V75 info/tanker Tidlig Kalmar 23.06.24

 

Fem tippar V75   https://www.atg.se/V75/tips/fem-tippar-v75

 

DATARANKER
Kingenranken       https://www.travkungen.com/kingenranken/v75-35667277

Travankan             https://www.travankan.se/trav/ATGRank

TrotterLorentzen   http://trotter.lorentzenconsult.com:1000/trotter_web/index.jsp

 

——————————————————-

TRAVRONDEN SPEL

Daniel Berglunds tidiga tankar

I midsommar avgörs V75 som vanligt i Kalmar och det är söndag som gäller. Tre elitloppshästar förgyller gulddivsionen och det blir spännande att se om Don Fanucci Zet kan studsa tillbaka efter en sämre insats än väntat sista söndagen i maj. Leder elitloppstrean Denver Gio hela vägen eller kan hemmahoppet A Fair Day utmana?

V75-1:

5 Never Mind’Em glänste vid enkel spetsseger i årsdebuten näst senast, men senast i STL-finalen kom det en oväntad galopp mitt i loppet. Han är kvar i brons tack vare det och sköter han sig är det här en passande uppgift. 12 Harry Knows går ner i klass efter att ha startat i Sweden Cup och senast Östersunds Stora Pris. Han såg inte tom ut i mål då och får Kihlström i sulkyn nu, men läget kan göra uppgiften för svår ändå. Speedige 10 Always A Pleasure satt fast senast och blir farlig med hårt tempo.

V75-2:

Stolopp där 3 Nikki Lane står bra inne och efter att ha inlett årets säsong med tre andraplatser kan det vara dags för seger. Hon har gått bra varje gång och får Björn Goop i sulkyn precis som senast. 2 True Blue står tuffare inne i loppet, men spurtade bra som tvåa senast och har två lopp i kroppen i nya regin. 11 Laferrari Dimanche är bra för det här sammanhanget och bör vara nära toppformen. Då är hon ett givet segerbud trots tillägg. 6 Donato Princess är fartfylld, men oklart hur hon löser voltstart.

V75-3:

Sprinterdistans här och det tror jag kan passa 1 Eolo Wise L. ganska bra. Han vann ett billigt lopp över lång distans i Finland, men senast var han chanslös utvändigt ledaren i en stenhård STL-final. Trots att han går upp i klass nu känns motståndet enklare och lyckas han hålla upp ledningen kan det hålla hela vägen. 5 Roger More lär utmana rejält från start och kommer han förbi kanske man testar honom i spets nu? Formen ser i alla fall ut att vara helt på topp. Sänker läget snabbe 12 Gustav Simoni?

V75-4:

Ett långlopp som ser ganska öppet ut. En som har visat toppform i liknande uppgifter på slutet är hemmahästen 11 Bowler Day som höll undan för Edibear i Danmark näst senast och som senast spurtade vasst bakom Even Steven. Enklare motstånd nu och Björn Goop i sulkyn. 12 Drill är en härlig liten kämpe som också har formen på topp. Vann över distansen senast och har gått bra för Magnus Djuse tidigare. 7 Vancouver High gynnas av lång distans och blir farlig om han inte tappar för mycket mark från start.

V75-5:

A Fair Days lillebror 7 Maroon Day inledde året med två övertygande segrar, men har varit struken för hosta efter senast och inte startat på drygt två månader. Har hög kapacitet för lägsta klassen, men det är klart frågetecken för dagsformen. 1 Cameron Hills körde Björn Goop defensivt med när han inte fick ledningen senast. Inte tom i mål och tidigt segerbud om han inte blir fast igen. 2 De Chambeau är rejäl och har ett nyttigt lopp i kroppen efter långt uppehåll. Öppet lopp där det kanske kan skrälla.

V75-6:

1 Denver Gio var trea i Elitloppet från rygg ledaren och slog Francesco Zet sista biten. I försöket var han trea från ledningen och slog då Don Fanucci Zet. Testar säkert att leda hela vägen, men kuskbytet är ingen fördel. Efter två snygga segrar var 5 Don Fanucci Zet blekare än väntat utvändigt om Denver Gio senast och kanske gillar han inte dödens i tufft tempo längre? Har normalt sett högst segerchans, men känns svårbedömd nu. Hemmahoppet 10 A Fair Day hade ingen tur i spårlottningen och kan få tufft.

V75-7:

En jämn och spelvänlig silverdivision avslutar omgången och det ska bli spännande att se 7 Dakovo Mail igen. Han visade bra kapacitet i Sverige förra året och vann på bra sätt i spets i Italien senast. Körs säkert offensivt och kan bli svårslagen om han får överta täten av 3 Joe Dalton. Får dock knappast spets om 1 Corazon De B. är snabbast och då kan han leda hela vägen. 10 Friend of Elves var mycket bra näst senast och satt fast mot bättre hästar i Norge senast. Farlig om han får smyga med i hårt tempo.

————————————————

Gocciadoro: ”Kommer göra allt…”

Kalmar söndag 23 juni

– Clarissa (lopp 4) var inte så bra senast. Hon har alltid tävlat med helstängt huvudlag, men i Gävle körde jag henne med öppet huvudlag och fick ett bra svar på det. Jag fortsatte med samma huvudlag senast, men hon var väldigt lat den dagen redan från start och när jag försökte få henne att lägga i nästa växel i slutet så fick jag helt fel svar. Nu återgår vi till helstängt huvudlag och även om vi har Felicia Zet på insidan så tror jag på en stark insats från min häst för hon är riktigt stark och tuff. Det blir barfota fram och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.– Eolo Wise L. (Lopp 7) var väldigt bra på Vermo, men något sämre gången efter på Solvalla. Samtidigt körde inte jag mitt bästa lopp utan han fick en tuff resa utvändigt ledaren i högt tempo. Hästen fick en kort vila efter det loppet då han hade lite problem med halsen, men han har tränat på bra igen och jag tycker denna uppgift ser bra ut. Hästen är snabb iväg och jag försöker leda hela vägen. Det blir öppet huvudlag, skor runt om och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

– Denver Gio (lopp 10) väljer jag att starta här då loppet ligger rätt i tiden inför storloppet i Mikkeli i mitten av juli. Han älskar kort distans, hästen tog Elitloppet på rätt sätt och jag körde honom själv vid mitt senaste besök i Sverige. Jag tror att han är i ännu bättre kondition nu än han var i Elitloppet för man ska ha i åtanke att han hade en långresa ganska tätt inpå bakom sig inför det loppet och det tar ganska mycket på hästarna. Alla vet hur startsnabb min häst och planen är givetvis att ta ledningen och behålla den positionen hela vägen. Det blir barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

– Dakovo Mail (lopp 11) var otroligt fin senast i Turin! Vi tog ett omedelbart beslut efter det loppet att sända honom till Sverige där han har ett helt annat utbud av lopp än han har hemma i Italien. Hästen kom till Sverige i förra veckan, tog resan på ett bra sätt och har hunnit träna på fint. Jag tror att han får en fin säsong i Sverige, men självklart är inte utgångsläget det bästa här. Det blir åtminstone barfota fram, helstängt huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.     (Sulkysport)

——————————————

TIDIGA V75: Jackpot och duell i Guld!?
https://travstugan.se/redaktionen-1/tidiga-v75-jackpot-och-duell-i-guld

Avd Hästar  Reserv

1   1, 5, 9    (R 4, 10

2   2, 3, 6, 7, 8, 9, 11, 13    (R 1, 10

3   1 EOLO WISE L.  (R 4, 5

4   13 GLOBAL DIFFERENCE    (R 12, 11

5   1, 2, 4, 5, 7, 9, 11, 12   ( R 8, 3

6   1, 5                 (R 4, 8

7   1, 6, 7, 10       (R  9, 3

1 536 rader / 768 kronor

———————————————

TRAVAPÅ         https://www.travapa.se

THOMAS UHRBERG

https://thomasuhrberg.se

Thomas systemV75-1: 5 Never Mind’em. Res: 10-9V75-2: 2, 3, 6, 8, 9, 11. Res: 7-12V75-3: 5 Roger More. Res: 1-4V75-4: 2, 3, 11, 12. Res: 7-6V75-5: 2, 5, 7, 9. Res: 1-12V75-6: 1 ,4, 5, 10. Res: 8-2V75-7: 1, 3, 4, 7, 8, 9. Res: 10-5

Spelförslaget är på 2 304 rader och kostar 1 152 kronor att lämna in. Om man spikar 2 DeChambeau i den femte avdelningen blir systemet på 576 rader och kostar 288 kronor.

—————————————————-

EXPRESSEN

https://www.expressen.se/tagg/organization/v75-tips/

https://www.expressen.se/sport/trav/60-miljoner-i-potten-ta-honom-pa-allvar-/

SportExpressens spelredaktion jobbar hårt med att bjuda läsarna på de bästa V75-tipsen.

Redan när startlistorna släpps börjar påläsningen, och under måndagen kommer första tanken från experterna.

Här är Fredrik Edholms tidiga tankar inför V75 på Kalmar. 

V75-1

Saftig jackpot på söndag i Kalmar. 5 Never Mind’em galopperade bort sig på Solvalla under Elitloppshelgen. Men i loppet innan var han grymt fin vid segern i Umeå och han borde inte vara i sämre form den här gången. Tänkbar spik. Speciellt då 9 Swish the Cash10 Always a Pleasure och 12 Harry Knows alla drog ett bakspår.

V75-2

3 Nikki Lane har startat tre gånger i år och det har resulterat i tre andraplatser. Var knappt slagen på en fin tid senast och har gjort sig förtjänt av en seger snart. 2 True Blue borde klara andraspåret och i sådana fall vara med i den främre träffen. Från tjugo meters tillägg räknas i första hand 9 Organzza och 11 LaFerrari Dimanche.

V75-3

1 Eolo Wise L. var med i en sällsynt tuff Klass II-final senast (Emerald Island vann) och möter aningen lättare motstånd den här gången. Tidigt streck. 5 Roger More är startsnabb och har formen på topp. Allvarligt segerbud på hemmaplan. 9 Bases Loaded kan vara en rysare om det löser sig från bakspåret.

V75-4

Väldigt jämnt stayerlopp. Om 7 Vancouver High inte tappar för mycket mark från start så kommer nog avslutningen att räcka en bra bit. 12 Drill vann över distansen senast och är i kanonslag. Jocke Lövgrens 13 Global Difference kan man inte heller räkna bort även om femtespåret kan bli ett litet bekymmer från början.

V75-5

Elisabeth Almhedens 7 Maroon Day har utvecklats i rätt riktning senaste halvåret och är en het segerkandidat. 2 De Chambuea har säkert gått framåt med det förra loppet i kroppen och drog ett perfekt startspår. 5 Parameter och 10 Maxihill Trot är inte så tokiga hästar och ska också ha vissa möjligheter.

V75-6

5 Don Fanucci Zet har en bra uppgift på papperet och är favorit även om han inte var som allra bäst i Elitloppet senast. Titelförsvararen 8 Click Bait kan man aldrig räkna bort men spåret är ett litet minus trots allt. Elitloppstrean 1 Denver Gio måste man ta på största största allvar med tanke på innerspåret.

V75-7

Det kan gå undan från start då både 1 Corazon de B. och 2 Tearsinheaven är startsnabba. 3 Joe Dalton är bättre än vad resultatraden antyder och ska räknas liksom 7 Dakovo Mail. Sedan höjer jag även ett varningens finger för 8 Draupner som blir kuskförstärkt med Erik Adielsson denna gång. Synd på läget dock.

