Tips/info V75 Gävle 18.05.24

 

Bane    https://www.gavletravet.se   Program  https://cdn.travsport.se/racecards/trot/sport/605379.pdf

ATG     https://www.atg.se   Tips   https://www.atg.se/V75/tips/240518-stallsnack-v75-gavle

V75 Uppsnack: med Mattias Djuse

Rikstoto    https://www.rikstoto.no/Nyheter/Tips?page=1

 

Svenska trav  https://svenskatrav.n.nu/v75-tips

Travmasen    http://www.travmasen.com/text2_7.html

Travsider         https://www.travsider.com/gratis-travtips/

Simsalabim   https://simsalabim.se/dagens-travtips/

 

DATARANKER

Kingenranken      https://www.travkungen.com/kingenranken/v75-35667277

Travankan           https://www.travankan.se/trav/ATGRank

TrotterLorentzen   http://trotter.lorentzenconsult.com:1000/trotter_web/index.jsp

http://trotter.lorentzenconsult.com:1000/trotter_web/tips/tipsV75.jsp

 

V76 tipset   https://www.v75tipset.no

https://spelatrav.se/poolraceday/27894/compact

 

 

—————————————-

EXPRESSEN

 

BÄSTA SPIKARNA

V75-1: 1 PolePosition

Vi anser att både distansen och startmetoden ska passa bra för PolePosition och Magnus A Djuse i inledningen. 2 640 meter underlättar också om man skulle bli av med ledningen initialt då det finns gott om tid att ta sig loss från det invändigt läget. Galoppen senast tar vi inte så hårt på, sättet han inledde säsongen på med två raka segrar skvallrade om att han kan få en riktigt fin säsong och känslan är att årets första V75-seger kommer på lördag. Magnus A Djuse vann med Redén-tränat i lördags och här är det dags igen!

V75-3: 8 Erik the Phantom

Spik nummer två på vår kupong kommer från Timo Nurmos stall. Femårige Erik the Phantom gjorde årsdebut på Solvalla härom veckan och inte ens ett tolftespår kunde stoppa honom från att vinna loppet. Det var ett mycket fint intryck och han ska rimligtvis inte vara i sämre slag till det här loppet. Nu fick man ett krångligt läge, men i gengäld så är det långt ifrån något tufft V75-lopp. Erik the Phantom tål en del grovjobb och vi räknar med väldigt bra segerchans om det inte krånglar alltför mycket under vägen.

SPETSDRAGEN

V75-2: 6 Rams Bror

Erik Adielsson är ju en av landets vassaste startkuskar och från ett inre springspår missar han sällan. Nu fick han också en av de startsnabbaste hästarna på startvolten i form av Rams Bror och det måste innebära bra spetschans för ekipaget.

I den positionen är det ingen större skräll om han skulle hålla undan till seger.

V75-4: 1 Lilly Avant

Lilly Avant var mycket fin senast då hon återkom efter ett uppehåll och vann på en 1.13-tid över distansen med en lärling i sulkyn. Nu får hon Björn Goop som kusk och från ett innerspår lär man ladda för spets och ska också ha bra chans att komma dit. Även om hästarna på tillägg är tuffa ska hon räknas väldigt tidigt.

V75-6: 5 Click Bait

Många som lär vara sugna på att gasa från start. Men vår känsla säger att Click Bait kommer att vinna spetskampen i veckans Guldlopp. Även om han har missat spets vid något tillfälle är han svår att stå emot, i synnerhet från spåren mitt i banan. Det utlovas också varmt väder vilket brukar göra åttaåringen ännu mer explosiv.

SKRÄLLBUDEN

V75-2: 9 Kleppbest

Hästen spurtade jättebra som tvåa bakom Rams Bror senast och den gången startade han 20 meter bakom denne. Formen är klart bättre än resultat-raden och nu börjar man från samma volt och stämmer det bara någorlunda med löpningsförloppet finns det både form och fart för att vara med på målfotot.

V75-5: 4 Tarpon Springs

Hemmatränaren Oskar Kylin Blom brukar ha lite extra vässat när det vankas V75-tävlingar på hemmaplan och i ett ganska ihåligt sprinterlopp kan han sitta bakom en rysare. Han har ett vettigt rekord över distansen och har även begåvats med ett bra startspår. Går man utanför vår A-grupp ska man se upp för honom.

V75-7: 8 Reven Dejavu

Hästen kommer från en sejour i Frankrike i vinter och är inte så dålig som resultatraden visar. Den minnesgoda kommer ihåg flera av Reven Dejavus lopp innan årsskiftet där han gick väldigt bra på V75 bland annat. Trots ett besvärligt startspår kan det vara mycket farligt att glömma bort Fredrik Wallin-träningen på lördag.

TÄNK PÅ ATT

V75-2: 2 Tekno Filur

Kommer att köras av Örjan Kihlström för allra första gången och han visade prima form i upphämtningen efter galopp senast i ett rikstoto-lopp. På formen, kusken och det fina läget kan det absolut vara en häst att se upp för i kallblodsloppet.

V75-7: 3 Xanthis Hilton

Förvånade med att galoppera bort sig senast och ska egentligen inte vara så osäker på benen. På lördag aviserar man barfota runt om och det ska ju vara ett plus. Läget är också en plusvariant och även om det inte blir spets lär han kunna få en bra resa. Han är en av flera med chans i Silverförsöket.
Tex
t: Eskil Hellberg, Pär Gustafsson, Fredrik Edholm

 

      SYSTEMFÖRSLAGEN

STORA SYSTEMET

V75-1: 1 PolePosition (6, 3)

V75-2: 2, 4, 6, 9, 10, 14, 15 (5, 3)

V75-3: 8 Erik the Phantom (5, 3)

V75-4: 1, 7, 12, 15 (6, 10)

V75-5: 3, 10 (6, 4)

V75-6: 1, 2, 4, 5, 7 (3, 9)

V75-7: 1, 2, 3, 6, 7, 8, 11 (10, 9)

1 960 rader/980 kronor

LILLA SYSTEMET

V75-1: 1 PolePosition (6, 3)

V75-2: 2, 4, 6, 9, 10 (14, 15)

V75-3: 8 Erik the Phantom (5, 3)

V75-4: 12, 15 (7, 1)

V75-5: 3, 10 (6, 4)

V75-6: 1, 4, 5 (7, 2)

V75-7: 1, 2, 6 (8, 3)

180 rader/90 kronor

• Redaktionens Lilla system (extern länk) 

• Redaktionens Stora system (extern länk) 

• Redaktionens Chanssystem (extern länk) 

———————————————

AFTONBLADET

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/trav365

https://www.aftonbladet.se/tagg/v75-tips

 

Nils Larssons V75-tips:
Snabbanalysen

Det är dags för V75 på Gävle veckan innan Elitloppshelgen.

