhet-infor-finalerna/

—————

Trav.se     https://trav.se/speltips/skrivet-material-till-v75-pa-farjestad-med-e3-finaler-och-stl-finaler-296

Stora systemet.

  1. 1-5-8.
  2. Competivo
  3. 1-2-5-9.
  4. Dutchess Sun
  5. 1-2-3-4-6-7-10-11.
  6. 2-9-11.
  7. 7-9-10-12.

3.360 rader som kostar 1.680 kronor.

 

Lilla systemet.

  1. 1-5
  2. Competivo
  3. Free Time Jepson
  4. Dutchess Sun
  5. 1-2-3-4-6-7-10-11.
  6. 2-9-11.
  7. 7-9-10-12.

192 rader som kostar 96 kronor.

 

V75-Tipset.no   https://www.v75tipset.no/2024/travtips/farjestad-29-juni/

Gratistravtips      https://www.gratistravtips.se/

Travsystem.se    https://travsystem.se/v75

 

Tränarintervjuer och kommentarer till V75 Färjestad 29 juni

https://maharajah.racing/page.php?pageid=12&sida=728

V75 Färjestad 29 juni – Vem tar spets?      https://maharajah.racing/page.php?pageid=1

Travtips.dk       https://travtips.dk/blog/

Spelvarde        https://www.spelvarde.se/travsnack/uppsnack-v75-farjestad-296?

Travronden Spel   https://www.travrondenspel.se/andelsspel

NTERVJU
“Han var perfekt…”
Veikko Haapakangas är uppåt.

– 11 Emerald Island (V75-5) han är kanonfin för dagen och var läcker i det sista tuffare jobbet i torsdags. Han var perfekt i travet med skor senast och utvecklas hela tiden. Han är ännu bättre nu jämfört med under elitloppshelgen, smidigare och mer tryck. Han tävlar barfota runt om nu, det gör mycket på honom. Vinner han detta så siktar vi mot Jubileumspokalen, vinner vi inte får vi väl fundera. Han är så pass bra att det kan gå trots läget och jag ser gärna ett offensivt upplägg. Balansen är det enda som ändras.

 

 

 

 

 

 

—————————-

————————————————

SULKYSPORT

Emil Persson

 