 

Poddensystemet    https://www.atg.se/hedlunds/spel/66005

—————————————————————–

AFTONBLADET
https://www.aftonbladet.se/tagg/v75-tips

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V75

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/trav365/a/Gy35wm/v75-tips-kalmar-sondagen-23-juni-basta-skrallarna-andelssystem

 

Sportbladets Tidiga V75-tanke: Micke Korhonens tipsettor,

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/trav365/a/LM5nLV/v75-tips-sondagen-23-juni-pa-kalmar-analys-spikar-skrallar-och-system

 Tidiga V75-systemet

Avd 1: 5 Never Mind’em (10–12)

Avd 2: 3–2–6 (11–12)

Avd 3: 1 Eolo Wise L. (5–4)

Avd 4: 12–2–11–7–13–6–3–10 (9–4)

Avd 5: 1–7–5–2–4 (9–3)

Avd 6: 1–5–10 (4–8)

Avd 7: 7–11–10–3–1–9 (4–5)

2 160 rader/1 080 kr

 DD-systemet

DD-1: 1 Denver Gio

DD-2: 7–11–10–3–1–9

6 rader

————————————–

VG-Mikkelborg

https://www.vg.no/annonsorinnhold/rikstoto/travguiden/

————————————-

TEAM UHRBERG

https://thomasuhrberg.se

 

——————————————

 

TravTilsammans   https://travtillsammans.se   Tips/Analyse

Nettavisen   Nettavisen – Sportspill Trav

https://www.v75tipset.no

 

————————————————-

Youtube

V75 tips Kalmar | 60 miljoner jackpott + gäst! | Travtips från Travcash (youtube.com)

V75 Tips Kalmar 23/6 | JACKPOT | Travmagasinet med Bergman & Robertsson. (youtube.com)

Kung eller Kass V75 Kalmar (dåligt ljud) (jackpot) (youtube.com)

V75-analys “efteranalys” och “startlistan har kommit” med Johnny – Juni23:e Kalmar (youtube.com)

Ubegrenset data med Norges beste mobilnett (youtube.com)

V75 Tips | Rekatochklart flyttar in hos FanTV (youtube.com)

 

V75 Kalmar 23 juni – Vem tar spets?

V75-1: 1 Gatling är effektiv bakom startbilen och håller upp ledningen. 5 Never Mind’em testar säkert framåt efter en bit och får troligen överta.

 

V75-2: 6 Donato Princess borde komma iväg snabbt från springspåret och är loppets spetsfavorit. 1 Backseatdriver och 7 Attention Please utmanar.

 

V75-3: 5 Roger More är väldigt snabb första biten och tar ledningen.

 

V75-4: 2 Västerbo Voodoo med Jepson i sulkyn tar hand om spets.

 

V75-5: 2 De Chambeau3 Gladys R.6 Francoise S.H. och 7 Maroon Day känns kvickast bakom bilen. Jag har lite feeling för att 2 De Chambeau håller ut övriga.

 

V75-6: 1 Denver Gio är riktigt snabb och blir svår att ta en längd på från start.

 

V75-7: 1 Corazon de B. öppnar klart bra och kommer göra ett allvarligt försök att hålla ut övriga från start. Han ska ses med god spetschans.

===========================================================================

Tränarintervjuer och kommentarer till V75 Kalmar 23 juni

 

V75-1, Brons, 2 140 m, auto

1 Gatling (Björn Goop) har äntligen fått ett bra spår och han kan öppna fort. Han har visat flera gånger att han är bra nog för klassen och vi får se hur loppet utvecklar sig. Inga ändringar, säger
Peter Zadel.

2 Urban Africa (Kevin Oscarsson) har gjort det jättebra och allt tyder på att han kommer göra en liknande insats. Senast gjorde han ett strongt slutvarv och speciellt gick han bra sista 150 metrarna. Han såg jättefin ut i sina intervaller under onsdagen och med rätt smygresa kan han ta en framskjuten placering. Barfota runt om och eventuellt amerikansk vagn, säger
Kevin Oscarsson.

3 D.J.Spritz (Tino Keväänranta) var jag nöjd med senast på Örebro, men sedan fick han en hovspricka. Han är fin nu och kanske behöver ett lopp innan han är att räkna med på V75. Han ska i alla fall kunna ta fina pengar. Amerikansk vagn, säger
Jerry Riordan.

4 Spartakus (Carl Johan Jepson) gjorde debut för mig senast och kändes bra tycker jag. Han hade bara tränat på vanligt och inget vässande så han kommer nog vara förbättrad till den här starten. Det känns som en riktigt bra häst tycker jag. Eventuellt norskt huvudlag, säger
Christoffer Eriksson.

5 Never Mind’em (Magnus A Djuse) såg lite lojare ut hela dagen senast på Valla så jag vet inte var det var. De var flera hästar från det stallet som inte riktigt var som de brukar just den tävlingsdagen och Never var en av dem. Jag vet inte vad det berodde på om det var att de ätit grönt gräs den veckan. Nu går vi vidare, jag körde honom i måndags och han var jättefin. Han klarar att resa och har fint spår bakom bilen så han kommer nog göra ett bra lopp. Han går som han brukar, säger
Daniel Redén.

6 Vanity Flair (Stefan Persson) tyckte jag först var lite blek senast, men när jag klockat om loppet tycker jag inte det var så konstigt att det ebbade ut lite sista biten och jag var till slut ganska nöjd ändå. Han hade också fått lite lättare träning inför det loppet och han borde gått lite framåt. Samtidigt är det bättre motstånd och jag hoppas på en god slant. Han är inte så snabb ut och kanske hamnar lite på vingel, säger
Lars I Nilsson.

7 Västerbo LookHigh (Per Lennartsson) möter tufft motstånd och jagar pengar.

8 Oh Cean (Erik Adielsson) gjorde ett jättebra lopp senast. Spåret var inte roligt och jag hoppas han kan komma ner vettigt och att han sitter med ganska långt framme, det skulle gynna honom. Troligen kör vi med vanlig vagn igen då det kan bli några kurvor i tredjespår, säger
Jimmy Dahlman.

9 Swish the Cash (Adrian Kolgjini) har kapacitet för att vara med i segerstriden.

10 Always a Pleasure (Magnus Jakobsson) såg stark ut över mål senast och klaffar det med rätt ryggar fäller han många till slut.

11 Tuppen (Johan Untersteiner) fick en lång paus med vila och nu har han tränat på länge och känns bra. Han har fått ett lite tuffare jobb och ska vara ganska förberedd. Spåret blev tråkigt. Barfota runt om och amerikansk vagn, säger
Peter Arnqvist.

12 Harry Knows (Örjan Kihlström) var jag nöjd med senast och det blev svårt då han hamnade långt bak. Han har inte gått något tuffare efteråt och allt verkar bra. Han är nog enklare att få iväg honom bra från ett bakspår, men spår tolv är ju inte positivt. Han är mer stark och behöver lite tempo på loppet. Skor runt om, säger
Jennifer Persson.

=======================
 V75-2, Stolopp, 2 140 m, volt

1 Backseatdriver (Stefan Persson) verkar det bra med formmässigt och senast blev det bara galet då hon blev över i tredjespår och backades sist. Det är bra förutsättningar nu då hon är snabb ut och det spännande ut tycker jag. Jag ser gärna att han kör i ledningen, säger
Thomas Madsen.

2 True Blue (Hanna Lähdekorpi) har gjort två bra lopp, men det har varit dåligt med starttillfällen och det har dröjt en månad mellan loppen. Jag tror hon klarar spåret om det inte blir många omstarter och vi försöker få ett vettigt lopp och att det sedan löser sig till slut. Barfota runt om, rycktussar och öppet huvudlag, säger
Hanna Lähdekorpi.

3 Nikki Lane (Björn Goop) gjorde ett bra lopp senast och är en av flera med chans.

4 Adorable Face (Per Lennartsson) gick riktigt bra senast och hon svarade väldigt bra på rycktussarna. Jag tror inte hon är sämre än någon annan på start, men vi behöver lite tur för att vara långt framme. Jag hoppas på fina pengar, säger
Mathias Blomquist.

5 Peak Princess (Joakim Lövgren) har inget optimalt spår och han får försöka ge henne en bra ryggresa. Vi hoppas på pengar. Inga ändringar, säger
Tyler Mifsud.

6 Donato Princess (Adrian Kolgjini) har fina förutsättningar och vore spännande om man hittar till ledningen. Får tipset i öppet lopp.

7 Attention Please (Örjan Kihlström) satt fast senast och har haft lite otur på slutet. Det ska vara bra form och hon är också snabb ut. Jag håller henne lite högre av mina två. Det blir barfota runt om och det tror jag kan göra en del, säger
Thomas Madsen.

8 Easter Princess (Magnus A Djuse) har gjort bra lopp i år och hon fick ett fint lopp i ledningen senast. Det blev ett smygläge nu och löser det sig tror jag hon är med där framme, säger
Fredrik Persson.

2 160 meter:

9 Organzza (Carl Johan Jepson) har blivit stabil och fin i kroppen, så hon levererar jämnare prestationer. Hon fick ett helt okej spår, säger
Christoffer Eriksson.

10 Cheri Cheri Lady (Kevin Oscarsson) håller skaplig form. Hon behöver en smygresa och med rätt resa kan hon ta en bra peng i alla fall, säger kusken
Kevin Oscarsson.

11 LaFerrari Dimanche (Malte Handfast) har gjort det bra i två starter. Hon har tidigare kunnat släppa formen fort, men det hoppas och tror vi inte att hon gjort nu. Hon har lite svagare facit bakifrån och gillar vara med i främre träffen, säger
Malte Handfast.

12 Carroty (Thomas Uhrberg) har inte tävlat på länge och kommer från ett kvallopp. Hon tränar på fint, säger
Christoffer Eriksson.

13 Hi D. (Gustav Johansson) har gått lugna jobb och känns fin. Hon vinner sällan, men kan tjäna fina pengar om det klaffar lite. Vanlig vagn, säger
Gustav Johansson.

14 Power Vacation (Erik Adielsson) håller sin form. Hon har ett bra läge, men det är lite tuffare motstånd och jag hoppas hon tjänar fina pengar, säger
Johanna Johansson.

15 Wilda Knight (Felicia Molin) är i väldigt bra slag. Det är ett stenhårt lopp nu, men hon är kvick iväg och lättplacerad. Med ett bra lopp kommer hon tjäna jättefina pengar. Inga ändringar, säger
Jimmy Dahlman.

==========================
 V75-3, Klass I, 1 640 m, auto

1 Eolo Wise L. (Alessandro Gocciadoro) var väldigt bra på Vermo, men något sämre gången efter på Solvalla. Samtidigt körde inte jag mitt bästa lopp utan han fick en tuff resa utvändigt ledaren i högt tempo. Hästen fick en kort vila efter det loppet då han hade lite problem med halsen, men han har tränat på bra igen och jag tycker denna uppgift ser bra ut. Hästen är snabb iväg och jag försöker leda hela vägen. Det blir öppet huvudlag, skor runt om och jänkarvagn, säger
Alessandro Gocciadoro.

2 Apollo Prophet Cal (Wilhelm Paal) har ett bra läge och kan vara med i platsstriden.

3 Spring Waltz (Oscar Ginman) verkar det bra med och jag tror formen är på gång. Han möter bra hästar, men han har ett bra utgångsläge och vi tycker han är bra själv. Jag hoppas han sitter med i främre träffen och att han får ett bra lopp. Det finns lite förhoppningar att kunna vara trea-fyra. Eventuellt blir det någon annan variant av stängt huvudlag, säger
Håkan Danielsson.

4 Hardcore D.K. (Johan Untersteiner) går bra varje gång och vi är nöjda med honom. Vi hoppas och tror på ett bra lopp igen. Utgångsläget blev klart godkänt. Inga ändringar, säger
Peter Untersteiner.