En plats i Elitloppet väntar på vinnaren i V75-6 och omgången är kryddad med en jackpott.

Många av favoriterna gjorde åter igen sin plikt senast på Umåker och det gör att vi har en ny jackpott att spela om och det beräknas finnas 47 miljoner kronor i sjurättspotten.

Jag vill lyfta fram 4 Staro Mack Crowe i H.K.H. Prins Daniels lopp (V75-6) och där finns det en Elitloppsbiljett i potten. Han spurtade riktigt vasst i senaste starten och nu kommer man rycka skorna första gången. Det blir spännande att se vilken utväxling det ger och han är en rolig skräll att plocka med på kupongen.

Jag spikar 1 PolePosition i V75-1 som har en passande uppgift. Han borde hitta till spets och därifrån blir han svårslagen.

Den andra spiken är lite mer åt chanshållet då spåret kan ställa till det, men lyckas Gocciadoro ta sig ut med 1 Caio Titus Bond (V75-7) så tror jag han är vinnaren.

En riktig miljonskräll kan 9 Västerbo Maharani vara i V75-4 som är ett öppet stolopp. Hon har fin form och löser det sig från bakspåret kan hon mycket väl blanda sig i segerstriden.

https://www.aftonbladet.se/tagg/v75

 

Spetsstriden

V75-1: 1 PolePosition har bra chans att hålla upp spets. 6 Matiere utmanar.

V75-2: 3 Teknopys och 6 Rams Bror gör upp om spets. Fördel 6 Rams Bror.

V75-3: 5 Sparky’s Dream öppnar bra bakom bilen och är spetsfavorit.

V75-4: Från innerspåret blir 1 Lilly Avant svårt att passera för övriga.

V75-5: 3 Oracle Vixi och 4 Tarpon Springs öppnar båda vettigt och det borde bli svårt för 6 Bjorn och 7 Jocke Thå att ta en längd. Med tanke på att det troligen blir spännande utrustningsändringar håller jag 3 Oracle Vixi som spetsfavorit.

V75-6: 1 Hail Mary öppnar bra och jag räknar med att han håller spets då det är 1609 meter. Han utmanas av 3 Stoletheshow och framför allt av 5 Click Bait.

V75-7: 2 Mizai öppnar bra bakom bilen och borde kunna hålla ut 3 Xanthis Hilton från start. 3 Xanthis Hilton pressar sig till ledningen efter en bit?

Hetaste snacket

Det låter bra på 1 PolePosition i V75-1 som har tränat ihop med Francesco Zet.

Marcus Lilius tror mest på 2 Tekno Filur av deras hästar i V75-2, men han säger samtidigt att det är många som kan göra upp om segern.

Anders Eriksson vill gärna till ledningen med 5 Sparky’s Dream (V75-3) och nu blir det troligen lättning i balansen, amerikansk vagn och ryckhuva.

Det ser ut att bli spännande ändringar på 3 Oracle Vixi (V75-5) och han är anmäld med amerikansk vagn och barfota runt om. Det kan även bli ändring på huvudlaget till halvstängt.

Det låter positivt på 4 Staro Mack Crowe (V75-6) och han kommer tävla barfota runt om för första gången i karriären.

Tänk på att …

 8 Erik the Phantom (V75-3) imponerade stort senast och trots läget kan han visa sig svårstoppad. På ett mindre system är han en tänkbar spik.

… V75-4 känns som ett mycket öppet stolopp på förhand och här kan det mycket väl skrälla till. Se upp för jätteskrällen 9 Västerbo Maharani som har gjort flera fina lopp på slutet.

 3 Oracle Vixi (V75-5) har spännande förutsättningar och där kan det bli spännande utrustningsändringar. Leder hela vägen?

… det är jackpott och är man ensam med sju rätt kan man ta hem 47 miljoner kronor.

Spiken

1 PolePosition (V75-1) galopperade senast då han blev överforcerad och det var inte hästens fel. Nu har han perfekta förutsättningar då han är kvick från start och jag räknar med att han håller upp ledningen. Därifrån kan Magnus A Djuse styra tempot som passar honom och räkna med att han är revanschsugen. Han blir svårslagen!

Luringen

4 Staro Mack Crowe (V75-6) gjorde ett väldigt bra lopp senast i Finlandia-Ajo. Han hade ett iskallt utgångsläge då och spurtade strålande över upploppet. Han borde vara i toppform och nu kommer man köra barfota runt om för första gången. Det blir spännande att se och jag tror han kommer utmana Redéns duo på allvar.

Bästa spelet

1 Caio Titus Bond (V75-7) såg mycket fin ut senast på Vermo då han satt fast med alla krafter sparade. Han drog tyvärr innerspår bakom bilen igen och det finns risk att han kommer bli fast på innerspåret på nytt. Som jag läser loppet ser det dock ut som han borde kunna ta sig ut i andraspår och gör han det så är han tuff. Chansspik!

 

——————————————

Micke Nybrink

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/trav365/a/MnRrlr/v75-tips-18-maj-gavle-micke-nybrinks-analyser

 Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 1–6–2 (11–5)

V75-2: 6–10–2–13–9–3–11–4–5 (14–7)

V75-3: 8 Erik the Phantom (3–10)

V75-4: 12 Mahala (7–1)

V75-5: 6–10–3–8 (4–5)

V75-6: 2–4–1–7–5 (3–9)

V75-7: 2–3–6–1–11 (10–7)

2 700 rader/1 350 kronor

 Nybrinks tre hetaste

1. 12 Mahala (Gävle, V75-4)

Går ner ett par klasser. Borde sänka allt. Spikas.