Vi garderar storfavoriten Dea Sprint Bar (V75-1) i den inledande Bronsdivisionsfinalen och vågar inte heller ställa någon av profilhästarna i E3-finalerna ensamma då det handlar om orutinerade hästar vars utvecklingskurva kan avta eller ta hastig fart över en natt.
Istället spikar vi Esperia Font (V75-4) i Diamantstoets final som varit jämnheten själv såhär långt i år och kryddar med Heavenly Zet (V75-2) som bank i Klass II.
Världsmästarinnan Delicous son ska tävla barfota runt om för första gången i lördagens lopp och det tror vi kan ge så pass häftig effekt att han vänder ut och in på det här motståndet.
Här kan du ta del av startlistor till tävlingarna på Färjestad.
Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport finns följande alternativ:
Sulkysport Lilla V75 – 15 andelar á 75 kr/styck
Sulkysport V75 – 15 andelar á 150 kr/styck
Avd 1 – Bronsdivisionen, final, 2.140 meter autostart
Dea Sprint Bar övertygade stort vid segerloppet senast i Mantorp då hon stack till tät och aldrig var nära att släppa greppet om loppet. Hon är inte beroende av den positionen utan går även bakifrån, men skulle det däremot bli så att hon får traska i dödens i det här loppet så kan hon vara sårbar.
Make It Schermer gick en rejäl 700 metersrepa senast i Åmål bakom Jo Black och höll starkt som tvåa. Femåringen har verkligen studsat tillbaka och presterar på fjolårets höga nivå ånyo vilket gör honom stridsduglig i ett sådant här lopp från utsökt utgångsläge.
Pingis fick mestadels nöta dödens över drygt tre kilometer senast i Tingsryd och höll med tanke på det storstilat som tvåa bakom Blue Boy Face. Skulle han för en gång skull få lite mer hjälp på vägen nu så blir han livsfarlig, men det är givetvis en tuff utmaning att komma till från bricka sju.
PolePosition har spårat hem två Bronsdivisionsförsök från ledningen. Dit når han inte nu från bricka åtta, men hästen går även bakifrån och går inte räkna bort.
Imperator F.I. har också vunnit två Bronsdivisionsförsök i år, men vi tycker att de lopp han varit ute i har varit relativt ljumna och tror att han får svårare att göra sig gällande nu när det knappast blir någon ledning.
Rank:
A: 5 B: 1-7-8-4-9-10 C: 2-6-11-3-12
Spetsstriden: Make It Schermer är mycket startsnabb och spetsfavorit trots bricka ett. Dea Sprint Bar öppnade klart positivt i senaste starten och är den tydliga utmanaren, men vi håller den förstnämnde som spetsfavorit.
Avd 2 – Klass II, final, 2.140 meter autostart
Heavenly Zet har haft blickarna på sig sedan första stund som son till stjärnstoet Delicious, men treåringen innehöll blandade resultat. I år har han vaknat till ordentligt och även om han blev passerad från ledningen i Klass II-försöket i Östersund senast när han bröt så tycker vi att han insatsmässigt gjorde det bra. Denna gång ska hästen tävla barfota runt om för första gången och kommer till han till ledningen – vilket vi tror är det mesta troliga – så bör han bli svårfångad om skorycket ger rätt kick.
Stens Rebell inledde från samma utgångsläge senast och lyckades ta ledningen, men spår ett i Tingsryd är betydligt mer gynnsamt än vad det är på Färjestad. Vi tror att han får svårare att fronta här, men annars gillade vi avslutning han stod för senast och tyckte det var en vibb om att hästen åter är på gång efter en småklen inledning på året. Även här blir det barfota runt om för första gången vilket också kittlar.
Ready West fick se sig besegrad från ledningen senast på Solvalla, men vi tycker ändå att han höll bra. Nu är det ett halvvarv kortare distans vilket vi tror är en fördel och oavsett om han körs i ledningen eller tar rygg så är han en faktor för slutstriden.
Competivo har lyft rejäl på barfotabalans och var riktigt bra vid dödenssegern senast. Här är konkurrensen totalt sett tuffare, men Daniel Wäjerstens häst startar på intet vis utan chans.
Keyword har lyft flera klasser i David Perssons regi och vi kan inte ranka honom lägre än femma startspåret till trots.
Rank:
A: 8 B: 1-5-6-12-4-11-3 C: 2-9-10-7
Spetsstriden: Ready West är klar spetsfavorit, men förlorade från samma position senast och det är sannolikt att man lämnar ifrån sig taktpinnen till Heavenly Zet i tidigt skede.
Avd 3 – E3-final, hingstar/valacker, 2.140 meter autostart