5 Roger More (Kevin Oscarsson) gick jobb under tisdagen och det har inte varit några minustecken alls efter det senaste loppet. Jag tror på en bra insats och laddar för ledningen. Kommer jag dit så vill jag gärna köra där för han är verkligen i form nu. Inga ändringar, säger
Kevin Oscarsson.

6 See You McAllan (Gustav Johansson) har varit väldigt fin i två starter för mig. Han går upp lite i klass, men han har tagit loppen bra och det blir kul att se nu när han sätts på lite ytterligare prov. Det blir inga ändringar, säger
Gustav Johansson.

7 Hellacopters (Magnus A Djuse) kan det bli svårt att komma ner någonstans med från spår sju. Han är bra, men övriga är väl ännu bättre och det ser svårt ut härifrån. Jag hoppas han fortsätter att gå bra till slut och då kanske det kan bli en peng. Inga ändringar, säger
Johan Lejon.

8 Amazing Hazel (Christian Fiore) kom loss sent i den senaste starten och han gjorde en fantastisk spurt. Det var vi väldigt nöjda med och det känns som att han går framåt. Det är bara positivt i träningen. Spåret var desto sämre, men vi kommer köra från start och ser vart vi hamnar. Tanken är amerikansk vagn och barfota runt om igen och så kör vi med helstängt, säger
Jonas Larsson.

9 Bases Loaded (Stefan Persson) är i bra form och jag har siktat på det här loppet. Löser det sig och om vi har tur finns chansen att vinna. Det blir en amerikansk vagn nu, säger
Tomasz Wisniewski.

10 Dogleg (Thomas Uhrberg) gjorde ett jättefint lopp utvändigt om ledaren senast. Han känns fortsatt fin efteråt i träningen, men jag tror det blir tufft att vinna härifrån då han gärna vill sitta med i främre träffen, säger
Thomas Uhrberg.

11 Launch’em (Martin Malmqvist) är åtgärdad efter senaste loppet och känns jättefin, men läget är iskallt och får han en peng får jag vara nöjd, säger
Emma E Johansson.

12 Gustav Simoni (Joakim Lövgren) väldigt startsnabb och det kan han inte använda sig av den här gången. Vi får hoppas det blir bra tempo på loppet, säger
Tyler Mifsud.

===========================
 V75-4, Stayer, 3 140 m, volt

1 Ilex P.R. (Anton Knutsson) behövde loppet senast och han gick dessutom med punktering i 1900 meter. Jag tror han kommer göra ett bra lopp nu med det senaste loppet i kroppen. Min magkänsla är att det här kan vara hans bästa distans och han kommer få en bra resa härifrån. Han kan vara med rätt så långt fram tror jag. Barfota runt om och norskt huvudlag, säger
Anton Knutsson.

2 Västerbo Voodoo (Carl Johan Jepson) gjorde ett superlopp senast. Distansen ska inte vara några konstigheter och det ser spännande ut, säger
Christoffer Eriksson.

3 Super Frasse (Kevin Oscarsson) gick ett lite tuffare jobb i tisdags och det känns som formen ska vara bra. Skulle jag komma till ledningen vill jag gärna köra där. Vanlig vagn, säger
Kevin Oscarsson.

3 160 meter: 

4 Last Joke (Svend Dyhrberg) hade en halsinfektion senast. Jag ligger lite lågt och är han bland de fyra-fem främsta så är jag nöjd. Inga ändringar, säger
Svend Dyhrberg.

5 Springdayfree (Oscar Ginman) får tufft att räcka till seger och får sikta på lite pengar.

6 Victory Eagle (Örjan Kihlström) gör debut i ny regi och han har visat vettig kapacitet i tidigare lopp. Platsduglig om det klaffar.

7 Vancouver High (Stefan Persson) känns fin och han är ute på en passande distans. Jag tror han klarar av spåret och då är han med i striden, säger
Lars I Nilsson.

8 Camelot As (Christian Cracchiolo) behöver höja sig rejält för att vara segeraktuell.

3 180 meter: 

9 Marinho Boko (Victor Rosleff) gick bra senast efter en dålig resa och distansen är okej. Eventuellt barfota runt om och rycktussar, säger
Erwin Bot.

10 Neo Turbo (Per Lennartsson) borde gått framåt lite med ett lopp i kroppen och distansen ska inte vara några problem om han håller sig lugn och harmonisk. Då har han också alltid en bra spurt till slut. Tanken är barfota runt om, säger
Malte Handfast.

11 Bowler Day (Björn Goop) har gjort det bra och han känns jättefin i träningen. Det kanske blir svårt att hitta Västerbo Voodoo, men han måste räknas tycker jag. Barfota runt om, säger
Fredrik Persson.

12 Drill (Magnus A Djuse) har varit jätteduktig och senast var han bra över den här distansen. Det är svårt att sätta in honom, men han är tuff och har väldigt fin inställning. Om det löser sig hoppas jag han krigar om det. Can’t see back, säger
Stefan P Pettersson.

13 Global Difference (Joakim Lövgren) fick en tuff resa senast och var jättebra. Han har aldrig tävlat över distansen, men han är stark och jag tror det kommer fungera. Spåret är inte bra och han kommer nog sitta bland dom sista. Han kan i alla fall göra mycket grovjobb och tar han en plats är vi nöjda. Barfota fram, säger
Tyler Mifsud.

14 Edforever (Erik Adielsson) känns fortsatt fin i träningen. Han har inte varit ute över distansen tidigare, men känslan är att den kan passa honom bra. Skor runt om och vanlig vagn, säger
Jonny Lehrberg.

15 Notorious Zon (Martin Malmqvist) går bra över distansen, men vi har kört honom lite för offensivt tidigare. Vi kör mer till slut nu och då spurtar han förbi många. Inga ändringar, säger
Emma E Johansson.

=======================
 V75-5, Klass II, 2 140 m, auto

1 Cameron Hills (Björn Goop) fick lite trafikproblem senast och det blev lite krafter kvar. Han har visat att han är bra för klassen och i träningen känns han fin efter senaste loppet. Han är inte jättesnabb från start och det finns risk att han hamnar en bit bak, men han är inte jättelångsam heller. Eventuellt blir det någon ändring på huvudlaget, säger
Peter Zadel.

2 De Chambeau (Thomas Uhrberg) är en jättefin häst som jag var fullt nöjd med på Mantorp. Vi hoppas på en bra insats här och han var fin i tisdagens jobb. Det finns nog mer att hämta från start, men jag vet inte om han plockar fram det nu. Det är inga ändringar planerade, säger
Thomas Uhrberg.

3 Gladys R. (Erik Adielsson) har gjort det bra i sina starter under året och hon har ett bra utgångsläge. Jag hoppas hon kommer ner på innerspår då hon står lite hårt inne i loppet och det kan bli svårt att vinna. Inga ändringar, säger
Fredrik Persson.

4 Ekolod (Magnus A Djuse) var lite svagare än jag förväntade mig i senaste starten, men samtidigt tror han kommer gå framåt med det loppet i kroppen. Nu blir det barfota runt om och en amerikansk vagn första gången, säger
Thomas Madsen.

5 Parameter (Victor Rosleff) har jobbat på bra mellan loppen. Han har hög kapacitet, men har ett jäkla temperament och det finns galopprisk. Det är nog 50/50 om han går felfritt, men vi kan inte ge bort 20-30 meter från start i loppen och han får göra ett försök. Inga ändringar, säger
Ola Karlsson.

6 Francoise S.H. (Fredrik Persson) är den lite tuffare av mina två. Det gäller att vara med lite från början för att få en bra position och sedan får jag se hur det känns på söndag hur jag lägger upp loppet. Inga ändringar, säger
Fredrik Persson.

7 Maroon Day (Oscar Ginman) återkommer efter en förkylning och är med tanke på det lite svårbedömd. Han duger annars bra i klassen och han kan öppna snabbt om man väljer den taktiken. Garderar man loppet är han ett givet streck på kupongen.

8 Amazing Haze (Johan Untersteiner) var pigg i mål senast och hade nog inte kunnat undgå från att vinna om det blivit fritt. Han utvecklas hela tiden och tar loppen positivt. Utgångsläget är jobbigt såklart, men förutom det så ser allt bra ut. Det blir inga ändringar, säger
Peter Untersteiner.

9 Poker Lane (Stefan Persson) hade krafter kvar i rygg på ledaren senast och visade fin form. Han borde få ett bra lopp härifrån och stämmer det med postionerna under slutvarvet kommer han vara i platsstriden.

10 Maxihill Trot (Johanna Lind) har varit duktig vid några starter och börjar utvecklas mentalt. Kapaciteten tycker jag räcker för V75 och det är värt att prova. Löser det sig härifrån hoppas jag han spurtar bra till slut. Inga ändringar, säger
Stefan P Pettersson.

11 Mary Wadd (Örjan Kihlström) har gjort det bra i årets två starter tycker jag och vi har som mål att vara med i uttagningen till StoChampionatet. Nu blev det ett tråkigt läge, men vi provar rycka alla skorna första gången och ser vad det blir för effekt, säger
Jennifer Persson.

12 Maldini Pellini (Per Lennartsson) gjorde det bra senast och han tränar på fint, men det finns risk att det blir för långt fram från det här utgångsläget. Han slet på bakhovarna i den senaste starten och det blir skor runt om nu och tanken är en amerikansk vagn, säger
Malte Handfast.

===========================
 V75-6, Guld, 1 640 m, auto

1 Denver Gio (Alessandro Gocciadoro) väljer jag att starta här då loppet ligger rätt i tiden inför storloppet i Mikkeli i mitten av juli. Han älskar kort distans, hästen tog Elitloppet på rätt sätt och jag körde honom själv vid mitt senaste besök i Sverige. Jag tror att han är i ännu bättre kondition nu än han var i Elitloppet för man ska ha i åtanke att han hade en långresa ganska tätt inpå bakom sig inför det loppet och det tar ganska mycket på hästarna. Alla vet hur startsnabb min häst och planen är givetvis att ta ledningen och behålla den positionen hela vägen. Det blir barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn, säger
Alessandro Gocciadoro.

2 Rackham (Magnus A Djuse) känns smidig för dagen och han gjorde ett bra lopp på Åmål. Han möter tufft motstånd, men fick ett bra läge och öppnade bra senast. Jag hoppas han kommer öppna lika bra igen och att det blir en bra position. Distansen trivs han bra på. Det blir en vanlig vagn igen, säger
Christoffer Eriksson.

3 Nugget Zon (Stefan Persson) var med i en hård öppning senast och blev sedan fast med gott om krafter sparade. Det var ett positivt intryck, men nu är motståndet ännu tuffare och normalt borde han få svårt att räcka hela vägen till seger.

4 Betting Pacer (Björn Goop) vet vi alla hur bra hon är och hon har fått ett bra spår. Hon har visat att hon kan tävla bakifrån också, men är ju väldigt bra i ledningen. Jag tror hon är en av dom snabbaste från start. Jag såg henne träna i måndags och det fanns inget att klaga på där. Det blir inga ändringar, säger
Peter Zadel.

5 Don Fanucci Zet (Örjan Kihlström) har jag kört i varje jobb efter Elitlopps-försöket och det har känts bra så jag vet inte riktigt vad som inte var bra då. Han gick i alla fall lite tuffare i måndags och kändes som han ska så jag hoppas att han ska göra en riktigt bra prestation. Han möter väldigt bra hästar. Han har samma förutsättningar som i Elitloppsförsöket och vi får hoppas att han levererar på ett bättre sätt, jag tror att han kommer göra det och jag litar på men häst men jag har respekt för motståndet. Nu kör vi barfota runt om för första gången på länge, säger
Daniel Redén.