2. 2 Clarissa (Gävle, V75-6)

Jättebra sto med läge. Kan alltid slå till. Passas.

3. 6 Matiere (Gävle, V75-1)

Mycket bra näst senast. Tål dödens. Motbudet.

———————————————

Tem Uhrberg

https://thomasuhrberg.se

Thomas systemV75-1: 1 Poleposition. Res: 6-2.V75-2: 2, 3, 4, 5, 6, 9, 10, 13, 14. Res: 11-7.V75-3: 8 Erik The Phantom. Res: 3-5.V75-4: 1, 3, 5, 7, 12, 13. Res: 10-6.V75-5: 3, 4, 6, 10. Res: 8-7.V75-6: 1, 2, 4, 7. Res: 3-5.V75-7: 1, 3, 7. Res: 2-6.Spelförslaget är på 2 592 rader och kostar 1 296 kronor att lämna in. Om man spikar 6 Rams Bror i den andra avdelningen blir systemet på 288 rader och kostar 144 kronor.

————————————————–

ALLTomTRAV

Tips + Intervju med Daniel Redén

V75 avd 1-3 i samarbete med SPELGUIDEN AB

V75-1: 6 MATIERE drog bästa tänkbara läge med innersta springspå- ret för att hitta till tätpositionen när 6-åringen öppnar blixtsnabbt och Fredrik Larsson kan fixa ännu en bejublad V75 seger andra veckan i rad. 2 GRAND READY CASH har hög kapacitet och avslutar vasst!
RANKING: A: 6-2-1-11 B: 8-9-5-4 C: 3-10-7

V75-2: 10 ARDING gjorde en strong upphämtning senast och visade full form. Magnus får tipset före hela JOP packet som består av nästan halva fältet och någonstans måste ATG samt GÄVLETRAVET ta på sig dumstruten att placera loppet innanför V75 ramen. En ren SKANDAL! RANKING: A: 10 B: 4-13-2-6-3-14-7 C: 9-11-5-1-8-12-15

V75-3: 6 AJLEXES HANS gjorde en galen sista fyrahundring när Tom gav full anfallsorder och vårt ur visade 07,8 med fjärde tagg i sista sväng. Stallet hänger på en BIKE och fortsätter utan skor vilket gav enorm effekt. Nu hoppas vi att defensiv mästaren Tomas vågar tävla!!!! RANKING: A: 6 B: 3-8-11 C: 5-12-10-1-7-2-9-4

Tipset ovan från SPELGUIDEN / TIPSAREN.COM

Dagens GlimmaDubbel 18/5

Första DD blir ett riktigt fint lopp där många har chans att vinna. Bästa chansen sitter Hail Mary på. Han har känts fin i veckan och hamnar han inte allt för illa till från spår ett är det en bra chans. Sen vill jag ta med Click Bait som Melander låter väldigt uppåt på. Läge för spets och värme är förutsättningar han trivs med. Slutligen vill jag ha med Staro Mack Crowe som ska gå första barfota för första gången och detta är en riktig hårding.
I andra DD spikar jag Mizai som bör ta sig till spets. Behandlad i en kota efter senast och brukar vara bra direkt efter behandling. Trivs på Gävle och med Mats.

DD1: 1 Hail Mary, 5 Click Bait, 4 Staro Mack Crowe
DD2: 2 Mizai

https://www.atg.se/torsvikstobak/spel/221973_V75_2024-05-18_16_5

https://www.atg.se/torsvikstobak/V75_2024-05-18_16_5
INTERVJU MED DANIEL REDÉN INFÖR V75 GÄVLE

Kanal75 / Alltomtrav

Redén är sugen på en tredje elitloppshäst – ”Riktigt bra”
Daniel Redén har redan Francesco Zet och Don Fanucci Zet klara för Elitloppet.
Nu kan han få med en tredje häst i Hail Mary som jagar en rosa biljett i Gävle.
– Innerspåret är bra och 1609 meter gynnar honom. Han kan öppna riktigt bra och vi är alla sugna på Elitloppet, säger Redén.

Prins Daniels lopp, tillika ”Vägen till Elitloppet” är lördagens sportsliga clou när Gävle är värd för V75®. Omgången är på nytt kryddad med en jackpot och det finns 47 miljoner kronor i potten för sju rätt. Daniel Redén är glödhet som vanligt och har redan två hästar inkvalade till Elitloppet. Nu kan det bli en tredje häst om Hail Mary vinner eller svarar för en vass prestation. Han körs av Björn Goop för första gången som även kommer att köra i ett eventuellt Elitlopp. Men tränare Redén har flera heta chanser i V75 och vi går igenom hästarna i tur och ordning.

– 1 Poleposition (V75-1) hade två raka segrar innan det blev galopp senast men det var nog kusken som överforcerade honom lite. Banan var heller inte till fördel för våra hästar den dagen och galoppen glömmer vi. Nu har han i och för sig galopperat två gånger på slutet och det ska man inte blunda för, men normalt sett är han väldigt travsäker. Distansen 2600 meter gillar han och spåret är kanon. Det ser bra ut allting och jag har en bra feeling. Inga ändringar, säger Daniel Redén.
– 12 Mahala (V75-4) tror jag blev generad till galopp av ekipaget utvändigt senast i sista sväng som bröt ner och min häst fick helt enkelt inte plats och slog sig på ett knä. Hon hade säkert varit topp tre annars och har riktigt bra form. Nu vet jag inte motståndet här och att stå på tillägg är inte så kul. Men hon har en jäkla speed att tillgå om det klaffar. Normalt sett är hon stabil i starten och får hon ett lopp på vänan är hon jäkligt bra.