Magic In bollade med sina konkurrenter trots en tuff väg fram till dödens i uttagningsloppet. Han är alltjämt obesegrad i felfritt lopp fem starter in i karriären och knapp spetsfavorit i våra ögon utifrån hur han öppnade bakom bilen på Jägersro den 20 april, men därmed inte sagt att han kommer till dukat bord i spetsjakten utan här kan det gå undan. Det handlar om orutinerade hästar och även om Magic In är riktigt bra så tycker vi inte det är rättvist att ställa honom ensam på systemet.
Free Time Jepson strulade i uppvärmningen inför kvalet, men så har han även gjort hemma i Italien så det var inget nytt i hans fall. Alessandro Gocciadoro gjorde några utrustningsändringar till loppet som föll väl ut och intrycket via tidig ledning var lysande. Free Time Jepson får svårt att hålla upp innerspår bakom bilen, men vi tror inte det är en ”måsteposition” för hans del utan här pratar vi om en häst som kan lösa uppgiften via fler vägar bara han kommer ut.
Phantom Express fick hållas framme i tät i kvalet och gick undan med sparade krafter. Vi har verkligen tagit till oss den här hästen efter det att han utmanade Falcon Dany Bar rejält vid andraplatsen på Solvalla i april och utesluter inte alls att Phantom Express rentav skulle kunna hitta till tät.
Like Magic Sisu såg lysande ut på barfotabalans i försöksloppet. Även han är aspirant på tätpositionen i det här loppet och tar säkert striden ånyo om han når dit.
Dream Mine lattjade med sina konkurrenter i försöksloppet och känns som en häst under kraftig utveckling just nu.
Greetings får plats i vår B-grupp då Roger Walmann går all in och har anmält såväl barfota runt om som med jänkarvagn.
Rank:
A: 2-1-3 B: 5-4-11 C: 10-9-6-7-12-8
Spetsstriden: Magic In är spetsfavorit, men spår två är alltjämt lite väl långt in bakom vingen på Färjestad för att kännas optimalt och vi kan se Phantom Express, Dream Mine och Like Magic Sisu utmana ordentligt i början. Vi räknar faktiskt bort Free Time Jepson från spetsstriden och tror han får arbeta andra vägar för att ”lösa biffen”.
Avd 4 – Diamantstoet, final, 2.140 meter autostart
Esperia Font har inlett strålande på svensk mark denna vår och sommar med två segrar samt en andraplats. Hon fick överta ledningen senast på Solvalla trots en relativt försök inledning och vann överlägset, men vi vet sedan tidigare att hon kan öppna snabbare om Alessandro Gocciadoro trycker på den knappen och låter henne löpa ut. Vi tror på ny forcering till tät och seger.
Dutchess Sun fick en tuff väg fram till dödens senast och pressade sig till tät in mot slutkurvan. Hon gick ifrån till smått överlägsen seger på ett mycket övertygande vis och hade känts precis lika aktuell som Esperia Font om det inte vore för det faktum att hon hamnat på hennes utsida.
Celiaz fick gå i tredjespår hela sista kilometern senast i Tingsryd och höll starkt som tvåa även om Gabi Kyvsgård var före henne i mål. Det här är en riktig stenkross som visade vid Bronsfinalen gången innan att hon kan leverera hiskeliga avslutningar även om hon får anfalla bakifrån.
Mi Amore Bros hamnade helt på vingel initialt senast, men gick ett bra lopp i skymundan och var duktig tvåa bakom Dutchess Sun gången innan. Hon tål de flesta upplägg och tillhör de bättre.
Mahala är också värd att hantera med respekt, men vi håller henne inte lika högt som Celiaz som står intill henne i tredje ledet och därmed blir uppgiften knivig.
Rank:
A: 7 B: 8-15-9-14-5-4 C: 13-6-12-3-1-2-11-10
Spetsstriden: Dino Cream och Denali Doc är spetsfavoriter initialt, men vi att Gocciadoro kör till och tar över ledningen med Esperia Font i nästa skede.
Avd 5 – Klass I, final, 2.140 meter autostart
Call Me Gleipner vann ett uttagningslopp till Kungapokalen i april och såg inte helt färdigkörd ut när galoppen kom i vinnarhålet 250 meter före mål i finalen. Han fick en paus efter det och gick en ruskig upphämtning till knapp seger i Klass I-försöket på Solvalla trots inledande galopp. Det var en så pass ”överhästlig” insats att vi bara inte kan tippa emot honom i det här loppet.
Kilgore spurtade mycket positivt i ett småtufft fyraåringslopp under Elitloppslördagen och spetsvann sitt Klass I-försök i snygg stil. Han är knapp spetsfavorit även i det här loppet och ska ta plats i A-gruppen utifrån det faktum.
Erik the Phantom har fått tre lopp i kroppen nu efter paus och var klart positiv som dödenstvåa senast även om han fick släppa förbi sig Call Me Gleipner. Tog han det loppet på rätt sätt är han en faktor för slutstriden även här.