6 Heart of Steel (Peter Untersteiner) var stark i mål senast och kunde tagit sig förbi några till om han hade fått fritt. Han är väldigt pigg och glad för dagen, men det blev en väldigt tuff gulddivision och han kan ta en god placering om det klaffar. Inga ändringar, säger
Peter Untersteiner.

7 Husse Boko (Gustav Johansson) är ute i ett stenhårt lopp. Han känns fin, men utgångsläget blev långt ut och vi får smyga med lite. Planen ska vara att det blir barfota runt om och en amerikansk vagn, säger kusken
Gustav Johansson.

8 Click Bait (Per Lennartsson) är i ruggig form och allt är bra med honom efter starten på Tingsryd. Spåret blev iskallt, men vi får se. Inga ändringar, säger
Stefan Melander.

9 Pour Mea Double (Markus Waldmüller) gör det bra, men det är ett tufft lopp och realistiskt är att försöka ta en placering. Distansen är ett plus och vi kör barfota runt om den här gången. Jag har inte bestämt huvudlag och vagn, säger
Markus Waldmüller.

10 A Fair Day (Oscar Ginman) galopperade tyvärr i Elitloppet och vi fick aldrig något svar på hur han står sig mot eliten över kort distans. Nu blev det ett tråkigt läge vilket drar ner möjligheterna, men han har ändå visat så pass mycket att det inte går att nonchalera honom helt. Får ses som en outsider.

=========================
 V75-7, Silver, 2 140 m, auto

1 Corazon de B. (Per Lennartsson) var det inga större bekymmer med, men det kändes inte rätt att starta honom senast då det inte var helt hundra. Det känns okej nu och han gillar detta läget. Han gör sina bästa lopp längst fram och det går att få iväg honom rätt så bra. Vi gör ett försök att hålla upp ledningen och dår det vår väg under loppet kan vi vara med och strida om en topplacering. Inga ändringar, säger
Per Lennartsson.

2 Tearsinheaven (Johan Untersteiner) var inte riktigt körbar senast, men allt har varit bra efteråt och därför provar vi igen. Läget är jag nöjd med. Vi hoppas att han iallafall ska bli miljonär den här gången. Inga ändringar, säger
Peter Untersteiner.

3 Joe Dalton (Magnus A Djuse) provade i ledningen senast, men han triggar på mer och mer tills bensinen tar slut och tyvärr sprang han sig trött. Nu får vi försöka hitta en vettig rygg och han känns annars jättefin. Inga ändringar, säger
Stefan P Pettersson.

4 Rossi Garline (Örjan Kihlström) gör bra lopp hela tiden och blir lite bättre hela tiden i träningen. Han har ett bra utgångsläge och jag tror han kommer göra ett bra lopp igen. Inga ändringar, säger
Christoffer Eriksson.

5 Larry Wood (Joakim Lövgren) har ett bra spår då han är väldigt startsnabb. Det finns några snabba hästar invändigt, men jag tror han kommer laddas och om han sedan kör i ledningen eller inte vet jag inte. Amerikansk vagn, säger
Tyler Mifsud.

6 Lucifer Boko (Gustav Johansson) gick bra senast och allt känns bra i lugna jobb efter den starten. Det ser ut som ett jämnt lopp och han är rätt så bra för klassen med rätt löpning tycker jag. Det blir inga ändringar, säger
Gustav Johansson.

7 Dakovo Mail (Alessandro Gocciadoro) var otroligt fin senast. Vi tog ett omedelbart beslut efter det att sända honom till Sverige där han har ett helt annat utbud av lopp än han har hemma i Italien. Hästen kom till Sverige i förra veckan, tog resan på ett bra sätt och har hunnit träna på fint. Jag tror han får en fin säsong i Sverige, men självklart är inte läget det bästa här. Det blir åtminstone barfota fram, helstängt huvudlag och jänkarvagn, säger
Alessandro Gocciadoro.

8 Draupner (Erik Adielsson) gjorde det man kunde begära senast. Det gick fort till slut och det var svårt att ta något från kön. Det är tufft från spår åtta och Erik får välja själv hur han lägger upp det. Jag tycker han gjort sina bästa lopp bakifrån. Inga ändringar, säger
Jesper Rydberg.

9 Without a Doubt (Victor Rosleff) håller riktigt bra form och med rätt ryggresa under slutvarvet kan han göra upp om segern.

10 Friend of Elves (Björn Goop) var till Norge senast och vi var ganska säkra på att inte vara sämre än tvåa på förhand, men tyvärr kom ett skyfall och innerspåret blev löst så han fick inte tag i banan. Han kom i alla fall i mål som femma med krafter kvar och det är en häst jag håller högt. Eventuellt blir det tunna bakskor, men är banan fin blir det barfota runt om, säger
Stefan P Pettersson.

11 Laredo Boko (Stefan Persson) kommer från bra insatser och formen är på topp. Läget blev däremot tråkigt, men han kommer nog avsluta bra. Tanken är amerikansk vagn, säger
Christoffer Eriksson.

12 Mulberry (Carl Johan Jepson) har gjort bra insatser på slutet och formen är stigande. Utgångsläget blev tufft, men det är en bra häst. Det blir barfota runt om den här gången, säger
Christoffer Eriksson.

========================================================================0

V75 Kalmar 23 juni – Vem tar spets?

V75-1: 1 Gatling är effektiv bakom startbilen och håller upp ledningen. 5 Never Mind’em testar säkert framåt efter en bit och får troligen överta.

 

V75-2: 6 Donato Princess borde komma iväg snabbt från springspåret och är loppets spetsfavorit. 1 Backseatdriver och 7 Attention Please utmanar.

 

V75-3: 5 Roger More är väldigt snabb första biten och tar ledningen.

 

V75-4: 2 Västerbo Voodoo med Jepson i sulkyn tar hand om spets.

 

V75-5: 2 De Chambeau3 Gladys R.6 Francoise S.H. och 7 Maroon Day känns kvickast bakom bilen. Jag har lite feeling för att 2 De Chambeau håller ut övriga.

 

V75-6: 1 Denver Gio är riktigt snabb och blir svår att ta en längd på från start.

 

V75-7: 1 Corazon de B. öppnar klart bra och kommer göra ett allvarligt försök att hålla ut övriga från start. Han ska ses med god spetschans.

===========================================================================

Tränarintervjuer och kommentarer till V75 Kalmar 23 juni

 

V75-1, Brons, 2 140 m, auto

1 Gatling (Björn Goop) har äntligen fått ett bra spår och han kan öppna fort. Han har visat flera gånger att han är bra nog för klassen och vi får se hur loppet utvecklar sig. Inga ändringar, säger
Peter Zadel.

2 Urban Africa (Kevin Oscarsson) har gjort det jättebra och allt tyder på att han kommer göra en liknande insats. Senast gjorde han ett strongt slutvarv och speciellt gick han bra sista 150 metrarna. Han såg jättefin ut i sina intervaller under onsdagen och med rätt smygresa kan han ta en framskjuten placering. Barfota runt om och eventuellt amerikansk vagn, säger
Kevin Oscarsson.

3 D.J.Spritz (Tino Keväänranta) var jag nöjd med senast på Örebro, men sedan fick han en hovspricka. Han är fin nu och kanske behöver ett lopp innan han är att räkna med på V75. Han ska i alla fall kunna ta fina pengar. Amerikansk vagn, säger
Jerry Riordan.

4 Spartakus (Carl Johan Jepson) gjorde debut för mig senast och kändes bra tycker jag. Han hade bara tränat på vanligt och inget vässande så han kommer nog vara förbättrad till den här starten. Det känns som en riktigt bra häst tycker jag. Eventuellt norskt huvudlag, säger
Christoffer Eriksson.

5 Never Mind’em (Magnus A Djuse) såg lite lojare ut hela dagen senast på Valla så jag vet inte var det var. De var flera hästar från det stallet som inte riktigt var som de brukar just den tävlingsdagen och Never var en av dem. Jag vet inte vad det berodde på om det var att de ätit grönt gräs den veckan. Nu går vi vidare, jag körde honom i måndags och han var jättefin. Han klarar att resa och har fint spår bakom bilen så han kommer nog göra ett bra lopp. Han går som han brukar, säger
Daniel Redén.

6 Vanity Flair (Stefan Persson) tyckte jag först var lite blek senast, men när jag klockat om loppet tycker jag inte det var så konstigt att det ebbade ut lite sista biten och jag var till slut ganska nöjd ändå. Han hade också fått lite lättare träning inför det loppet och han borde gått lite framåt. Samtidigt är det bättre motstånd och jag hoppas på en god slant. Han är inte så snabb ut och kanske hamnar lite på vingel, säger
Lars I Nilsson.

7 Västerbo LookHigh (Per Lennartsson) möter tufft motstånd och jagar pengar.

8 Oh Cean (Erik Adielsson) gjorde ett jättebra lopp senast. Spåret var inte roligt och jag hoppas han kan komma ner vettigt och att han sitter med ganska långt framme, det skulle gynna honom. Troligen kör vi med vanlig vagn igen då det kan bli några kurvor i tredjespår, säger
Jimmy Dahlman.

9 Swish the Cash (Adrian Kolgjini) har kapacitet för att vara med i segerstriden.

10 Always a Pleasure (Magnus Jakobsson) såg stark ut över mål senast och klaffar det med rätt ryggar fäller han många till slut.

11 Tuppen (Johan Untersteiner) fick en lång paus med vila och nu har han tränat på länge och känns bra. Han har fått ett lite tuffare jobb och ska vara ganska förberedd. Spåret blev tråkigt. Barfota runt om och amerikansk vagn, säger
Peter Arnqvist.

12 Harry Knows (Örjan Kihlström) var jag nöjd med senast och det blev svårt då han hamnade långt bak. Han har inte gått något tuffare efteråt och allt verkar bra. Han är nog enklare att få iväg honom bra från ett bakspår, men spår tolv är ju inte positivt. Han är mer stark och behöver lite tempo på loppet. Skor runt om, säger
Jennifer Persson.

=======================
 V75-2, Stolopp, 2 140 m, volt

1 Backseatdriver (Stefan Persson) verkar det bra med formmässigt och senast blev det bara galet då hon blev över i tredjespår och backades sist. Det är bra förutsättningar nu då hon är snabb ut och det spännande ut tycker jag. Jag ser gärna att han kör i ledningen, säger
Thomas Madsen.

2 True Blue (Hanna Lähdekorpi) har gjort två bra lopp, men det har varit dåligt med starttillfällen och det har dröjt en månad mellan loppen. Jag tror hon klarar spåret om det inte blir många omstarter och vi försöker få ett vettigt lopp och att det sedan löser sig till slut. Barfota runt om, rycktussar och öppet huvudlag, säger
Hanna Lähdekorpi.

3 Nikki Lane (Björn Goop) gjorde ett bra lopp senast och är en av flera med chans.

4 Adorable Face (Per Lennartsson) gick riktigt bra senast och hon svarade väldigt bra på rycktussarna. Jag tror inte hon är sämre än någon annan på start, men vi behöver lite tur för att vara långt framme. Jag hoppas på fina pengar, säger
Mathias Blomquist.

5 Peak Princess (Joakim Lövgren) har inget optimalt spår och han får försöka ge henne en bra ryggresa. Vi hoppas på pengar. Inga ändringar, säger
Tyler Mifsud.

6 Donato Princess (Adrian Kolgjini) har fina förutsättningar och vore spännande om man hittar till ledningen. Får tipset i öppet lopp.

7 Attention Please (Örjan Kihlström) satt fast senast och har haft lite otur på slutet. Det ska vara bra form och hon är också snabb ut. Jag håller henne lite högre av mina två. Det blir barfota runt om och det tror jag kan göra en del, säger
Thomas Madsen.