”Är riktigt bra i ordning nu – har kommit rätt på det”
– 1 Hail Mary (V75-6) blir bara bättre och bättre. Han hade tagit det jäkligt lugn när han kom hem från Frankrike och skulle få ett lopp i Bollnäs men banan var dålig så det blev bara ett halvlopp och inget tempo. Han gjorde det bra i Finland gången efter och föll med flaggan i topp. Hästen borde ha gått framåt med det loppet i kroppen och 1609 meter gynnar honom. Han kan öppna riktigt bra och spår ett är bra. Han kommer att gå som senast förutom att jag plockar bort murphybländaren nu när han har innerspår. Det blir spännande.
– 7 Mister Hercules (V75-6) är riktigt bra i ordning nu och jag tycker att vi börjar komma rätt på honom i träningen. I tävling han alltid presterat bra men har kunnat fuska lite med travet och vi har jobbat hårt med det i träningen. Vi har försökt hjälpa honom med tekniken och det är svårt men balansändringarna som vi har gjort hemma har fungerat bra. Vi har snedbalanserat och donat, precis som man gjorde på 1800-talet och jag tror att vi har kommit rätt på det nu.
– Jag har två topphästar med och när de presterar på topp så är det med i den högsta eliten. Jag vill inte jämföra dem men läget tilltalar Hail Mary och Mister Hercules är lite bortlottad, säger Redén.

————————————————

Har beställt helstängt”
Mats E Djuse har gjort en beställning

– 2 Mizai (V75-7) har jag beställt helstängt huvudlag på. Det är färdigdaltat nu! Nej, jag skoja bara. Men jag tycker det var lite läge nu för det nu. Han går ju bra lopp i ledningen och jag har inte bett om helstängt för att jag ska ta upp från start direkt. Huvudscenariot är att försöka köra i ledningen. Han får godkänt senast, men inte mer än så. Han fick visserligen gå i tredjespår i förstasväng, men behövde aldrig lägga någon speed för att komma fram. Jag trodde han skulle följa med på lite bättre vis. Samtidigt gick det rätt fort sista biten, så man ska väl inte vara för hård. Jag tycker han ska duga bra i de här sammanhangen och det är intressanta förutsättningar nu.

 

 

 

 

 

 

 

 

————————————————-

———————————–

Andreas Løvdals V75-tips

https://www.rikstoto.no/Nyheter/Tips/2024/Mai/18/Gavle/Kapasitetshest-viser-seg-best

Avdeling:1  :1, 2, 6

Avdeling:2  6, 9, 10, 13

Avdeling:3  :8 Erik the Phantom

Avdeling:4  1, 10, 12

Avdeling:5  :3, 4, 6, 10

Avdeling:6  1, 2, 3

Avdeling:7  :2, 3

Tips-bong: kr 437,00

——————————————

NETTAVISEN

Avd Markeringer

1   1 PolePosition

2   2, 6, 9, 10, 13

3   3, 5, 6, 8, 12

4   7, 12

5   3 Oracle Vixi

6   1, 2, 3, 4, 5, 7

7   1, 2, 3, 6, 8, 11

1800 rekker + avgift kr 5,00

Totalt kr 905,00

TOTOPRO

 

1   1  PolePositio

2   4, 10, 6, 2, 13

3   8, 12, 1, 5, 3, 6, 10

4   1, 10, 12, 6, 7, 2, 3

5   3, 6, 10

6   1  Hail Mary

7   6, 1, 3, 11

1470 kr

 

https://www.nettavisen.no/trav/gedigen-v75-jackpot-med-19-9-millioner-ekstra-i-sjuerpotten/s/5-95-1822933

TotoPro

BANKERE

V75-1 1-PolePosition Galoppen senast är bara att glömma. Har sett bra ut innan och idag är jag inne på att MAD laddar från start. Toppchans!
V75-6 1-Hail Mary Hail Mary tar chansen till elitloppsbiljetten. Kommer bli ett otrolig öppning och “klicken” kommer säkert ladda första biten. Jag tror dock att Hail Mary håller upp innerspåret.

———————————————-

V75 Gävle 17 maj – Vem tar spets?

 

V75-1: 1 PolePosition har bra chans att hålla upp spets. 6 Matiere utmanar.

V75-2: 3 Teknopys och 6 Rams Bror gör upp om spets. Fördel 6 Rams Bror.

V75-3: 5 Sparky’s Dream öppnar bra bakom bilen och är spetsfavorit.

V75-4: Från innerspåret blir 1 Lilly Avant svårt att passera för övriga.

V75-5: 3 Oracle Vixi och 4 Tarpon Springs öppnar båda vettigt och det borde bli svårt för 6 Bjorn och 7 Jocke Thå att ta en längd. Med tanke på att det troligen blir spännande utrustningsändringar håller jag 3 Oracle Vixi som spetsfavorit.

V75-6: 1 Hail Mary öppnar bra och jag räknar med att han håller spets då det är 1609 meter. Han utmanas av 3 Stoletheshow och framför allt av 5 Click Bait.

V75-7: 2 Mizai öppnar bra bakom bilen och borde kunna hålla ut 3 Xanthis Hilton från start. 3 Xanthis Hilton pressar sig till ledningen efter en bit?

————————————————————-

 

Tränarintervjuer och kommentarer till V75 Gävle 17 maj

 

V75-1, Brons, 2 640 m, volt

1 PolePosition (Magnus A Djuse) galopperade senast, det blev speedkörning men samtidigt var det nog banan som spelade in, det var många galopper den dagen. Jag är inte orolig för det. Han var väldigt fin i sandjobbet i måndags, han sparrade Francesco och det kändes bra. Spåret är perfekt och distansen passar bra. Vanlig vagn, annars kör vi som senast, säger
Daniel Redén.

2 Grand Ready Cash (Tomas Pettersson) har vi siktat mot det här loppet med och han har bara gjort bra insatser. Vi ser fram emot loppet och det ska finnas en del utveckling i honom tror jag. Han har öppnat stabilt i voltstart och även om man har respekt för spår två har jag en bra känsla att han ska kliva iväg bra. Vi kör med ett norskt huvudlag, säger
Tomas Pettersson.

3 Ruger (Erik Lindgren) är lite svår att köra bakifrån då han springer på lite slaka linor och han gör inte mer än vad han behöver. Han svarar alltid om det kommer någon på utsidan och är absolut bäst i ledningen, men han är ingen raket iväg. Det är bra motstånd och även om han känns fin får vi nog köra om fina pengar i första hand. Distansen fungerar bra för honom och det blir skor bak, säger
Erik Lindegren.