Peter Pan har tagit två överlägsna segrar i följd och verkligen lyft. Den välstammade femåringen går inte räkna bort trots att han inleder en bit ut bakom startbilsvingen.
Zaxton höll bra som dödenstvåa bakom Kilgore senast och känns småintressant här om han skulle få träff positionsmässigt och slippa göra jobbet själv ånyo.
Rank:
A: 2-1 B: 4-6-3-11-10 C: 9-8-7-5-12
Spetsstriden: Kilgore utmanas nog främst av Zaxton intialt då Call Me Gleipner galopperade från start senast och gissningsvis inte skickas iväg med full kraft direkt. Utifrån är Ajlexes Hans den stora utmanaren.
Avd 6 – E3-final, ston, 2.140 meter autostart
S.G.Empress är obesegrad fem starter in i karriären och vi ser henne som ett stort löfte som på intet vis bara känns tidig. Tvärtom tror vi det är mycket utveckling kvar i henne och vi var imponerande insats i Guldstoet på Axevalla där hon löste uppgiften från dödens sista 1.300 meterna. Örjan Kihlström har ofta en extra växel sparad vad det gäller startsnabbhet och vi blir inte förvånade om han plockar fram den nu och lyckas ta sig till ledningen.
Oriana Boko var trea i Svensk Uppfödningslöpning ifjol och tycks tagit ett steg till i sin utveckling över vintern. Hon visade prov på häftig snabbhet när hon vann Breeders Course-finalen och gick en rejäl långspurt till seger i uttagningsloppet av detta lopp. Även om hon inte är någon spetskandidat kan hon få en bra resa i främre träffen från ett perfekt utgångsläge.
O’Hara Boko var rejäl vid dödensseger i försöket och visade likaså framhovarna på svensk mark under fjolåret med seger i Breeders Course för tvååringar. Hon drog fram Oriana Boko i Breeders Course-finalen och var så pass stor i nederlaget att vi ser det som en självklarhet att placera henne i A-gruppen.
Screen the Limit har segrat i sina tre felfria lopp och stod för en häftig avslutning i försöksloppet.
Lilium Sisu är anmäld såväl barfota runt om som med jänkarvagn denna gång och det kittlar på Petri Salmelas spurtstarka sto.
Rank:
A: 5-2-9 B: 3-10-4-11-12-1 C: 8-6-7
Spetsstriden: Får S.G.Empress en halv längds grepp på Unique Princess per omgående så tror vi att hon får överta ledningen. Det blir knivigt för Kilimanjaro Face att hålla upp innerspåret även om hon också kan öppna bra.
Avd 7 – Silverdivisionen, final, 2.140 meter autostart
Dont’ Say Gar är med sina närmare tre miljoner kronor i någon mån överkvalificerad för detta sammanhang och imponerade verkligen stort i försöksloppet i Mantorp. Då fick hon ta upp jakten från femte utvändigt och det såg ut att vara omöjligt långt fram, men via en formidabel avslutning hann hon fram stegen före mål. Med minsta klaff på bitarna här så blir hon svårstoppad så till vida att inte farthållningen blir alldeles för låg mitt i loppet.
Working Class Hero gick en mycket bra långspurt vid Silverdivisionsvinsten senast i Boden. Han trivs verkligen med jänkarvagnen bakom sig och även här pratar vi om en häst som är riktigt bra för klassen. Fjolårets derbyfinalist är inte heller löpningsberoende utan kan vinna flera olika vägar.
Triton sköt till vasst efter sen lucka i Mantorp och löste uppgiften via rygglopp senast på Solvalla. Mats Gunnarssons häst tycks aldrig tappa formen och skulle han därtill lyckas hålla upp innerspåret så växer segerchansen ytterligare.
Dany Capar har gått i ledningen i samtliga fem starter i Alessandro Gocciadoros regi med fyra segrar och en andraplats som resultat. I fjolårets sista start gick han i rygg på Denver Gio och galopperade bort en sannolik andraplats 250 meter före mål så det finns egentligen inget som säger att hästen inte ska kunna anfalla bakifrån.
Parveny höll bra från tät efter en snabb öppning i Östersund. Nu är det ett halvvarv längre distans, men på en självspringande Färjestadoval kan han faktiskt hålla stången om han skulle snuva Triton på tät och få dämpa farten en bit.
Rank:
A: 9-7-1-10 B: 4-12-5-8-11 C: 2-3-6
Spetsstriden: Triton får verkligen skynda sig om han ska kunna hålla upp innerspåret även om det övervägs skifte av huvudlag. Parveny höll bra från ledningen senast och skulle kunna släppas till tät i skede tvåa om Västerbo Imtheman eller Special Major frontar initialt.
Fakta
V75-förslaget 29 juni
Avd 1: 1,5,7,8 (4,9)
Avd 2: 8 Heavenly Zet (1,5)
Avd 3: 1,2,3,4,5,11 (10,9)
Avd 4: 7 Esperia Font (8,15)
Avd 5: 1,2,3,4,6,11 (10,9)
Avd 6: 2,5,9 (3,10)
Avd 7: 1,4,7,9,10 (12,5)
2.160 rader / 1.080 kronor