8 Easter Princess (Magnus A Djuse) har gjort bra lopp i år och hon fick ett fint lopp i ledningen senast. Det blev ett smygläge nu och löser det sig tror jag hon är med där framme, säger
Fredrik Persson.

2 160 meter:

9 Organzza (Carl Johan Jepson) har blivit stabil och fin i kroppen, så hon levererar jämnare prestationer. Hon fick ett helt okej spår, säger
Christoffer Eriksson.

10 Cheri Cheri Lady (Kevin Oscarsson) håller skaplig form. Hon behöver en smygresa och med rätt resa kan hon ta en bra peng i alla fall, säger kusken
Kevin Oscarsson.

11 LaFerrari Dimanche (Malte Handfast) har gjort det bra i två starter. Hon har tidigare kunnat släppa formen fort, men det hoppas och tror vi inte att hon gjort nu. Hon har lite svagare facit bakifrån och gillar vara med i främre träffen, säger
Malte Handfast.

12 Carroty (Thomas Uhrberg) har inte tävlat på länge och kommer från ett kvallopp. Hon tränar på fint, säger
Christoffer Eriksson.

13 Hi D. (Gustav Johansson) har gått lugna jobb och känns fin. Hon vinner sällan, men kan tjäna fina pengar om det klaffar lite. Vanlig vagn, säger
Gustav Johansson.

14 Power Vacation (Erik Adielsson) håller sin form. Hon har ett bra läge, men det är lite tuffare motstånd och jag hoppas hon tjänar fina pengar, säger
Johanna Johansson.

15 Wilda Knight (Felicia Molin) är i väldigt bra slag. Det är ett stenhårt lopp nu, men hon är kvick iväg och lättplacerad. Med ett bra lopp kommer hon tjäna jättefina pengar. Inga ändringar, säger
Jimmy Dahlman.

==========================
 V75-3, Klass I, 1 640 m, auto

1 Eolo Wise L. (Alessandro Gocciadoro) var väldigt bra på Vermo, men något sämre gången efter på Solvalla. Samtidigt körde inte jag mitt bästa lopp utan han fick en tuff resa utvändigt ledaren i högt tempo. Hästen fick en kort vila efter det loppet då han hade lite problem med halsen, men han har tränat på bra igen och jag tycker denna uppgift ser bra ut. Hästen är snabb iväg och jag försöker leda hela vägen. Det blir öppet huvudlag, skor runt om och jänkarvagn, säger
Alessandro Gocciadoro.

2 Apollo Prophet Cal (Wilhelm Paal) har ett bra läge och kan vara med i platsstriden.

3 Spring Waltz (Oscar Ginman) verkar det bra med och jag tror formen är på gång. Han möter bra hästar, men han har ett bra utgångsläge och vi tycker han är bra själv. Jag hoppas han sitter med i främre träffen och att han får ett bra lopp. Det finns lite förhoppningar att kunna vara trea-fyra. Eventuellt blir det någon annan variant av stängt huvudlag, säger
Håkan Danielsson.

4 Hardcore D.K. (Johan Untersteiner) går bra varje gång och vi är nöjda med honom. Vi hoppas och tror på ett bra lopp igen. Utgångsläget blev klart godkänt. Inga ändringar, säger
Peter Untersteiner.

5 Roger More (Kevin Oscarsson) gick jobb under tisdagen och det har inte varit några minustecken alls efter det senaste loppet. Jag tror på en bra insats och laddar för ledningen. Kommer jag dit så vill jag gärna köra där för han är verkligen i form nu. Inga ändringar, säger
Kevin Oscarsson.

6 See You McAllan (Gustav Johansson) har varit väldigt fin i två starter för mig. Han går upp lite i klass, men han har tagit loppen bra och det blir kul att se nu när han sätts på lite ytterligare prov. Det blir inga ändringar, säger
Gustav Johansson.

7 Hellacopters (Magnus A Djuse) kan det bli svårt att komma ner någonstans med från spår sju. Han är bra, men övriga är väl ännu bättre och det ser svårt ut härifrån. Jag hoppas han fortsätter att gå bra till slut och då kanske det kan bli en peng. Inga ändringar, säger
Johan Lejon.

8 Amazing Hazel (Christian Fiore) kom loss sent i den senaste starten och han gjorde en fantastisk spurt. Det var vi väldigt nöjda med och det känns som att han går framåt. Det är bara positivt i träningen. Spåret var desto sämre, men vi kommer köra från start och ser vart vi hamnar. Tanken är amerikansk vagn och barfota runt om igen och så kör vi med helstängt, säger
Jonas Larsson.

9 Bases Loaded (Stefan Persson) är i bra form och jag har siktat på det här loppet. Löser det sig och om vi har tur finns chansen att vinna. Det blir en amerikansk vagn nu, säger
Tomasz Wisniewski.

10 Dogleg (Thomas Uhrberg) gjorde ett jättefint lopp utvändigt om ledaren senast. Han känns fortsatt fin efteråt i träningen, men jag tror det blir tufft att vinna härifrån då han gärna vill sitta med i främre träffen, säger
Thomas Uhrberg.

11 Launch’em (Martin Malmqvist) är åtgärdad efter senaste loppet och känns jättefin, men läget är iskallt och får han en peng får jag vara nöjd, säger
Emma E Johansson.

12 Gustav Simoni (Joakim Lövgren) väldigt startsnabb och det kan han inte använda sig av den här gången. Vi får hoppas det blir bra tempo på loppet, säger
Tyler Mifsud.

===========================
 V75-4, Stayer, 3 140 m, volt

1 Ilex P.R. (Anton Knutsson) behövde loppet senast och han gick dessutom med punktering i 1900 meter. Jag tror han kommer göra ett bra lopp nu med det senaste loppet i kroppen. Min magkänsla är att det här kan vara hans bästa distans och han kommer få en bra resa härifrån. Han kan vara med rätt så långt fram tror jag. Barfota runt om och norskt huvudlag, säger
Anton Knutsson.

2 Västerbo Voodoo (Carl Johan Jepson) gjorde ett superlopp senast. Distansen ska inte vara några konstigheter och det ser spännande ut, säger
Christoffer Eriksson.

3 Super Frasse (Kevin Oscarsson) gick ett lite tuffare jobb i tisdags och det känns som formen ska vara bra. Skulle jag komma till ledningen vill jag gärna köra där. Vanlig vagn, säger
Kevin Oscarsson.

3 160 meter: 

4 Last Joke (Svend Dyhrberg) hade en halsinfektion senast. Jag ligger lite lågt och är han bland de fyra-fem främsta så är jag nöjd. Inga ändringar, säger
Svend Dyhrberg.

5 Springdayfree (Oscar Ginman) får tufft att räcka till seger och får sikta på lite pengar.

6 Victory Eagle (Örjan Kihlström) gör debut i ny regi och han har visat vettig kapacitet i tidigare lopp. Platsduglig om det klaffar.

7 Vancouver High (Stefan Persson) känns fin och han är ute på en passande distans. Jag tror han klarar av spåret och då är han med i striden, säger
Lars I Nilsson.

8 Camelot As (Christian Cracchiolo) behöver höja sig rejält för att vara segeraktuell.

3 180 meter: 

9 Marinho Boko (Victor Rosleff) gick bra senast efter en dålig resa och distansen är okej. Eventuellt barfota runt om och rycktussar, säger
Erwin Bot.

10 Neo Turbo (Per Lennartsson) borde gått framåt lite med ett lopp i kroppen och distansen ska inte vara några problem om han håller sig lugn och harmonisk. Då har han också alltid en bra spurt till slut. Tanken är barfota runt om, säger
Malte Handfast.

11 Bowler Day (Björn Goop) har gjort det bra och han känns jättefin i träningen. Det kanske blir svårt att hitta Västerbo Voodoo, men han måste räknas tycker jag. Barfota runt om, säger
Fredrik Persson.

12 Drill (Magnus A Djuse) har varit jätteduktig och senast var han bra över den här distansen. Det är svårt att sätta in honom, men han är tuff och har väldigt fin inställning. Om det löser sig hoppas jag han krigar om det. Can’t see back, säger
Stefan P Pettersson.

13 Global Difference (Joakim Lövgren) fick en tuff resa senast och var jättebra. Han har aldrig tävlat över distansen, men han är stark och jag tror det kommer fungera. Spåret är inte bra och han kommer nog sitta bland dom sista. Han kan i alla fall göra mycket grovjobb och tar han en plats är vi nöjda. Barfota fram, säger
Tyler Mifsud.

14 Edforever (Erik Adielsson) känns fortsatt fin i träningen. Han har inte varit ute över distansen tidigare, men känslan är att den kan passa honom bra. Skor runt om och vanlig vagn, säger
Jonny Lehrberg.

15 Notorious Zon (Martin Malmqvist) går bra över distansen, men vi har kört honom lite för offensivt tidigare. Vi kör mer till slut nu och då spurtar han förbi många. Inga ändringar, säger
Emma E Johansson.

=======================
 V75-5, Klass II, 2 140 m, auto

1 Cameron Hills (Björn Goop) fick lite trafikproblem senast och det blev lite krafter kvar. Han har visat att han är bra för klassen och i träningen känns han fin efter senaste loppet. Han är inte jättesnabb från start och det finns risk att han hamnar en bit bak, men han är inte jättelångsam heller. Eventuellt blir det någon ändring på huvudlaget, säger
Peter Zadel.

2 De Chambeau (Thomas Uhrberg) är en jättefin häst som jag var fullt nöjd med på Mantorp. Vi hoppas på en bra insats här och han var fin i tisdagens jobb. Det finns nog mer att hämta från start, men jag vet inte om han plockar fram det nu. Det är inga ändringar planerade, säger
Thomas Uhrberg.

3 Gladys R. (Erik Adielsson) har gjort det bra i sina starter under året och hon har ett bra utgångsläge. Jag hoppas hon kommer ner på innerspår då hon står lite hårt inne i loppet och det kan bli svårt att vinna. Inga ändringar, säger
Fredrik Persson.

4 Ekolod (Magnus A Djuse) var lite svagare än jag förväntade mig i senaste starten, men samtidigt tror han kommer gå framåt med det loppet i kroppen. Nu blir det barfota runt om och en amerikansk vagn första gången, säger
Thomas Madsen.

5 Parameter (Victor Rosleff) har jobbat på bra mellan loppen. Han har hög kapacitet, men har ett jäkla temperament och det finns galopprisk. Det är nog 50/50 om han går felfritt, men vi kan inte ge bort 20-30 meter från start i loppen och han får göra ett försök. Inga ändringar, säger
Ola Karlsson.

6 Francoise S.H. (Fredrik Persson) är den lite tuffare av mina två. Det gäller att vara med lite från början för att få en bra position och sedan får jag se hur det känns på söndag hur jag lägger upp loppet. Inga ändringar, säger
Fredrik Persson.

7 Maroon Day (Oscar Ginman) återkommer efter en förkylning och är med tanke på det lite svårbedömd. Han duger annars bra i klassen och han kan öppna snabbt om man väljer den taktiken. Garderar man loppet är han ett givet streck på kupongen.

8 Amazing Haze (Johan Untersteiner) var pigg i mål senast och hade nog inte kunnat undgå från att vinna om det blivit fritt. Han utvecklas hela tiden och tar loppen positivt. Utgångsläget är jobbigt såklart, men förutom det så ser allt bra ut. Det blir inga ändringar, säger
Peter Untersteiner.

9 Poker Lane (Stefan Persson) hade krafter kvar i rygg på ledaren senast och visade fin form. Han borde få ett bra lopp härifrån och stämmer det med postionerna under slutvarvet kommer han vara i platsstriden.