4 Current Leader (Emilia Leo) gör det bra, men han brukar ha svårt att räcka till seger och får jaga fina pengar i första hand. Han är anmäld med skor runt om.

5 Kainai Goj (Mats E Djuse) galopperade senast och har inte fått något riktigt lopp på länge. Han känns bra, men jag får ligga lite lågt. Vanlig vagn, säger
Mattias Djuse.

6 Matiere (Fredrik B Larsson) tappade travet senast och blev lite öm i fötterna. Han känns bra nu och har varit helt normal i träningen så det är bra form och han kommer nog göra en bra insats. Han är rätt kvick iväg och borde få en bra position. Han är van tufft motstånd från förra året och gillar distansen, så jag hoppas han ska dyka upp bland dom tre främsta. Är banan mjuk och fin kör vi barfota igen, säger
Fredrik B Larsson.

7 Babaris (Martina Jonsson) har tränat på bra och han var fin på rakbanan under onsdagen. Det är bara hoppas att det stämmer med positionerna och han bör komma iväg bra härifrån. Han gick bra i senaste starten över kort distans, men den här distansen har han inget emot heller. Vanlig vagn, säger
Hans R Strömberg.

8 Västerbo Tramp (Mika Forss) visade bra form senast och förutsättningarna är passande nu med lång distans och voltstart. Det känns som han tagit senaste loppet bra och jag hoppas han levererar även på lördag. Drömscenarion vore rygg ledaren på PolePosition. Vanlig vagn, säger
Jennifer Persson.

9 Artico Zack (Jorma Kontio) får smyga med härifrån och sikta på en hygglig slant. Han är anmäld barfota runt om.

10 Mon’s Tornado (Henrik Svensson) hade gjort tre riktigt bra lopp, men senast var han dålig utan att jag riktigt vet varför. Han öppnade dåligt och avslutade även dåligt. Jag har inte hittat några fel och vi får prova igen. Nu blev det ett bakspår och det känns bortlottat. Jag hoppas på pengar. Barfota runt om, säger
Henrik Svensson.

11 Cabasse (Björn Goop) gjorde ett fint lopp senast i första starten för oss. Distansen fungerar och han borde gått framåt med ett lopp i kroppen. Behövs lite tur härifrån och löser det sig kan han vara en platskandidat. Inga ändringar, säger
Peter Zadel.

————————————–

 V75-2, Kallblod, 2 140 m, volt

1 Nylander (Jan-Olof Johansson) får hänga med härifrån och hoppas på en vettig slant.

2 Tekno Filur (Örjan Kihlström) gjorde ett jättebra lopp senast efter galoppen. Han gör en intressant start och är ganska okomplicerad i volten. Med tanke på hur han gick i det senaste loppet ger jag honom en knapp fördel av våra, men det är många som kan göra upp om det. Det blir inga ändringar, säger
Marcus Lilius.

3 Teknopys (Rikard N Skoglund) har lite egen stil, men senast var han väldigt fin. Han är stark och rejäl och lever på styrkan. Han är ganska kvick första biten i voltstart. Inga ändringar, säger
Marcus Lilius.

4 Järvsö Jop (Ulf Ohlsson) har väldigt bra kapacitet, men han kan lätt bli hetsig och spåret kan vara riskabelt. Han ser bra ut hemma. Inga ändringar, säger
Marcus Lilius.

5 Basisten (Jan Ove Olsen) var tyvärr sjuk senast och utgick felfri. Han hade en halsinfektion och nu har han gått ett banjobb på Hagmyren där han var jättefin på 1.35 med en snabbare avslutning. Vi hoppas han gör ett fint lopp och är med och tampas om det. Inga ändringar, säger
Jan Ove Olsen.

6 Rams Bror (Erik Adielsson) har höjt sig i senaste loppen. Tidigare tycker jag han sprang med handbromsen i, men nu har han visat den nivån som han ska vara på. Har ett fint läge och är en av flera som gör upp om det. Inga ändringar, säger
Marcus Lilius.

7 Hulte Sixten (Björn Goop) blandar och ger en del. Han kan vara lite trög och flegmatisk i loppen, men när han vaknat rätt sida tycker jag han gör fina prestationer. Inga ändringar, säger
Marcus Lilius.

8 Hyndlas Krumelur (Mika Forss) ska normalt inte räcka till och får väldigt svårt.

9 Kleppbest (Henrik Svensson) är en strulpelle som gick väldigt bra senast. Det är ett stentufft lopp nu och vi får hoppas på felfritt lopp och fina pengar. Eventuellt barfota runt om första gången, säger
Jimmy Jonsson.

2 160 meter:

10 Arding (Magnus A Djuse) var jag nöjd med senast. Det var en väldigt lång distans och han fick lite tryck under vägen, men han vann på ett bra sätt. Han har sett väldigt bra ut i träningen efteråt och allt ser optimalt ut på förhand. Jag tycker det ser spännande ut och att han är en av dom som kan vinna. Inga ändringar, säger
Anna Nyborg.

11 Månbest A.M. (Gunnar Melander) gjorde ett väldigt fint lopp senast och formen känns bra. Det är ett tufft lopp, men spåret är bra och har han lite flyt kan han nog vara med långt framme. Halvstängt norskt huvudlag och rycktussar, säger
Gunnar Melander.

12 Modig Ripa (Daniel Wäjersten) har en tuff uppgift och får sikta på lite pengar.

13 Svarte Petter (Mats E Djuse) gör det väldigt bra när han sköter sig och han håller en hög nivå. Det finns alltid en galopprisk. Inga ändringar, säger
Marcus Lilius.

14 Guli Em (Marcus Lilius) var inte som bäst senast och är åtgärdad. Han känns fortsatt fin hemma och är han bara i slag så är han med och gör upp om det. Barfota runt om är ett plus, säger
Marcus Lilius.

15 Grådö Bo (Robert Wilhelmsson) kan vara med och slåss om en plats med maxklaff.

—————————————

 V75-3, Klass I, 2 140 m, auto

1 Diamant Vendil (Oskar Kylin Blom) vann på väldigt bra sätt i årsdebuten och bör ha gått framåt en hel del. Samtidigt tror jag inte att han är i full form ännu. Spåret är inte det bästa då han riskerar att bli över från start och dessutom är väldigt stänkrädd. Han har oftast presterat bäst när han slipper gå i ryggar. Troligtvis återgår vi till norskt huvudlag i stället för helstängt huvudlag som han har haft i montéloppen. Sedan blir det amerikansk vagn till skillnad från senaste sulkyloppet. I övrigt kör vi barfota runt om på nytt, säger
Oskar Kylin Blom.