 

—————————————————

SIMSALABIM
Fredriks V75 tips Färjestad 29 juni
ߓ Start 16.20 lördag      177m långt upplopp

V75 Tips Färjestad 29 juni

STL finaler och härligt kvalitet på veckans V75 från Karlstad.
Gocciadoro en av huvudrollsinnehavarna då han lastar bilen full med vindsnabba travare och beger sig till värmland. Spelmässigt en väldigt trevlig omgång då mixen mellan några väldigt sannolika vinnare blandas upp med lopp där väldigt lågt streckade hästar ska ha en vettig chans att vara med och göra upp om det.
Nästa vecka Sprintermästaren här på hemmaplan för mig i Halmstad, mycket mer info om de dubbla V75 omgångarna kommer, men nu ska vi ta hand om 7-rätt på lördag. ⭐⭐⭐

ߚ¨NYHET: Nu finns från och med denna veckan möjlighet att prenumerera på våra premium tips och artiklar. Tillsammans med Unseald har vi nu ett väldigt enkelt system på plats för att kunna prenumerera en månad i taget. 79:- / mån och då har du tillgång till alla V86 och V75 tips varje vecka. Vi kommer även utöka med fler premium artiklar och tips som även de ingår. ߚ¨

V75-1 Skrällen satt fast med rubbet senast och är ostreckad nu.

Bronsdivisionen Final – 2140m autostart

1 Make it Schermer gick starka sista 500m i tredjespår senast i Åmål till andraplatsen.
Kanske möter några lite för tuffa här men får en bra resa och ska inte räknas bort helt.

4 Imperator F.I. vann på ett riktigt snyggt sätt från spets i Boden senast. Kommer hit med
snygga 8 segrar på 19 starter. Öppnar bra och det är väl inte helt omöjligt att Redéns 6-åring
att hitta till ledningen. Skulle han göra det ökar vinstchansen även om den något längre
distansen den här gången inte känns som en fördel. Inget jag kastar mig över men streckas om
handfull på kupongen.

5 Dea Sprint Bar bara lämnade motståndet på Mantorp senast i försöket och tog en
överlägsen seger. Står återigen som sto perfekt inne i Brons med sina dryga 1.7 miljoner på
kontot. Låter på Gocciadoro som han siktar in sig på spets och ekipaget har nog satt sig i
tillräcklig respekt för att de andra skall låta honom ta sig dit. Toppchans från ledningen trots
bra motstånd.

7 Pingis gjorde en väldigt bra prestation senast som tvåa. Spår långt ut och möter några
tuffingar. Jätteskräll vid gardering trots läget.

8 Pole Position gillar jag skarpt. Han har nu vunnit 10 segrar på sina 20 starter och imponerat
rejält på slutet. Ingen vidare tur med lotten här och behöver flyt från spår 8 bakom bilen.
Tidigt garderingsbud trots det.

Skrällen V75-1:

12 Grand Ready Cash en riktigt läcker travare från Petterssons stall. Står bra inne i loppet
och visade härlig spänst även senast. Satt då helt fast med till synes mäktigt med krafter kvar i
ryggen på då vinnande Pole Position. Att Mats Djuse kör den här gången känns extra
intressant, rankas högt trots väldigt tuff uppgift från spår 12.

 

——————————————————