10 Maxihill Trot (Johanna Lind) har varit duktig vid några starter och börjar utvecklas mentalt. Kapaciteten tycker jag räcker för V75 och det är värt att prova. Löser det sig härifrån hoppas jag han spurtar bra till slut. Inga ändringar, säger
Stefan P Pettersson.

11 Mary Wadd (Örjan Kihlström) har gjort det bra i årets två starter tycker jag och vi har som mål att vara med i uttagningen till StoChampionatet. Nu blev det ett tråkigt läge, men vi provar rycka alla skorna första gången och ser vad det blir för effekt, säger
Jennifer Persson.

12 Maldini Pellini (Per Lennartsson) gjorde det bra senast och han tränar på fint, men det finns risk att det blir för långt fram från det här utgångsläget. Han slet på bakhovarna i den senaste starten och det blir skor runt om nu och tanken är en amerikansk vagn, säger
Malte Handfast.

===========================
 V75-6, Guld, 1 640 m, auto

1 Denver Gio (Alessandro Gocciadoro) väljer jag att starta här då loppet ligger rätt i tiden inför storloppet i Mikkeli i mitten av juli. Han älskar kort distans, hästen tog Elitloppet på rätt sätt och jag körde honom själv vid mitt senaste besök i Sverige. Jag tror att han är i ännu bättre kondition nu än han var i Elitloppet för man ska ha i åtanke att han hade en långresa ganska tätt inpå bakom sig inför det loppet och det tar ganska mycket på hästarna. Alla vet hur startsnabb min häst och planen är givetvis att ta ledningen och behålla den positionen hela vägen. Det blir barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn, säger
Alessandro Gocciadoro.

2 Rackham (Magnus A Djuse) känns smidig för dagen och han gjorde ett bra lopp på Åmål. Han möter tufft motstånd, men fick ett bra läge och öppnade bra senast. Jag hoppas han kommer öppna lika bra igen och att det blir en bra position. Distansen trivs han bra på. Det blir en vanlig vagn igen, säger
Christoffer Eriksson.

3 Nugget Zon (Stefan Persson) var med i en hård öppning senast och blev sedan fast med gott om krafter sparade. Det var ett positivt intryck, men nu är motståndet ännu tuffare och normalt borde han få svårt att räcka hela vägen till seger.

4 Betting Pacer (Björn Goop) vet vi alla hur bra hon är och hon har fått ett bra spår. Hon har visat att hon kan tävla bakifrån också, men är ju väldigt bra i ledningen. Jag tror hon är en av dom snabbaste från start. Jag såg henne träna i måndags och det fanns inget att klaga på där. Det blir inga ändringar, säger
Peter Zadel.

5 Don Fanucci Zet (Örjan Kihlström) har jag kört i varje jobb efter Elitlopps-försöket och det har känts bra så jag vet inte riktigt vad som inte var bra då. Han gick i alla fall lite tuffare i måndags och kändes som han ska så jag hoppas att han ska göra en riktigt bra prestation. Han möter väldigt bra hästar. Han har samma förutsättningar som i Elitloppsförsöket och vi får hoppas att han levererar på ett bättre sätt, jag tror att han kommer göra det och jag litar på men häst men jag har respekt för motståndet. Nu kör vi barfota runt om för första gången på länge, säger
Daniel Redén.

6 Heart of Steel (Peter Untersteiner) var stark i mål senast och kunde tagit sig förbi några till om han hade fått fritt. Han är väldigt pigg och glad för dagen, men det blev en väldigt tuff gulddivision och han kan ta en god placering om det klaffar. Inga ändringar, säger
Peter Untersteiner.

7 Husse Boko (Gustav Johansson) är ute i ett stenhårt lopp. Han känns fin, men utgångsläget blev långt ut och vi får smyga med lite. Planen ska vara att det blir barfota runt om och en amerikansk vagn, säger kusken
Gustav Johansson.

8 Click Bait (Per Lennartsson) är i ruggig form och allt är bra med honom efter starten på Tingsryd. Spåret blev iskallt, men vi får se. Inga ändringar, säger
Stefan Melander.

9 Pour Mea Double (Markus Waldmüller) gör det bra, men det är ett tufft lopp och realistiskt är att försöka ta en placering. Distansen är ett plus och vi kör barfota runt om den här gången. Jag har inte bestämt huvudlag och vagn, säger
Markus Waldmüller.

10 A Fair Day (Oscar Ginman) galopperade tyvärr i Elitloppet och vi fick aldrig något svar på hur han står sig mot eliten över kort distans. Nu blev det ett tråkigt läge vilket drar ner möjligheterna, men han har ändå visat så pass mycket att det inte går att nonchalera honom helt. Får ses som en outsider.

=========================
 V75-7, Silver, 2 140 m, auto

1 Corazon de B. (Per Lennartsson) var det inga större bekymmer med, men det kändes inte rätt att starta honom senast då det inte var helt hundra. Det känns okej nu och han gillar detta läget. Han gör sina bästa lopp längst fram och det går att få iväg honom rätt så bra. Vi gör ett försök att hålla upp ledningen och dår det vår väg under loppet kan vi vara med och strida om en topplacering. Inga ändringar, säger
Per Lennartsson.

2 Tearsinheaven (Johan Untersteiner) var inte riktigt körbar senast, men allt har varit bra efteråt och därför provar vi igen. Läget är jag nöjd med. Vi hoppas att han iallafall ska bli miljonär den här gången. Inga ändringar, säger
Peter Untersteiner.

3 Joe Dalton (Magnus A Djuse) provade i ledningen senast, men han triggar på mer och mer tills bensinen tar slut och tyvärr sprang han sig trött. Nu får vi försöka hitta en vettig rygg och han känns annars jättefin. Inga ändringar, säger
Stefan P Pettersson.

4 Rossi Garline (Örjan Kihlström) gör bra lopp hela tiden och blir lite bättre hela tiden i träningen. Han har ett bra utgångsläge och jag tror han kommer göra ett bra lopp igen. Inga ändringar, säger
Christoffer Eriksson.

5 Larry Wood (Joakim Lövgren) har ett bra spår då han är väldigt startsnabb. Det finns några snabba hästar invändigt, men jag tror han kommer laddas och om han sedan kör i ledningen eller inte vet jag inte. Amerikansk vagn, säger
Tyler Mifsud.

6 Lucifer Boko (Gustav Johansson) gick bra senast och allt känns bra i lugna jobb efter den starten. Det ser ut som ett jämnt lopp och han är rätt så bra för klassen med rätt löpning tycker jag. Det blir inga ändringar, säger
Gustav Johansson.

7 Dakovo Mail (Alessandro Gocciadoro) var otroligt fin senast. Vi tog ett omedelbart beslut efter det att sända honom till Sverige där han har ett helt annat utbud av lopp än han har hemma i Italien. Hästen kom till Sverige i förra veckan, tog resan på ett bra sätt och har hunnit träna på fint. Jag tror han får en fin säsong i Sverige, men självklart är inte läget det bästa här. Det blir åtminstone barfota fram, helstängt huvudlag och jänkarvagn, säger
Alessandro Gocciadoro.

8 Draupner (Erik Adielsson) gjorde det man kunde begära senast. Det gick fort till slut och det var svårt att ta något från kön. Det är tufft från spår åtta och Erik får välja själv hur han lägger upp det. Jag tycker han gjort sina bästa lopp bakifrån. Inga ändringar, säger
Jesper Rydberg.

9 Without a Doubt (Victor Rosleff) håller riktigt bra form och med rätt ryggresa under slutvarvet kan han göra upp om segern.

10 Friend of Elves (Björn Goop) var till Norge senast och vi var ganska säkra på att inte vara sämre än tvåa på förhand, men tyvärr kom ett skyfall och innerspåret blev löst så han fick inte tag i banan. Han kom i alla fall i mål som femma med krafter kvar och det är en häst jag håller högt. Eventuellt blir det tunna bakskor, men är banan fin blir det barfota runt om, säger
Stefan P Pettersson.

11 Laredo Boko (Stefan Persson) kommer från bra insatser och formen är på topp. Läget blev däremot tråkigt, men han kommer nog avsluta bra. Tanken är amerikansk vagn, säger
Christoffer Eriksson.

12 Mulberry (Carl Johan Jepson) har gjort bra insatser på slutet och formen är stigande. Utgångsläget blev tufft, men det är en bra häst. Det blir barfota runt om den här gången, säger
Christoffer Eriksson.

========================================================================0

V75 Kalmar 23 juni – Vem tar spets?

V75-1: 1 Gatling är effektiv bakom startbilen och håller upp ledningen. 5 Never Mind’em testar säkert framåt efter en bit och får troligen överta.

 

V75-2: 6 Donato Princess borde komma iväg snabbt från springspåret och är loppets spetsfavorit. 1 Backseatdriver och 7 Attention Please utmanar.

 

V75-3: 5 Roger More är väldigt snabb första biten och tar ledningen.

 

V75-4: 2 Västerbo Voodoo med Jepson i sulkyn tar hand om spets.

 

V75-5: 2 De Chambeau3 Gladys R.6 Francoise S.H. och 7 Maroon Day känns kvickast bakom bilen. Jag har lite feeling för att 2 De Chambeau håller ut övriga.

 

V75-6: 1 Denver Gio är riktigt snabb och blir svår att ta en längd på från start.

 

V75-7: 1 Corazon de B. öppnar klart bra och kommer göra ett allvarligt försök att hålla ut övriga från start. Han ska ses med god spetschans.

===========================================================================

Tränarintervjuer och kommentarer till V75 Kalmar 23 juni

 

V75-1, Brons, 2 140 m, auto

1 Gatling (Björn Goop) har äntligen fått ett bra spår och han kan öppna fort. Han har visat flera gånger att han är bra nog för klassen och vi får se hur loppet utvecklar sig. Inga ändringar, säger
Peter Zadel.

2 Urban Africa (Kevin Oscarsson) har gjort det jättebra och allt tyder på att han kommer göra en liknande insats. Senast gjorde han ett strongt slutvarv och speciellt gick han bra sista 150 metrarna. Han såg jättefin ut i sina intervaller under onsdagen och med rätt smygresa kan han ta en framskjuten placering. Barfota runt om och eventuellt amerikansk vagn, säger
Kevin Oscarsson.

3 D.J.Spritz (Tino Keväänranta) var jag nöjd med senast på Örebro, men sedan fick han en hovspricka. Han är fin nu och kanske behöver ett lopp innan han är att räkna med på V75. Han ska i alla fall kunna ta fina pengar. Amerikansk vagn, säger
Jerry Riordan.

4 Spartakus (Carl Johan Jepson) gjorde debut för mig senast och kändes bra tycker jag. Han hade bara tränat på vanligt och inget vässande så han kommer nog vara förbättrad till den här starten. Det känns som en riktigt bra häst tycker jag. Eventuellt norskt huvudlag, säger
Christoffer Eriksson.

5 Never Mind’em (Magnus A Djuse) såg lite lojare ut hela dagen senast på Valla så jag vet inte var det var. De var flera hästar från det stallet som inte riktigt var som de brukar just den tävlingsdagen och Never var en av dem. Jag vet inte vad det berodde på om det var att de ätit grönt gräs den veckan. Nu går vi vidare, jag körde honom i måndags och han var jättefin. Han klarar att resa och har fint spår bakom bilen så han kommer nog göra ett bra lopp. Han går som han brukar, säger
Daniel Redén.