2 Dark Steed (Valentin Prevost) känns fin i träningen och vi tror han kommer göra ett bra lopp, men han är inte så härdad i dessa tuffare sällskap. Eventuellt helstängt och amerikansk vagn, säger
Camilla Svahn.

3 Mellby Kaliber (Daniel Wäjersten) galopperade när Daniel tog tömmarna i en hand senast och skulle rycka tussarna. Jag tycker det ser lite spännande ut med ett perfekt läge och nu blir det barfota runt om vilket jag tror kommer vara en plusvariant för honom. Han möter några som kanske är för bra, men han ska i alla fall kunna göra upp om en skaplig placering, säger
Olle Wäjersten.

4 Picobello (Kaj Widell) känns bra och han har galopperat när det varit voltstart. Jag hoppas han går iväg felfritt och gör ett bra lopp. Då ska han nog kunna tjäna lite fina pengar. Det blir en amerikansk vagn, säger
Oskar J Andersson.

5 Sparky’s Dream (Anders Eriksson) har känts fin efter det senaste loppet och han borde gått framåt lite till. Han har ett bra spår så jag kommer köra det som går och kommer jag till ledningen vore jag nöjd. Han är svår att ta sig förbi och trivs där, men han går bra även bakifrån. Är banan mjuk och fin blir det barfota bak och då blir det även en lättning fram. Amerikansk vagn och jag tror det kommer fungera bättre nu när han är valack och lite smidigare. Det blir även ryckhuva och den har inte ryckts i lopp tidigare, säger
Anders Eriksson.

6 Ajlexes Hans (Tomas Pettersson) har varit klart uppåt på slutet. Han räckte inte alls på Romme i påskas, men har varit bättre nu i två starter och ser fin ut i jobben. Amerikansk vagn, säger
Tomas Pettersson.

7 Shiraz de Zeun (Erik Adielsson) har ett svårt läge och det finns risk för lite vingel.

8 Erik the Phantom (Magnus A Djuse) verkar allt bra med efter comebacken. Han fick ett tråkigt läge, men det hade han ju senast också och han ska ha gått framåt med det loppet. Man måste tro på en bra chans om allt går som det ska. Inga ändringar i nuläget, säger
Clas-Göran Björkroth.

9 G.K.Talisman (Mats E Djuse) galopperade direkt bakom startbilen senast och Mats trodde att han kom dit lite för tidigt och att han blev för laddad. Han känns fin och vi provar igen. Det är ett bra smygläge, men det blir nog svårt att hinna hela vägen fram då man ofta hamnar något hack för långt bak från spår nio. Det blir inga ändringar, säger
Stefan Arvidsson.

10 Rajon (Örjan Kihlström) gjorde ett bra lopp senast. Med klaff är han skrällaktuell.

11 Cardin (Jonas Gylling) vann väldigt enkelt senast i Mariehamn. Klart tuffare uppgift nu.

12 Jascal (Björn Goop) galopperade senast när det gick fort i svängen. Han kan gå bra sista 500 metrarna om han sitter i en bra position. Inga ändringar, säger
Peter Zadel.

———————————————-

 V75-4, Stolopp, 2 140 m, volt

1 Lilly Avant (Björn Goop) har spännande förutsättningar och kan leda hela vägen.

2 Karma Mearas (Markus B Svedberg) har fin kapacitet, men formen är svårbedömd. Hon kan ändå inte nonchaleras helt.

3 Bonnie Wibb (Claes Sjöström) var sämre senast efter tuff resa. Tänkbar vid maxklaff.

4 Lucia Lane (William Ekberg) vet jag inte riktigt formen på, men hon var ute i ett tufft lopp senast och gjorde väl så gott som hon kunde. Det är ett lite tråkigt startspår, men hon brukar öppna bra och kommer hon vettigt till så är det en platschans, säger kusken
William Ekberg.

5 Melrose Draviet (Emilia Leo) har haft krafter kvar i flera starter och hon fick äntligen chansen senast. Hon är pigg och glad efteråt. Hon har varit stabil i volt tidigare och jag blir förvånad om hon galopperar. Vanlig vagn, säger
Lina Tallberger.

6 Power Vacation (Erik Adielsson) håller sin form som det känns. Hon är inte jättesnabb från start, men vi är nöjda med spåret. Det är en lite längre resa med övernattning, men det var inga bekymmer den gången då vi startade på Visby. Det blir inga ändringar, säger
Johanna Johansson.

7 Waypoint Sequence (Rikard N Skoglund) är bra i ordning. Jag vet inte hur voltstart kommer fungera, men hon är förnuftig så det är nog inga problem. Hon kan vara med där framme. Vanlig vagn och barfota fram, säger
Stefan Melander.

8 Zally Gel (Kajsa Frick) smyger till pengar.

9 Västerbo Maharani (Henrik Svensson) har gjort det ganska bra på slutet och senast hade hon lite krafter kvar i rygg på ledaren. Det blir svårt från bakspår och hon hade nog behövt sitta med långt framme invändigt. Vi får hoppas på en matlapp. Inga ändringar, säger
Henrik Svensson.

10 Make it a Star (Magnus A Djuse) är inte borta om det löser sig bra härifrån.

2 160 meter:

11 Jamaica Boko (Troels Andersen) känns jättebra och är bättre nu än vad hon varit på många år. Hon ska ha en vettig chans om hon har lite tur på vägen. Vanlig vagn, säger
Mikael Cedergren.

12 Mahala (Örjan Kihlström) hade krafter kvar men blev generad till galopp, hon hade tussarna kvar då och hade varit sämst trea i det loppet mot bra hästar. Spår 2 i volt är inga problem för henne. Det som gäller är väl att komma in i loppet från tillägg. Annars är hon väldigt bra för dagen. Vi gör inga ändringar, säger
Daniel Redén.