6 Vanity Flair (Stefan Persson) tyckte jag först var lite blek senast, men när jag klockat om loppet tycker jag inte det var så konstigt att det ebbade ut lite sista biten och jag var till slut ganska nöjd ändå. Han hade också fått lite lättare träning inför det loppet och han borde gått lite framåt. Samtidigt är det bättre motstånd och jag hoppas på en god slant. Han är inte så snabb ut och kanske hamnar lite på vingel, säger
Lars I Nilsson.

7 Västerbo LookHigh (Per Lennartsson) möter tufft motstånd och jagar pengar.

8 Oh Cean (Erik Adielsson) gjorde ett jättebra lopp senast. Spåret var inte roligt och jag hoppas han kan komma ner vettigt och att han sitter med ganska långt framme, det skulle gynna honom. Troligen kör vi med vanlig vagn igen då det kan bli några kurvor i tredjespår, säger
Jimmy Dahlman.

9 Swish the Cash (Adrian Kolgjini) har kapacitet för att vara med i segerstriden.

10 Always a Pleasure (Magnus Jakobsson) såg stark ut över mål senast och klaffar det med rätt ryggar fäller han många till slut.

11 Tuppen (Johan Untersteiner) fick en lång paus med vila och nu har han tränat på länge och känns bra. Han har fått ett lite tuffare jobb och ska vara ganska förberedd. Spåret blev tråkigt. Barfota runt om och amerikansk vagn, säger
Peter Arnqvist.

12 Harry Knows (Örjan Kihlström) var jag nöjd med senast och det blev svårt då han hamnade långt bak. Han har inte gått något tuffare efteråt och allt verkar bra. Han är nog enklare att få iväg honom bra från ett bakspår, men spår tolv är ju inte positivt. Han är mer stark och behöver lite tempo på loppet. Skor runt om, säger
Jennifer Persson.

=======================
 V75-2, Stolopp, 2 140 m, volt

1 Backseatdriver (Stefan Persson) verkar det bra med formmässigt och senast blev det bara galet då hon blev över i tredjespår och backades sist. Det är bra förutsättningar nu då hon är snabb ut och det spännande ut tycker jag. Jag ser gärna att han kör i ledningen, säger
Thomas Madsen.

2 True Blue (Hanna Lähdekorpi) har gjort två bra lopp, men det har varit dåligt med starttillfällen och det har dröjt en månad mellan loppen. Jag tror hon klarar spåret om det inte blir många omstarter och vi försöker få ett vettigt lopp och att det sedan löser sig till slut. Barfota runt om, rycktussar och öppet huvudlag, säger
Hanna Lähdekorpi.

3 Nikki Lane (Björn Goop) gjorde ett bra lopp senast och är en av flera med chans.

4 Adorable Face (Per Lennartsson) gick riktigt bra senast och hon svarade väldigt bra på rycktussarna. Jag tror inte hon är sämre än någon annan på start, men vi behöver lite tur för att vara långt framme. Jag hoppas på fina pengar, säger
Mathias Blomquist.

5 Peak Princess (Joakim Lövgren) har inget optimalt spår och han får försöka ge henne en bra ryggresa. Vi hoppas på pengar. Inga ändringar, säger
Tyler Mifsud.

6 Donato Princess (Adrian Kolgjini) har fina förutsättningar och vore spännande om man hittar till ledningen. Får tipset i öppet lopp.

7 Attention Please (Örjan Kihlström) satt fast senast och har haft lite otur på slutet. Det ska vara bra form och hon är också snabb ut. Jag håller henne lite högre av mina två. Det blir barfota runt om och det tror jag kan göra en del, säger
Thomas Madsen.

8 Easter Princess (Magnus A Djuse) har gjort bra lopp i år och hon fick ett fint lopp i ledningen senast. Det blev ett smygläge nu och löser det sig tror jag hon är med där framme, säger
Fredrik Persson.

2 160 meter:

9 Organzza (Carl Johan Jepson) har blivit stabil och fin i kroppen, så hon levererar jämnare prestationer. Hon fick ett helt okej spår, säger
Christoffer Eriksson.

10 Cheri Cheri Lady (Kevin Oscarsson) håller skaplig form. Hon behöver en smygresa och med rätt resa kan hon ta en bra peng i alla fall, säger kusken
Kevin Oscarsson.

11 LaFerrari Dimanche (Malte Handfast) har gjort det bra i två starter. Hon har tidigare kunnat släppa formen fort, men det hoppas och tror vi inte att hon gjort nu. Hon har lite svagare facit bakifrån och gillar vara med i främre träffen, säger
Malte Handfast.

12 Carroty (Thomas Uhrberg) har inte tävlat på länge och kommer från ett kvallopp. Hon tränar på fint, säger
Christoffer Eriksson.

13 Hi D. (Gustav Johansson) har gått lugna jobb och känns fin. Hon vinner sällan, men kan tjäna fina pengar om det klaffar lite. Vanlig vagn, säger
Gustav Johansson.

14 Power Vacation (Erik Adielsson) håller sin form. Hon har ett bra läge, men det är lite tuffare motstånd och jag hoppas hon tjänar fina pengar, säger
Johanna Johansson.

15 Wilda Knight (Felicia Molin) är i väldigt bra slag. Det är ett stenhårt lopp nu, men hon är kvick iväg och lättplacerad. Med ett bra lopp kommer hon tjäna jättefina pengar. Inga ändringar, säger
Jimmy Dahlman.

==========================
 V75-3, Klass I, 1 640 m, auto

1 Eolo Wise L. (Alessandro Gocciadoro) var väldigt bra på Vermo, men något sämre gången efter på Solvalla. Samtidigt körde inte jag mitt bästa lopp utan han fick en tuff resa utvändigt ledaren i högt tempo. Hästen fick en kort vila efter det loppet då han hade lite problem med halsen, men han har tränat på bra igen och jag tycker denna uppgift ser bra ut. Hästen är snabb iväg och jag försöker leda hela vägen. Det blir öppet huvudlag, skor runt om och jänkarvagn, säger
Alessandro Gocciadoro.

2 Apollo Prophet Cal (Wilhelm Paal) har ett bra läge och kan vara med i platsstriden.

3 Spring Waltz (Oscar Ginman) verkar det bra med och jag tror formen är på gång. Han möter bra hästar, men han har ett bra utgångsläge och vi tycker han är bra själv. Jag hoppas han sitter med i främre träffen och att han får ett bra lopp. Det finns lite förhoppningar att kunna vara trea-fyra. Eventuellt blir det någon annan variant av stängt huvudlag, säger
Håkan Danielsson.

4 Hardcore D.K. (Johan Untersteiner) går bra varje gång och vi är nöjda med honom. Vi hoppas och tror på ett bra lopp igen. Utgångsläget blev klart godkänt. Inga ändringar, säger
Peter Untersteiner.

5 Roger More (Kevin Oscarsson) gick jobb under tisdagen och det har inte varit några minustecken alls efter det senaste loppet. Jag tror på en bra insats och laddar för ledningen. Kommer jag dit så vill jag gärna köra där för han är verkligen i form nu. Inga ändringar, säger
Kevin Oscarsson.

6 See You McAllan (Gustav Johansson) har varit väldigt fin i två starter för mig. Han går upp lite i klass, men han har tagit loppen bra och det blir kul att se nu när han sätts på lite ytterligare prov. Det blir inga ändringar, säger
Gustav Johansson.

7 Hellacopters (Magnus A Djuse) kan det bli svårt att komma ner någonstans med från spår sju. Han är bra, men övriga är väl ännu bättre och det ser svårt ut härifrån. Jag hoppas han fortsätter att gå bra till slut och då kanske det kan bli en peng. Inga ändringar, säger
Johan Lejon.

8 Amazing Hazel (Christian Fiore) kom loss sent i den senaste starten och han gjorde en fantastisk spurt. Det var vi väldigt nöjda med och det känns som att han går framåt. Det är bara positivt i träningen. Spåret var desto sämre, men vi kommer köra från start och ser vart vi hamnar. Tanken är amerikansk vagn och barfota runt om igen och så kör vi med helstängt, säger
Jonas Larsson.

9 Bases Loaded (Stefan Persson) är i bra form och jag har siktat på det här loppet. Löser det sig och om vi har tur finns chansen att vinna. Det blir en amerikansk vagn nu, säger
Tomasz Wisniewski.

10 Dogleg (Thomas Uhrberg) gjorde ett jättefint lopp utvändigt om ledaren senast. Han känns fortsatt fin efteråt i träningen, men jag tror det blir tufft att vinna härifrån då han gärna vill sitta med i främre träffen, säger
Thomas Uhrberg.

11 Launch’em (Martin Malmqvist) är åtgärdad efter senaste loppet och känns jättefin, men läget är iskallt och får han en peng får jag vara nöjd, säger
Emma E Johansson.

12 Gustav Simoni (Joakim Lövgren) väldigt startsnabb och det kan han inte använda sig av den här gången. Vi får hoppas det blir bra tempo på loppet, säger
Tyler Mifsud.

===========================
 V75-4, Stayer, 3 140 m, volt

1 Ilex P.R. (Anton Knutsson) behövde loppet senast och han gick dessutom med punktering i 1900 meter. Jag tror han kommer göra ett bra lopp nu med det senaste loppet i kroppen. Min magkänsla är att det här kan vara hans bästa distans och han kommer få en bra resa härifrån. Han kan vara med rätt så långt fram tror jag. Barfota runt om och norskt huvudlag, säger
Anton Knutsson.

2 Västerbo Voodoo (Carl Johan Jepson) gjorde ett superlopp senast. Distansen ska inte vara några konstigheter och det ser spännande ut, säger
Christoffer Eriksson.

3 Super Frasse (Kevin Oscarsson) gick ett lite tuffare jobb i tisdags och det känns som formen ska vara bra. Skulle jag komma till ledningen vill jag gärna köra där. Vanlig vagn, säger
Kevin Oscarsson.

3 160 meter: 

4 Last Joke (Svend Dyhrberg) hade en halsinfektion senast. Jag ligger lite lågt och är han bland de fyra-fem främsta så är jag nöjd. Inga ändringar, säger
Svend Dyhrberg.

5 Springdayfree (Oscar Ginman) får tufft att räcka till seger och får sikta på lite pengar.

6 Victory Eagle (Örjan Kihlström) gör debut i ny regi och han har visat vettig kapacitet i tidigare lopp. Platsduglig om det klaffar.

7 Vancouver High (Stefan Persson) känns fin och han är ute på en passande distans. Jag tror han klarar av spåret och då är han med i striden, säger
Lars I Nilsson.

8 Camelot As (Christian Cracchiolo) behöver höja sig rejält för att vara segeraktuell.

3 180 meter: 

9 Marinho Boko (Victor Rosleff) gick bra senast efter en dålig resa och distansen är okej. Eventuellt barfota runt om och rycktussar, säger
Erwin Bot.

10 Neo Turbo (Per Lennartsson) borde gått framåt lite med ett lopp i kroppen och distansen ska inte vara några problem om han håller sig lugn och harmonisk. Då har han också alltid en bra spurt till slut. Tanken är barfota runt om, säger
Malte Handfast.

11 Bowler Day (Björn Goop) har gjort det bra och han känns jättefin i träningen. Det kanske blir svårt att hitta Västerbo Voodoo, men han måste räknas tycker jag. Barfota runt om, säger
Fredrik Persson.

12 Drill (Magnus A Djuse) har varit jätteduktig och senast var han bra över den här distansen. Det är svårt att sätta in honom, men han är tuff och har väldigt fin inställning. Om det löser sig hoppas jag han krigar om det. Can’t see back, säger
Stefan P Pettersson.

13 Global Difference (Joakim Lövgren) fick en tuff resa senast och var jättebra. Han har aldrig tävlat över distansen, men han är stark och jag tror det kommer fungera. Spåret är inte bra och han kommer nog sitta bland dom sista. Han kan i alla fall göra mycket grovjobb och tar han en plats är vi nöjda. Barfota fram, säger
Tyler Mifsud.

14 Edforever (Erik Adielsson) känns fortsatt fin i träningen. Han har inte varit ute över distansen tidigare, men känslan är att den kan passa honom bra. Skor runt om och vanlig vagn, säger
Jonny Lehrberg.

15 Notorious Zon (Martin Malmqvist) går bra över distansen, men vi har kört honom lite för offensivt tidigare. Vi kör mer till slut nu och då spurtar han förbi många. Inga ändringar, säger
Emma E Johansson.

=======================
 V75-5, Klass II, 2 140 m, auto

1 Cameron Hills (Björn Goop) fick lite trafikproblem senast och det blev lite krafter kvar. Han har visat att han är bra för klassen och i träningen känns han fin efter senaste loppet. Han är inte jättesnabb från start och det finns risk att han hamnar en bit bak, men han är inte jättelångsam heller. Eventuellt blir det någon ändring på huvudlaget, säger
Peter Zadel.

2 De Chambeau (Thomas Uhrberg) är en jättefin häst som jag var fullt nöjd med på Mantorp. Vi hoppas på en bra insats här och han var fin i tisdagens jobb. Det finns nog mer att hämta från start, men jag vet inte om han plockar fram det nu. Det är inga ändringar planerade, säger
Thomas Uhrberg.

3 Gladys R. (Erik Adielsson) har gjort det bra i sina starter under året och hon har ett bra utgångsläge. Jag hoppas hon kommer ner på innerspår då hon står lite hårt inne i loppet och det kan bli svårt att vinna. Inga ändringar, säger
Fredrik Persson.

4 Ekolod (Magnus A Djuse) var lite svagare än jag förväntade mig i senaste starten, men samtidigt tror han kommer gå framåt med det loppet i kroppen. Nu blir det barfota runt om och en amerikansk vagn första gången, säger
Thomas Madsen.

5 Parameter (Victor Rosleff) har jobbat på bra mellan loppen. Han har hög kapacitet, men har ett jäkla temperament och det finns galopprisk. Det är nog 50/50 om han går felfritt, men vi kan inte ge bort 20-30 meter från start i loppen och han får göra ett försök. Inga ändringar, säger
Ola Karlsson.

6 Francoise S.H. (Fredrik Persson) är den lite tuffare av mina två. Det gäller att vara med lite från början för att få en bra position och sedan får jag se hur det känns på söndag hur jag lägger upp loppet. Inga ändringar, säger
Fredrik Persson.

7 Maroon Day (Oscar Ginman) återkommer efter en förkylning och är med tanke på det lite svårbedömd. Han duger annars bra i klassen och han kan öppna snabbt om man väljer den taktiken. Garderar man loppet är han ett givet streck på kupongen.

8 Amazing Haze (Johan Untersteiner) var pigg i mål senast och hade nog inte kunnat undgå från att vinna om det blivit fritt. Han utvecklas hela tiden och tar loppen positivt. Utgångsläget är jobbigt såklart, men förutom det så ser allt bra ut. Det blir inga ändringar, säger
Peter Untersteiner.

9 Poker Lane (Stefan Persson) hade krafter kvar i rygg på ledaren senast och visade fin form. Han borde få ett bra lopp härifrån och stämmer det med postionerna under slutvarvet kommer han vara i platsstriden.

10 Maxihill Trot (Johanna Lind) har varit duktig vid några starter och börjar utvecklas mentalt. Kapaciteten tycker jag räcker för V75 och det är värt att prova. Löser det sig härifrån hoppas jag han spurtar bra till slut. Inga ändringar, säger
Stefan P Pettersson.

11 Mary Wadd (Örjan Kihlström) har gjort det bra i årets två starter tycker jag och vi har som mål att vara med i uttagningen till StoChampionatet. Nu blev det ett tråkigt läge, men vi provar rycka alla skorna första gången och ser vad det blir för effekt, säger
Jennifer Persson.

12 Maldini Pellini (Per Lennartsson) gjorde det bra senast och han tränar på fint, men det finns risk att det blir för långt fram från det här utgångsläget. Han slet på bakhovarna i den senaste starten och det blir skor runt om nu och tanken är en amerikansk vagn, säger
Malte Handfast.

===========================
 V75-6, Guld, 1 640 m, auto

1 Denver Gio (Alessandro Gocciadoro) väljer jag att starta här då loppet ligger rätt i tiden inför storloppet i Mikkeli i mitten av juli. Han älskar kort distans, hästen tog Elitloppet på rätt sätt och jag körde honom själv vid mitt senaste besök i Sverige. Jag tror att han är i ännu bättre kondition nu än han var i Elitloppet för man ska ha i åtanke att han hade en långresa ganska tätt inpå bakom sig inför det loppet och det tar ganska mycket på hästarna. Alla vet hur startsnabb min häst och planen är givetvis att ta ledningen och behålla den positionen hela vägen. Det blir barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn, säger
Alessandro Gocciadoro.

2 Rackham (Magnus A Djuse) känns smidig för dagen och han gjorde ett bra lopp på Åmål. Han möter tufft motstånd, men fick ett bra läge och öppnade bra senast. Jag hoppas han kommer öppna lika bra igen och att det blir en bra position. Distansen trivs han bra på. Det blir en vanlig vagn igen, säger
Christoffer Eriksson.

3 Nugget Zon (Stefan Persson) var med i en hård öppning senast och blev sedan fast med gott om krafter sparade. Det var ett positivt intryck, men nu är motståndet ännu tuffare och normalt borde han få svårt att räcka hela vägen till seger.

4 Betting Pacer (Björn Goop) vet vi alla hur bra hon är och hon har fått ett bra spår. Hon har visat att hon kan tävla bakifrån också, men är ju väldigt bra i ledningen. Jag tror hon är en av dom snabbaste från start. Jag såg henne träna i måndags och det fanns inget att klaga på där. Det blir inga ändringar, säger
Peter Zadel.

5 Don Fanucci Zet (Örjan Kihlström) har jag kört i varje jobb efter Elitlopps-försöket och det har känts bra så jag vet inte riktigt vad som inte var bra då. Han gick i alla fall lite tuffare i måndags och kändes som han ska så jag hoppas att han ska göra en riktigt bra prestation. Han möter väldigt bra hästar. Han har samma förutsättningar som i Elitloppsförsöket och vi får hoppas att han levererar på ett bättre sätt, jag tror att han kommer göra det och jag litar på men häst men jag har respekt för motståndet. Nu kör vi barfota runt om för första gången på länge, säger
Daniel Redén.

6 Heart of Steel (Peter Untersteiner) var stark i mål senast och kunde tagit sig förbi några till om han hade fått fritt. Han är väldigt pigg och glad för dagen, men det blev en väldigt tuff gulddivision och han kan ta en god placering om det klaffar. Inga ändringar, säger
Peter Untersteiner.

7 Husse Boko (Gustav Johansson) är ute i ett stenhårt lopp. Han känns fin, men utgångsläget blev långt ut och vi får smyga med lite. Planen ska vara att det blir barfota runt om och en amerikansk vagn, säger kusken
Gustav Johansson.

8 Click Bait (Per Lennartsson) är i ruggig form och allt är bra med honom efter starten på Tingsryd. Spåret blev iskallt, men vi får se. Inga ändringar, säger
Stefan Melander.

9 Pour Mea Double (Markus Waldmüller) gör det bra, men det är ett tufft lopp och realistiskt är att försöka ta en placering. Distansen är ett plus och vi kör barfota runt om den här gången. Jag har inte bestämt huvudlag och vagn, säger
Markus Waldmüller.

10 A Fair Day (Oscar Ginman) galopperade tyvärr i Elitloppet och vi fick aldrig något svar på hur han står sig mot eliten över kort distans. Nu blev det ett tråkigt läge vilket drar ner möjligheterna, men han har ändå visat så pass mycket att det inte går att nonchalera honom helt. Får ses som en outsider.

=========================
 V75-7, Silver, 2 140 m, auto

1 Corazon de B. (Per Lennartsson) var det inga större bekymmer med, men det kändes inte rätt att starta honom senast då det inte var helt hundra. Det känns okej nu och han gillar detta läget. Han gör sina bästa lopp längst fram och det går att få iväg honom rätt så bra. Vi gör ett försök att hålla upp ledningen och dår det vår väg under loppet kan vi vara med och strida om en topplacering. Inga ändringar, säger
Per Lennartsson.

2 Tearsinheaven (Johan Untersteiner) var inte riktigt körbar senast, men allt har varit bra efteråt och därför provar vi igen. Läget är jag nöjd med. Vi hoppas att han iallafall ska bli miljonär den här gången. Inga ändringar, säger
Peter Untersteiner.

3 Joe Dalton (Magnus A Djuse) provade i ledningen senast, men han triggar på mer och mer tills bensinen tar slut och tyvärr sprang han sig trött. Nu får vi försöka hitta en vettig rygg och han känns annars jättefin. Inga ändringar, säger
Stefan P Pettersson.

4 Rossi Garline (Örjan Kihlström) gör bra lopp hela tiden och blir lite bättre hela tiden i träningen. Han har ett bra utgångsläge och jag tror han kommer göra ett bra lopp igen. Inga ändringar, säger
Christoffer Eriksson.

5 Larry Wood (Joakim Lövgren) har ett bra spår då han är väldigt startsnabb. Det finns några snabba hästar invändigt, men jag tror han kommer laddas och om han sedan kör i ledningen eller inte vet jag inte. Amerikansk vagn, säger
Tyler Mifsud.

6 Lucifer Boko (Gustav Johansson) gick bra senast och allt känns bra i lugna jobb efter den starten. Det ser ut som ett jämnt lopp och han är rätt så bra för klassen med rätt löpning tycker jag. Det blir inga ändringar, säger
Gustav Johansson.

7 Dakovo Mail (Alessandro Gocciadoro) var otroligt fin senast. Vi tog ett omedelbart beslut efter det att sända honom till Sverige där han har ett helt annat utbud av lopp än han har hemma i Italien. Hästen kom till Sverige i förra veckan, tog resan på ett bra sätt och har hunnit träna på fint. Jag tror han får en fin säsong i Sverige, men självklart är inte läget det bästa här. Det blir åtminstone barfota fram, helstängt huvudlag och jänkarvagn, säger
Alessandro Gocciadoro.

8 Draupner (Erik Adielsson) gjorde det man kunde begära senast. Det gick fort till slut och det var svårt att ta något från kön. Det är tufft från spår åtta och Erik får välja själv hur han lägger upp det. Jag tycker han gjort sina bästa lopp bakifrån. Inga ändringar, säger
Jesper Rydberg.

9 Without a Doubt (Victor Rosleff) håller riktigt bra form och med rätt ryggresa under slutvarvet kan han göra upp om segern.

10 Friend of Elves (Björn Goop) var till Norge senast och vi var ganska säkra på att inte vara sämre än tvåa på förhand, men tyvärr kom ett skyfall och innerspåret blev löst så han fick inte tag i banan. Han kom i alla fall i mål som femma med krafter kvar och det är en häst jag håller högt. Eventuellt blir det tunna bakskor, men är banan fin blir det barfota runt om, säger
Stefan P Pettersson.

11 Laredo Boko (Stefan Persson) kommer från bra insatser och formen är på topp. Läget blev däremot tråkigt, men han kommer nog avsluta bra. Tanken är amerikansk vagn, säger
Christoffer Eriksson.

12 Mulberry (Carl Johan Jepson) har gjort bra insatser på slutet och formen är stigande. Utgångsläget blev tufft, men det är en bra häst. Det blir barfota runt om den här gången, säger
Christoffer Eriksson.

========================================================================0