13 Florence Ima (Peter Eriksson) spurtar bra varje gång och håller en jämn och fin form. Jag får smyga med och köra till slut och då hoppa jag hon dyker upp bland dom tre. Inga ändringar, säger
Peter Eriksson.

14 Mitzy Gold (Oskar Kylin Blom) blev det helt fel för senast när hon fick gå först i tredjespår för tidigt. Samtidigt fick hon inte riktigt med fäste och var därför heller inte lika fin som hon kan vara. 20 meters tillägg är vad det är, det blir till att köra på chans och lita till turen. Med rätt ryggar kan hon avsluta vasst, men hon behöver få det serverat så länge som möjligt. Det blir en vanlig vagn när det är voltstart, i övrigt blir det barfota runt om och ett norskt huvudlag som senast, säger
Oskar Kylin Blom.

15 Olly Håleryd (Ove A Lindqvist)
STARTAR EJ

——————————–

 V75-5, Klass II, 1 640 m, auto

1 Bravo Alicia (Tomas Pettersson) är snabb i benen, men lite stökig. Hon kan säkert vara med en bit fram då hon fick ett bra läge, säger kusken
Tomas Pettersson.

2 M.T.Rambling Rose (Olle Alsén) blev jag glatt överraskad att hon kom med i loppet och det tyder väl på att det inte håller den allra högsta klassen då det inte behövdes så mycket poäng. Utgångsläget blev bra, men distansen är inte den bästa för henne och vi siktar på pengar. Jag är lite sugen på att köra barfota runt om vilket vore första gången, säger
Olle Alsén.

3 Oracle Vixi (Örjan Kihlström) har gjort bra lopp i skymundan och han är bra i ordning. Han kan öppna hyggligt och kommer nog göra ett bra lopp. Eventuellt blir det barfota runt om nu och ett halvstängt huvudlag, säger
Stefan Melander.

4 Tarpon Springs (Oskar Kylin Blom) krigade på väldigt fint utvändigt om ledaren senast under slutvarvet. 1640 meter är till fördel och jag laddar vad som går, drömmen vore att nå ledningen. Han har visserligen bara vunnit en gång i livet, men hästen håller väldigt bra form och står på tur för seger. Jag blir inte förvånad om den kommer här. Barfota runt om, amerikansk vagn och helstängt huvudlag på nytt, säger
Oskar Kylin Blom.

5 Domino Vendil (Henrik Svensson) är vi nöjda med formen på och han har blivit behandlad efter den senaste starten. Jag tror inte han gör bort sig, men det är ett hårt motstånd och jag tror inte på någon segerchans. Vi kör med en amerikansk vagn och nu blir det rycktussar i stället för en ryckhuva, säger
Caroline L Örnfeldt.

6 Bjorn (Anders Eriksson) gjorde ett bra lopp senast. Det var struligt inför då det blev en omstart och han är lite övertaggad av sig i vanliga fall också, så omstarten var inte bra. Jag tror han kommer vara lite bättre på lördag. Spår en bit ut bakom bilen är bra för honom och det finns nog mer startsnabbhet än i senaste två starterna. Den här gången får jag skicka iväg det som går. Barfota runt om är planen, norskt huvudlag första gången sedan är det även ryckhuva som inte heller har ryckts tidigare, säger
Anders Eriksson.

7 Jocke Thå (Kajsa Frick) jagar bra pengar.

8 Semifreddo S.F. (Jorma Kontio) var duktig senast vid segern. Är inte borta vid klaff.

9 Diego (Robert Skoglund) var helt godkänd senast i monté. Allt verkar bra efteråt och han känns fin i träningen. Han ska kunna göra ett bra lopp, men det var lite otur med spåret och det såg inte ut att vara några startsnabba ryggar. Vi får hoppas han hamnar någorlunda till. Barfota runt om, säger
Robert Skoglund.

10 Queen of the Night (Magnus A Djuse) gick okej senast även om vi hade förväntat oss mer. Det verkar bra efteråt och jag tror hon bara hade en lite sämre dag. Jag byter huvudlag till någon form av stängt och så blir det även rycktussar första gången hos oss. Det var synd på läget, men det kan ju lösa sig, säger
Mattias Djuse.

11 Önas Ramone (Julia Smedman) var lite sämre senast. Jag hade inte trott på någon större segerchans från ett bättre spår och nu när det blev spår elva är det väl iskallt. Hon har känts pigg och fin i träningen i alla fall och hon ska gå i rygg så länge som möjligt, så hon får chansa och köra på innerspår. Vi hade blinkershuvudlag senast och nu blir det ett halvstängt huvudlag och bakskor, säger
Kristofer Jansson.

12 Global Eye Candy (Claes Sjöström)
STARTAR EJ
—————————————————

 V75-6, Guld, 1 609 m, auto

1 Hail Mary (Björn Goop) gjorde ett bra lopp i Finland, han var kanske inte på topp men gjorde det bra. Han såg väldigt pigg ut i måndagens jobb och börjar hitta formen på allvar i takt med starterna och att värmen kommer. Han fick drömläge i och med att det är 1609 meter, han kan ju öppna väldigt bra. Jag tror vi kan plocka bort murphyn han hade senast till denna start då han är på innerspår. Han blir lite sur då man stänger in honom så det är ett plus med öppet huvudlag. Annars så blir det precis som senast, säger
Daniel Redén.

2 Clarissa (Alessandro Gocciaodor) gjorde en superprestation senast i Örebro. Hon fick ett tuff väg fram, men tar de där loppen på rätt sätt och jag förväntar mig att hon kommer vara ännu bättre den här gången. Hon älskar att starta över kort distans i lopp där det blir ett högt tempo hela vägen och jag tror att hon kommer stå sig riktigt bra även här och hävda sig mot de bästa. Hon är ingen startblixt, men spår två är perfekt för då är hon i rätt spår direkt. Det blir någon typ av barfotabalans, helstängt huvudlag och jänkarvagn, säger
Alessandro Gocciadoro.

3 Stoletheshow (Magnus A Djuse) var väldigt bra senast. Han gick jobb i tisdags och det är full form på honom. Han kommer resa till Gävle på fredag och det blir samma utrustning som senast. Mycket kommer avgöras första biten i loppet och han är hygglig från start, men det är snabba hästar både invändigt och utvändigt. Han behöver komma rätt på det och då kan han vara med bland de tre, säger
Frode Hamre.

4 Staro Mack Crowe (Jorma Kontio) gjorde en bra insats i Seinäjoki Race, men var klart bättre i Finlandia-Ajo. Han spurtade klart snabbast av alla på upploppet och om han inte skulle fått trafikproblem under sista 500 metrarna skulle han varit med i segerstriden. Han har återhämtat sig väl av resan till Finland och till denna gång fick han ett bättre läge än i sina två senaste starter. Vi plockar första gången av alla skorna på honom och om balansändringen faller väl ut samt med lite flyt under vägen är allt möjligt. Med denna häst är man alltid optimistisk inför loppen, säger
Katja Melkko.

5 Click Bait (Per Lennartsson) är i sitt livs form, det tror man åtminstone när man ser honom. Han är verkligen glad när det har blivit så här varmt. Han känns otroligt fin och senast satt han fast bakom Don Fanucci Zet. Inga ändringar, säger
Stefan Melander.

6 Unico Broline (Erik Adielsson) kom aldrig in i loppet senast och såg fin ut i skymundan. Har ett lurigt läge på nytt och det finns risk att det blir ett liknande scenario nu. Får hoppas på lite tur och jagar då bra pengar.

7 Mister Hercules (Örjan Kihlström) vann med krafter kvar senast och han fortsätter att träna bra. Sen vi gjorde om honom med balansen har han blivit mycket gladare i jobben. Även om han tjänat mycket pengar sedan tidigare har det här hjälpt honom och blivit mycket bättre. Han fick dåligt läge men han vann ju med en del spår på vägen förra året och kan göra det i år igen. Han kommer gå som senast, säger
Daniel Redén.

8 Rackham (Christoffer Eriksson)
STARTAR EJ

9 Axel Ruda (Ulf Eriksson) avslutade starkt senast och visade en bra form. Löser det sig kan han vara med och göra upp om en plats.

10 Thereisnolimit (Ulf Ohlsson) går bra varje gång. Han står byngligt till nu och det blir tufft härifrån. Han gör nog ett bra lopp, men det krävs att det kommer gå fort första varvet. Han går nog i alla fall barfota fram, säger
Stefan Melander.

————————————-

 V75-7, Silver, 2 140 m, auto

1 Caio Titus Bond (Alessandro Gocciadoro) har fått vad som är det värsta tänkbara startspåret för hans del. Det är en stor häst som inte kan accelerera så snabbt så han kan ta ledningen härifrån, men jag hoppas att jag kan hitta ut i andraspår och få chansen att låta honom gå på och trava ut ordentligt. Jag ser det här som en häst med stor potential som kan tävla i tuffare sammanhang än Silverdivisionen, men det spelar ingen roll om man blir fastlåst som han blev senast. Det blir barfota igen, öppet huvudlag samt jänkarvagn, säger
Alessandro Gocciadoro.

2 Mizai (Mats E Djuse) blev behandlad i en kota efter starten på Örebro och han känns fin i träningen. Han står bra till och jag vet inte vad Mats planerar, men jag gissar att han vill köra framåt då han ville ha ett helstängt huvudlag den här gången. Det blir lätta bakskor, säger
Jan Ove Olsen.

3 Xanthis Hilton (Björn Goop) känns bra. Han blev för laddad med ett helstängt huvudlag senast och nu blir det nog ett halvstängt. Vi kör nog barfota runt om nu när banorna börjar bli bra och det är intressant, säger
Stefan Melander.

4 Black Mission (Ulf Ohlsson) var lite trög att få igång efter vinteruppehållet, men nu på slutet har han vaknat till ordentligt. Han satt fast senast och såg jättefin ut med både norsken och tussarna kvar. Jag hoppas att han kan få något liknande lopp den här gången och får han ett bra lopp så är han i alla fall i knallform och tål att hänga med i tuffa tempon. Det blir inga ändringar, säger
Anders Svanstedt.

5 Zenato (Claes Sjöström) har ett lopp i kroppen, men det borde bli svårt att räcka till seger. Är anmäld med amerikansk vagn.

6 Heartbeat Thunder (Örjan Kihlström) kunde inte riktigt hålla ordning på benen senast då det gick fort i svängen. Nu när han startar igen borde Daniel tyckt att han annars kändes fin. Han är medel från start och spåret är okej. Inga ändringar, säger
Olle Wäjersten.

7 Corazon de B. (Per Lennartsson) är duktig, men det finns risk för vingel och härifrån får han hoppas på lite tur första biten.

8 Reven Dejavu (Rikard N Skoglund) återkommer efter en tur i Frankrike. Outsider.

9 Final Whistle (Erik Adielsson) har gjort två bra lopp efter vila. Det är lite tuffare motstånd nu och jag får ligga lite halvlågt. Eventuell blir det någon form av stängt huvudlag, säger
Mattias Djuse.

10 Mellby Joker (Daniel Wäjersten) har varit ifrån ett halvår ungefär. Han har gjort det bra varje säsong tycker jag och det blir spännande att börja starta med honom igen. Han är normalt förberedd och känns bra i jobben. Han har gått 1.18 full väg som snabbast. Han vann årsdebuten i fjol och är väl inte den typen av häst som är extremt beroende av ett lopp i kroppen, men han är lite bättre med tätkänning så från ett bakspår är det tufft att begära några stordåd. Inga ändringar, säger
Olle Wäjersten.

11 Joe Dalton (Magnus A Djuse) har skött sig bra den senaste tiden. Man kan väl inte säga att han stabiliserat sig, men han är inne i en fin period och känns jättefin i träningen. Spåret är dåligt, men med honom är det ingen katastrof då han går från alla lägen. Inga ändringar, säger
Stefan P Pettersson.

12 Marre’s Dreamboy (William Ekberg) har fin form, men han fick ett uselt läge och det blir nog svårt att vinna. Med rätt ryggar och om det löser sig kan han vara på pallen. Amerikansk vagn, säger
William Ekberg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AFTONBLADET